Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων Διαμερίσματος Πειραιά


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠρος:   Δ. Σύμβουλο ΕΛ.ΤΑ 

κ. Γ.Κωνσταντόπουλο

Κοινοποίηση: Π.Ο.Σ.Τ  ΕΛ.ΤΑ


Αλγεινή εντύπωση και προβληματισμό προκαλούν οι πρωτόγνωρες μετακινήσεις προσωπικού στον Πειραιά.

Έξω από κάθε θεσμικό και συμφωνημένο κανονιστικό πλαίσιο, οι αποφάσεις της αρμόδιας διεύθυνσης (την οποία έχουμε ουκ ολίγες φορές καταγγείλει, για τις εξωθεσμικές και αντί-επιχειρησιακές αποφάσεις της) έχει αναλάβει την ενορχηστρωμένη διοικητική αποδιοργάνωση του δικτύου προχωρώντας με τις επιλογές της, σε διοικητική διάλυση των καταστημάτων ευθύνης της.

Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ, τις απαράδεκτες, παράνομες, διοικητικά αλλοπρόσαλλές και χωρίς κανένα επιχειρησιακό αποτέλεσμα επιλογές της, στον τομέα ευθύνης της στον Πειραιά, καλώντας τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να αντιληφθεί ότι αυτές εκθέτουν ολόκληρο τον οργανισμό και ως ετούτου η σιωπή και απραξία αποτελούν πλέον αποδοχή. Δεν είναι δυνατό να απομακρύνονται συνάδελφοι, χωρίς την θέληση τους και να αντικαθίστανται από άλλους με μηνιαίο rotation!!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ, για τις συνεχείς προκλήσεις που απορρέουν από τις αποφάσεις και επιλογές της, που δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των καταστημάτων αλλά και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΜΗ Προκήρυξη Θέσεων Ευθύνης Κεντρικών Καταστημάτων) με τον ισχυρισμό ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, να επαναφέρετε την εύρυθμη λειτουργεία των καταστημάτων μέσα από την εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, αλλά και των όρων της χρηστής διοίκησης που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για να στηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων να κρατήσουν όρθια τα καταστήματα και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τέλος, τη Διοίκηση να ελέγξει την πορεία των εσοδών και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των Περιφερειακών Διευθύνσεων και να αφήσει τα μικροπολιτικά και λοιπά παιχνίδια έξω από το έργο τους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ                                                                  ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ       Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ