ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου, μετά από χρόνια προσπάθειας, τα ΕΛΤΑ αποτελούν και επίσημα έναν από τους πλέον ισχυρούς "παίκτες" στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η είσοδος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί κεντρική στρατηγική επιλογή που αποσκοπεί αφενός στην αξιοποίηση της ευκαιρίας της απελευθέρωσης της συγκεκριμένης αγοράς και αφετέρου στην αντιμετώπιση των κρίσιμων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, της διαφοροποίησης διεθνώς της ταχυδρομικής αγοράς και των αρνητικών συνεπειών της απελευθέρωσης της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς.

Με συγκριτικά πλεονεκτήματα το τεράστιο δίκτυο καταστημάτων και διανομής που κυριολεκτικά αγγίζει καθημερινά κάθε νοικοκυριό και κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς και την αναγνωρισιμότητα και αποδοχή που απολαμβάνει η φίρμα των ΕΛΤΑ, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε σημαντικό μερίδιο από την συγκεκριμένη αγορά.

Η Δ.Ε.Η. αποτελεί ακόμη και σήμερα τον κυρίαρχο στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού με μερίδιο 90% περίπου, το οποίο όμως δεσμεύεται υποχρεωτικά να μειώσει στο 75% μέχρι το 2018 και στο 50% μέχρι το τέλος του 2019 λόγω των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών κανόνων.

Λαμβάνοντας  υπόψη ότι η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας φθάνει σήμερα τα 6 δισ. €, η μεταβολή αυτή κατά τα επόμενα δυόμιση χρόνια θα προσφέρει στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά (πάνω από 20 σήμερα) τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα των 3 δισ.. Ως σημείο σύγκρισης σημειώνουμε ότι το σύνολο της ταχυδρομικής αγοράς φθάνει τα 600 εκ. € από τα οποία ο Όμιλος των ΕΛΤΑ κερδίζει πάνω κάτω τα μισά. Από τα ανωτέρω γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και ο σκληρός ανταγωνισμός που υφίσταται.

Το τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος που προσφέρουν τα ΕΛΤΑ για την προσέλκυση νέων πελατών είναι το πλέον ανταγωνιστικό και αποτελεί πολύ ισχυρό «όπλο» στα χέρια όλων των εργαζομένων στον Οργανισμό προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους που δεν είναι άλλο από το να προωθήσουν τη σύγχρονη υπηρεσία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ στο http://212.205.82.101/index.php και στο σύνολο των δικτύων καταστημάτων και διανομής των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Επίσης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρουν επιπλέον έκπτωση σε όλους εμάς που ανήκουμε στη μεγάλη ταχυδρομική οικογένεια ώστε να επωφεληθούμε άμεσα από αυτή την καινοτομία αλλά και να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει η προσπάθεια αυτή για τη δουλειά μας και το μέλλον μας.

Αποτελεί ιερή υποχρέωση για όλα τα μέλη της ταχυδρομικής οικογένειας, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να στηρίξουν εμπράκτως και με όλες του τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια.

Μέσα στο μήνα Μάιο, η Ομοσπονδία θα πάρει πρωτοβουλίες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο για την ενημέρωση, παρακίνηση και προώθηση του συγκεκριμένου project.

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Τ. Γιώργος Βασιλόπουλος υπογράφει από τους πρώτους σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.