Ενημέρωση ΠΟΣΤ για την παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών θέτει ως αποκλειστική προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και γι αυτό δεν θα συμμετάσχει στις εργατικές κινητοποιήσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ούτε θα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άλλη μαζική εκδήλωση το διάστημα αυτό.
Η επιλογή μας αυτή δε μετριάζει στο ελάχιστο την αντίθεση μας στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση και στη συνεχή αφόρητη πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι σε συνδυασμό με την πανδημία και τις επιπτώσεις της.
Παρά το γεγονός ότι η φυσική παρουσία των εργατικών κινημάτων σστη Δ.Ε.Θ. δε θα είναι αυτή που επιβάλλεται για υγειονομικούς λόγους, το μήνυμα μας θα είναι ισχυρό και θα ακουστεί σε κάθε κατεύθυνση αξιοποιώντας όλα τα μέσα επικοινωνίας.
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι απαιτούμε σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητας μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλεια μας.
Απορρίπτουμε την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη θεσμοθέτηση της υπερβάλλουσας απλήρωτης εργασίας, την αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών εργατικής προστασίας, τη διευκόλυνση των απολύσεων, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την κατάργηση οποιασδήποτε συνδικαλιστικής προστασίας.
Οι πρόσφατες αλλαγές που νομοθέτησε η Κυβέρνηση αποτελούν μεγαλύτερη επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων ακόμα και από αυτήν που δέχτηκαν συνολικά την περίοδο των μνημονίων.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο.