ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ -ΔΗΜΙΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ & ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησής μας είναι πολύ μεγάλη.

Ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια € που προκύπτουν από την απώλεια  του διαγωνισμού για τα διαβατήρια και μετατρέπεται σε θυμό αφού οι Διοικήσεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές «εκτελούν» εν ψυχρώ την Επιχείρηση.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή τα ανωτέρω, αφού, μέρα με τη μέρα, οι αποφάσεις τους και οι εξελίξεις στην Επιχείρηση και την ταχυδρομική αγορά τα επιβεβαιώνουν πλήρως.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ξεκίνησαν την καριέρα τους στο δύστυχο Ταχυδρομείο «χτυπώντας» το δίκτυο του που αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα.
Αυτό έγινε με την αναστολή της διευρυμένης λειτουργίας των καταστημάτων και είχε ως συνέπεια την απώλεια πολλών εκατομμυρίων € και σημαντικού μεριδίου αγοράς.

Σχεδόν ταυτόχρονα, κατόπιν της διαπίστωσης από τον ανταγωνισμό της ανεπάρκειας και ανοχής τους (για να μην πούμε προς το παρόν τίποτα περισσότερο γιατί πλέον είναι υπότροποι και υπεύθυνοι για την τύχη του οργανισμού και των εργαζόμενων, χωρίς κανένα ελαφρυντικό), είχαμε την υπόθεση σκάνδαλο της ΕΥΔΑΠ, όπου, στο μειοδοτικό διαγωνισμό για ταχυδρομικές υπηρεσίες επιλέχθηκε τελικά (τρία χρόνια μετά!!!) ο κατά δύο εκατομμύρια περισσότερα πλειοδότης.
Το γεγονός πέρασε χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους τους, ούτε καν για την τιμή των όπλων.
Στη συνέχεια, άρχισαν άσχημα παιχνίδια με την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας και παραλίγο να οδηγήσουν την Επιχείρηση στην χρεοκοπία.

Τελευταίο, ενδεικτικό και ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, απόρροια της κακοδιοίκησης και του «βρώμικου» παρασκηνίου, ο αποκλεισμός των ΕΛΤΑ από το διαγωνισμό διαβατηρίων, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω λαθών… στο φάκελο της προσφοράς.

Αστείων λαθών που δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο, παρά υποδηλώνουν, ίσως, μεθόδευση και σκοπιμότητα από αυτούς που είχαν την τελική ευθύνη για την κατάθεσή του.

Παρά τις εδώ και καιρό έντονες επισημάνσεις της Ομοσπονδίας μας λόγω της μεγάλης σημασίας του διαγωνισμού και παρόμοιων «ατυχών κρουσμάτων» στο παρελθόν, αλλά και τις διαβεβαιώσεις των Διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών για την ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια εκ μέρους τους στην κατάρτιση της προσφοράς,
το «λάθος» συνέβη…

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να κηρύξει το διαγωνισμό των διαβατηρίων άκυρο, δεδομένου ότι δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

Δυστυχώς, οι Διοικούντες έχουν μετατρέψει τα ΕΛΤΑ σε περίγελο της ταχυδρομικής αγοράς και τις Ταχυμεταφορές από θυγατρική μας σε «θυγατρική» συγκεκριμένων ανταγωνιστών.

Κατά τα λοιπά βιαζόντουσαν και αγωνιούσαν για τον διορισμό νέων Γενικών Διευθυντών και την υπερστελέχωση της διοικητικής δομής, ενώ, εντός ολίγου όπως το πάνε, δεν θα απομείνει από το «σώμα» των ΕΛΤΑ ούτε «φαΐ για τα σκουλήκια».
Αυτοί, όμως, συνεχίζουν να μοιράζουν θέσεις, ασχολούνται μόνο με ρουσφέτια, υπόσχονται εκατοντάδες προσλήψεις και πραγματοποιούν κάθε είδους μεταθέσεις προς πάσα κατεύθυνση προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα ΕΛΤΑ.

Αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργούνται και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από το σύνολο του προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δεκάδες μεταθέσεις προσωπικού τον τελευταίο καιρό προς την Κεντρική Υπηρεσία, τα Κομβικά Κέντρα και την επαρχία με αποτέλεσμα να έχουν «κατεβάσει τα ρολά» πολλά καταστήματα και μονάδες διανομής της Αττικής, ιδιαίτερα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως πρόβλημα.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της βλάβης, που, παρά το γεγονός ότι δεκάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο δυναμικό μας, όχι μόνο δεν έχει επανέλθει ακόμα η λειτουργία με διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων, αλλά απειλείται ακόμα και η διατήρηση της στοιχειώδους εξυπηρέτησης σε αρκετά από αυτά.

Το Συνδικάτο μας από την πρώτη στιγμή εντόπισε τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλούν οι Διοικήσεις του Ομίλου και ο παραδιοικητικός μηχανισμός.

Η Ομοσπονδία μας τοποθετείται εξ αρχής δημοσίως για το κάθε τι, έχει προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια και έχει χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.


Η πίστωση χρόνου και η ανοχή για τις Διοικήσεις στα ΕΛΤΑ και τις Ταχυμεταφορές ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΣΕ!!!

Αναμφίβολα λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και του Οργανισμού,  αλλά «έχουν γνώση οι φύλακες»… ας το λάβουν υπόψη και ας αυτοπροστατευτούν…
Από την πλευρά μας, πέραν όλων των άλλων, θα εξαντλήσουμε και κάθε ένδικο μέσο για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Επίσης, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι πρέπει να μπει ΑΜΕΣΑ τέλος στη σημερινή λειτουργία των Ταχυμεταφορών ως «παραμάγαζο» και παράρτημα συμφερόντων του ανταγωνισμού.

Τα γεγονότα αυτά καταρρίπτουν κάθε άλλοθι που προέβαλαν οι Διοικήσεις ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών για ότι έχει συμβεί επί των ημερών τους.
Τους θεωρούμε πλέον πρόσωπα εχθρικά προς τον Οργανισμό και τους εργαζομένους και τους καταγγέλλουμε ότι οδηγούν το Δημόσιο Ταχυδρομείο σε δόλια χρεοκοπία και ολική καταστροφή.

Εάν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία και αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είχαν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.