ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΛΕΟΝ

ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Η ανακοίνωση του ΙΚΑ για τις συντάξεις  29/06/2016

Χωρίς το επικουρικό κατατέθηκαν οι συντάξεις από το ΙΚΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, στο εξής με βάση απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ ορίζεται η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Η ανακοίνωση του ΙΚΑ Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σας ενημερώνει ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4387/2016 και της υπ΄αριθ.οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Αρχής γενομένης με τις συντάξεις μηνός Ιουλίου 2016, οι λογαριασμοί των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης θα πιστωθούν στις 4/7/2016.

Είναι φανερό ότι μετά την μεταφορά των πληρωμών στον επόμενο μήνα, θα ακολουθήσει πιθανά και η πληρωμή στο τέλος του μήνα με αποτέλεσμα να χαθεί ο μήνας στο τέλος του χρόνου.
Θα τα δούμε όλα με αυτούς εδώ που παραμυθιάζονται και οι ίδιοι.
Τώρα, για λίγες μέρες θα πεί κάποιος δεν τρέχει και τίποτα...
Το πρόβλημα όμως θα προκύψει σε λίγο (1 - 2 μήνες), όταν γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με τον νέο τρόπο και μπούμε στο φράγμα των 1.300€ μεικτά (κύρια + επικουρική) με ασθένεια και εισφορά Αλληλεγγύης συνταξιούχων και τότε θα δούμε τι θα γίνει με τις επικουρικές και πόσο θα μειωθούν.

Κατά τα άλλα δεν μειώνονται οι συντάξεις όπως εξακολουθεί να λέει η κυβέρνηση...
Απλά, πετσοκόβονται, θα παίρνουμε ότι μας δίνουν, όταν αποφασίζει ο υπουργός για την ημερομηνία και άν έχουν τα ταμεία... για την προστασία των συντάξεων.
Πρώτη φορά αριστερά και μειώσεις μια και έξω...
Είναι πράγματι πρωτόγνωρα και τα χειρότερα έπονται.