Σύλλογος υπαλλήλων ΕΛΤΑ νομού Δωδεκανήσων - Ανακοίνωση - Καταγγελία

 

«Παράνομη υποχρεωτική χορήγηση αδειών με την παρουσία αστυνομίας»
 
Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε αρμόδιο κεντρικό και περιφερειακό διοικητικό στέλεχος που εμπλέκεται στο απίστευτο περιστατικό στη Μονάδα Διανομής Ρόδου, όπου κλήθηκε μέχρι και η αστυνομία για να γίνει πράξη η αδικαιολόγητη και προκλητική παραβίαση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου που καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης των κανονικών αδειών του προσωπικού.
 
Η απόλυτα δικαιολογημένη άρνηση συναδέλφου – συνδικαλιστή να υποκύψει στις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις διοικητικών παραγόντων για την παράτυπη χορήγηση μέσα στις γιορτές του συνόλου των ημερών άδειας που δεν είχε πάρει όπως δικαιούταν μέσα στο έτος, κατέληξε στην κλήση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή του από τον χώρο εργασίας.
 
Εντύπωση προκαλεί η επιμονή ορισμένων στελεχών για υποχρεωτικές άδειες εν μέσω εορταστικής περιόδου, τη στιγμή που αυτήν την περίοδο προβλέπεται ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή αναστολή αδειών, πλην ελαχίστων και ιδιαίτερα εξαιρετικών περιπτώσεων.
 
Η αδυναμία σωστής υλοποίησης του προγραμματισμού των αδειών του προσωπικού βαραίνει αποκλειστικά τη Διοίκηση και πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες όσων δεν λειτούργησαν έγκαιρα και αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του έτους. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη όσων αναλυτικά περιγράφονται στο θεσμικό πλαίσιο των ΕΛΤΑ και τους σχετικούς νόμους και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωμιστούν τις συνέπειες οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση και το εξυπηρετούμενο κοινό.
 
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση όλων των ενεργειών σε βάρος του συναδέλφου, καθώς και όποιων άλλων αντίστοιχων επιχειρούνται αυτήν την περίοδο. Ακόμα και τώρα μπορεί να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα με σεβασμό στους κανόνες, χωρίς να διαταραχθεί η επιχειρησιακή λειτουργία και η εργασιακή ειρήνη. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                                   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              
 
 
 
 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΝΤΖΗΣ                     ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  1. Π.Ο.Σ.Τ.
  2. Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος
  3. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού
  4. Περιφερειακή Δ/νση Πειραιά και Αιγαίου