ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

 Μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουμε την βαθιά οδύνη μας και την απέραντη θλίψη μας για όλα αυτά που ζήσαμε που ζούμε. 

Η φρίκη εξάλλου δεν έχει λόγια, μόνο πόνο και δάκρυα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών εκφράζει τα θερμά  συλλυπητήρια της στις οικογένειες των συμπολιτών μας  και στις οικογένειες των συναδέλφων Ταχυδρομικών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική την περασμένη Τρίτη.  

Υπάρχουν ευθύνες, για ακόμη μία φορά,  που δεν μπορούν και δεν πρέπει να καλυφθούν από τη στάχτη και τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Τώρα όμως είναι η ώρα  για να δώσει ο καθένας μας ότι και όσο μπορεί, να βοηθήσει όσους έμειναν ζωντανοί, όσους βρέθηκαν στο δρόμο να επιστρέψουν στη ζωή.

Να προσφέρει ο καθένας μας από το υστέρημα του και αν και αυτό δεν του περισσεύει, σίγουρα του περισσεύει η αγάπη, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, ένα βλέμμα, ένα χάδι, μια ανάσα. 

Αυτό που  είδαμε και βλέπουμε αυτές τις δύσκολες μέρες, ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, χιλιάδες άνθρωποι που έτρεξαν να βοηθήσουν, μας θύμισε, για ακόμη μια φορά, πως  τούτος ο λαός, σε αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη, που του «έκλεψαν» τη ζωή, τους κόπους, τα όνειρα του, έχει περίσσεια ανθρωπιά, είναι αυτή  που «άνθισε» μέσα στη μαυρίλα και στον πόνο. 

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είμαστε δίπλα στις οικογένειες που επλήγησαν, αλληλέγγυοι για να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια.