ΕΓΓΡΑΦΑ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

17/1/2019
ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 18

Αθήνα, 16 / 01 / 2019


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΠΟΣΤ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ΑΦΜ:090259599.
ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός ΑΠΕΛΛΟΥ 1, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. κ. Πολυχρόνη Γριβέα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. κ. Ηλία Αθανασίου, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.

Κύριοι,

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν δώσει μέχρι σήμερα ό,τι καλύτερο μπορούν για την Επιχείρηση και συνεχίζουν να το κάνουν αναμένοντας, με περίσσια υπομονή, τη Διοίκηση και το Κράτος, ως βασικό μέτοχο, να επιτελέσουν το καθήκον τους, ως οφείλουν, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Δημόσιου Ταχυδρομείου και βεβαίως τους εργαζομένους σε αυτό.
 

Η ΠΟΣΤ έστειλε επιστολή ζητώντας συνάντηση με τους : Υπουργό Οικ-κών, Κο Ευκ. Τσακαλώτο, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κο Νικ. Παππά, Διευθ/σα Σύμ. Ελ. Εταιρίας Συμ. & Περιουσίας, Κα Ουρ. Αικατερινάρη.

05/12/2018
Η ΠΟΣΤ έστειλε επιστολή ζητώντας συνάντηση με τους : Υπουργό Οικ-κών, Κο Ευκ. Τσακαλώτο, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κο Νικ. Παππά, Διευθ/σα Σύμ. Ελ. Εταιρίας Συμ. & Περιουσίας, Κα Ουρ. Αικατερινάρη.
Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένων των ασφυκτικών προβλημάτων και εκκρεμμοτήτων που αντιμετωπίζει η δημόσια επιχείρηση, σας απευθύνουμε πρόσκληση για συνάντηση....
 

20/9/2018
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολίτων για την 190χρονη προσφορά του Ταχυδρομείου, η ΠΟΣΤ εξέδωσε τον Ιούλιο και διένειμε στα κατά τόπους Ταχυδρομικά γραφεία μια επιστολή, στην οποία καταδεικνύεται αφενός το τεράστιο έργο του Οργανισμού, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του και η σημαντική θέση του μέσα στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και αφετέρου η προσπάθεια υπονόμευσης του έργου και του ρόλου του από τα διάφορα ανταγωνιστικά συμφέροντα.
Είναι μια επιστολή κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες για συμπαράσταση στον αγώνα μας για τη διατήρηση του αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.
Η ανταπόκριση των πολιτών είναι πολύ θετική και ενθαρρυντική και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Ενδεικτική και συγκινητική είναι η επιστολή του Δημήτρη Κακού από τον Λόγγο Αιγιαλείας.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

5/9/2018
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή το διορισμό των μελών της νέας Διοίκησης του Οργανισμού, τους καλωσορίζουμε και τους καλούμε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ταχυδρομείο.

Ο πρωτοφανής οικονομικός στραγγαλισμός και το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, εξαιτίας της ασυνέπειας του κράτους στην καταβολή των οφειλών του, δυστυχώς έχουν οδηγήσει τον Οργανισμό στα όρια της χρεοκοπίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας, αγωνιούμε για το μέλλον του Ταχυδρομείου, δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για τη διάσωση του και έχουμε αναδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, με προτάσεις, παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και καταγγελίες το τι διακυβεύεται για τα τον Οργανισμό από τις ακολουθούμενες πολιτικές και από τα συμφέροντα των ανταγωνιστών.

Στο πλαίσιο αυτό είναι και η επιστολή που αποστείλαμε προς όλους τους Έλληνες πολίτες.

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και στη διάθεση της νέας Διοίκησης για να βάλουμε τις βάσεις για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Οργανισμού.

 

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

21/2/2018
ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΤΑ
Κύριοι,

Σε συνέχεια των από 26/10/2018 & 16/11/2018 επιστολών-προσκλήσεων διαλόγου προς εσάς, αλλά και των δυο κοινών συναντήσεων μας (08-02-2018 & 15-02-2018) στον ΟΜΕΔ όπου διαφάνηκε πρόθεση συνεννόησης, σας καλούμε σε συνάντηση – διάλογο την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ ΕΛΤΑ για να συνεκτιμήσουμε τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του...
 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

7/2/2018
ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το ακόλουθο εξώδικο προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.
Για το σύνολο των αποφάσεων, που ελήφθησαν επίσης ομόφωνα, θα ακολουθήσει λεπτομερής ενημέρωση.
 

ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

4/2/2018
ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε και εμείς την από 30.01.2018 επιστολή του «συναδέλφου» Ζαρολιάγκη. Με την ίδια και ακόμη περισσότερη χαρά που αισθανθήκαμε όταν λάβαμε και το εξώδικο του, αλλά, κυρίως, με την ίδια συγκίνηση και ηθική ανάταση που μας προκάλεσε η πρόσφατη συντονισμένη επίθεση εγκυκλίων, απειλών, εκβιασμών και τελευταία κλήσεων σε απολογία προς τους εργαζόμενους. Τόσα πολλά και έντονα συναισθήματα είχαμε δεκαετίες να νιώσουμε!

Το ότι αμφισβητείται μέσα από όλα αυτά η συνδικαλιστική δράση και η θεσμική εκπροσώπηση των συναδέλφων δίνει μια άλλη διάσταση στη σχέση τους με τη Διοίκηση και μας κάνει πραγματικά να αισθανόμαστε τιμή… που τους έχουμε στο τιμόνι της εταιρείας.
 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

26/1/2018
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρόμων» («Π.Ο.Σ.Τ.»), που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Αριστοτέλους, αρ. 11 – 15 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΑΤΑ
Της Διοίκησης του οργανισμού με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΤΑ» που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Απελλού, αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από:
1. Κα Σταυράκη Ευφροσύνη (Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΤΑ)
2. Κο Ζαρολιάγκη Ιωάννη (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ).

Όπως άριστα γνωρίζετε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Οργανισμού εξέφρασαν εντόνως τη διαμαρτυρία τους κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 15.01.2018 απέναντι στην απόφασή σας περί «προγράμματος δράσης (action plan) – νέο μοντέλο παραγωγής (σε διαλογή – διαβιβάσεις – διανομή)»» και «επικαιροποιημένων αστικών δρομολογίων». Η υλοποίηση του «προγράμματος δράσης (action plan) – νέο μοντέλο παραγωγής (σε διαλογή – διαβιβάσεις – διανομή)» θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμιση και απαξίωση του ζωτικής φύσεως κοινωνικού αγαθού της διανομής, ενώ σε κάθε περίπτωση θα σας δώσει την εύσχημη πρόφαση περί «πλεονάζοντος προσωπικού» την ίδια ακριβώς στιγμή που διαπιστώνονται σοβαρά κενά στην κάλυψη οργανικών θέσεων, γεγονός που έχει επιφέρει σοβαρή κρίση στην παροχή υπηρεσιών διανομής. Ο στόχος της Ομοσπονδίας με ομόφωνες αποφάσεις της για ένταξη της θυγατρικής «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ» δεν εξυπηρετείται με την ως άνω απόφασή σας κι αυτό διότι δημιουργεί δύο παράλληλα δίκτυα ανταγωνιστικά τα οποία πέρα από κοστοβόρα δεν τείνουν προς το σκοπό εξυπηρέτησης των πελατών.
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΟΥ Ν.3429/2005

5/1/2018
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΟΥ Ν.3429/2005
Αρ. Πρωτ.: 4
Αθήνα, 05/01/2018

Προς:
1. Υπουργό Οικονομικών
κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής,
Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
κύριο Νίκο Παππά


Κύριοι Υπουργοί,

Τα ΕΛΤΑ, βάσει του ν. 3429/2005 υπάγονται στο Κεφάλαιο Β΄ για πολύ συγκεκριμένους και ουσιαστικούς λόγους, οι οποίοι, όχι μόνο συνεχίζουν να ισχύουν από την ψήφισή του, αλλά έχουν ενισχυθεί και πολλαπλασιαστεί. Επομένως, η παραμονή τους σε αυτό αποτελεί εκ των πραγμάτων αδιαμφισβήτητο γεγονός και μοναδική επιλογή.

Η πρόσφατη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, παραμονές Χριστουγέννων, που κατατάσσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο Κεφάλαιο Α΄ του νόμου 3429/2005, αποτελεί ένα αρνητικό γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις εις βάρος της εταιρείας, μέχρι του σημείου της διάλυσής της.
 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

4/8/2017
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ιστορία τους, έχουν να αντιμετωπίσουν την πλήρη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, τον έντονο ανταγωνισμό με τη λειτουργία 530, αδειοδοτημένων από την ΕΕΤΤ, ταχυδρομικών επιχειρήσεων, τη μείωση του επιστολικού ταχυδρομείου, την υφεσιακή κατάσταση της χώρας, την ηλεκτρονική υποκατάσταση της αλληλογραφίας και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε καθημερινή βάση, παρά τα προβλήματά τους, επιχειρούν σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως συνθηκών, αποτελούν τη μοναδική παρουσία του Κράτους σε περιοχές απομακρυσμένες, παραμεθόριες και δύσβατες, παρέχουν Καθολικές Ταχυδρομικές Υπηρεσίας καθώς και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Υ.Γ.Ο.Σ.), χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση για το κόστος της Καθολικής Υπηρεσίας και των Υ.Γ.Ο.Σ.
 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

31/3/2017
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Αθήνα, 31 / 03 / 2017
Αρ. Πρωτ…..66.……


Προς :
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
Κο Ιωάννη Ζαρολιάγκη


Κύριε Σύμβουλε,

Με δεδομένη την αναστάτωση που επικρατεί σε όλη τη χώρα εξαιτίας της μονομερούς απόφασής σας για εφαρμογή της χαρτογράφησης, σας καλούμε νʼ αναστείλετε άμεσα αυτή την απόφαση και νʼ ανακαλέσετε οποιαδήποτε αλλαγή έχει προκληθεί.

Για να μη χρειαστεί να προβούμε σε ενέργειες που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη αναστάτωση τόσο στην Επιχείρηση όσο και στους πολίτες, ζητούμε, εντός της ημέρας, να ορίσετε συνάντηση, στην οποία να συμμετέχουν, εκτός της Ομοσπονδίας, τα Σωματεία Διανομέων Αττικής, Αχαΐας, Θεσσαλονίκης και το Σωμ. Εργαζομένων Διαμ. Πειραιά.
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

3/3/2017
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
Aρ. Πρωτ.:54
Αθήνα, 03…/03…/2017…


Προς:
Υπουργό
Ψηφιακής Πολιτικής,
Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
κύριο Νίκο Παππά


Κύριε Υπουργέ,

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υπέβαλλαν πρόσφατα αίτημα έγκρισης 1915 προσλήψεων εκτάκτων εργαζομένων για τις ανάγκες του έτους 2017. Το αίτημα αφορά εργαζομένους μερικής και πλήρους απασχόλησης (από πέντε έως οχτώ ώρες) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τεσσάρων ή οκτώ μηνών), το κόστος των οποίων θα βαρύνει αποκλειστικά την εταιρεία και έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της.
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

9/2/2017
ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της μέχρι τώρα επικοινωνίας μας για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας καταθέτουμε συνοπτικά τις απόψεις μας για την παρούσα κατάσταση του Οργανισμού καθώς και τις προτάσεις των εργαζομένων για τη διάσωση και ανάπτυξή του.

Ως εργατικό κίνημα διαθέτουμε ισχυρή θεσμική μνήμη και σημαντική εμπειρία, παρακολουθούμε διαχρονικά με προσοχή τις εξελίξεις και ιδιαιτέρως τα χρόνια της κρίσης, διαμορφώνουμε τις θέσεις μας και αντιμετωπίζουμε στο μέτρο του δυνατού τις συνέπειες και τους κινδύνους που προκύπτουν. Δε διστάζουμε δε να αντιπαρατεθούμε με οποιονδήποτε υπονομεύει και βάλει εναντίον των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων σε αυτά.

Διαχρονικά, πολιτικές και διοικητικές αποφάσεις και παραλήψεις, λάθη και σκοπιμότητες, θεμιτά και αθέμιτα ανταγωνιστικά συμφέροντα στέκονται εμπόδιο, ζημιώνουν και, ορισμένες φορές, στρέφονται ευθέως εναντίον του Δημόσιου Ταχυδρομείου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα αυτά έχουν γίνει ρουτίνα και ορισμένες φορές ξεπερνούν το βεληνεκές δράσης και παρέμβασής μας....
 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

21/12/2016
ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

1. Μπακέλλα Ηλία, κατοίκου Αθηνών, οδός Πάρνηθος αριθμός 34, (ΑΦΜ 022745776)

2. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Π.Ο.Σ.Τ. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αριθμός 11 - 15, νομίμως εκπροσωπούμενης, (ΑΦΜ 090259599)

ΚΑΤΑ

1. Σταυράκη Ευφροσύνης, Προέδρου Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

2. Ζαρολιάγκη Ιωάννη, Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1

3. Ζαφειράκη Κωνσταντίνου, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

4. Μπανιώρα Χρήστου, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

5. Σταβέρη Νικολάου, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

6. Βεΐτη Παναγιώτη, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

7. Νιαβή Κέλλης, Γραμματέας Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,


Κοινοποιούμενη προς

1. Δελιέζα Βασιλική, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

2. Παπαγεωργόπουλο Δημήτριο, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

3. Γιαννοπούλου Τριανταφυλλιά, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

4. Πάλλα Κων/νο, Μέλους Δ. Σ. ΕΛΤΑ, κατοίκου εξ εργασίας Αθηνών, Απελλού 1,

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

20/10/2016
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Αρ. Πρωτ.: …153…
Αθήνα, 20…/10…/2016

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Π.Ο.Σ.Τ., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, με Α.Φ.Μ. 090259599, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός ΑΠΕΛΛΟΥ 1, την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. κ. Ευφροσύνη Σταυράκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη, , όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.


Κυρία Πρόεδρε και Κύριε Σύμβουλε,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαιτήσουμε με την παρούσα την αυτονόητη ενημέρωση που θα έπρεπε έγκαιρα και ανεμπόδιστα να έχουμε σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης των θέσεων ευθύνης και τις αιτήσεις των εργαζομένων.
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

20/10/2016
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Aρ. Πρωτ.: …154………….
Aθήνα, …20…./…10.../2016

Προς :

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη
10188 Αθήνα

Κύριε Σύμβουλε,

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους τα ακόλουθα Πρωτοβάθμια Σωματεία – μέλη μας βρίσκονται σε εκλογική διαδικασία:
1. Ένωση Τεχνικών ΕΛΤΑ
2. Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Ασφαλείας ΕΛΤΑ
3. Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Ευβοίας
4. Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Ρεθύμνου
5. Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ
6. Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Αργολίδας
7. Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νόμου Έβρου
8. Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Ροδόπης
9. Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

16/5/2016
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΤΑ
Αρ. Πρωτ.: 91
Αθήνα, 16/05/2016

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΠΟΣΤ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός ΑΠΕΛΛΟΥ 1, την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. κ. Ευφροσύνη Σταυράκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη, , όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.

Κυρία και Κύριε,

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν δώσει μέχρι σήμερα ό,τι καλύτερο μπορούν για την Επιχείρηση και συνεχίζουν να το κάνουν αναμένοντας, με περίσσια υπομονή, τη Διοίκηση και το Κράτος ως βασικό μέτοχο να επιτελέσουν το καθήκον τους, ως οφείλουν, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Δημόσιου Ταχυδρομείου και βεβαίως τους εργαζομένους σε αυτό.
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

19/05/2015
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τις δυσμενείς εξελίξεις που δημιουργεί στο Ταχυδρομείο η μονομερής και αναχρονιστική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για μετάβαση του ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β, στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3429/2005.

Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αλλάζει το νομικό πλαίσιο που λειτουργούσε ο ΕΛΤΑ τα προηγούμενα 45 χρόνια και τον μετατρέπει από επιχείρηση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε Υπηρεσία του στενού Δημόσιου τομέα.

Με αυτήν την απόφαση, ευνοείται ο ανταγωνισμός σε βάρος της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων και τίθεται εκτός αγοράς το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυδρομικής εξυπηρέτησης της χώρας, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών και εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με συνέπεια την συρρίκνωση του Δικτύου και την αδυναμία ταχυδρομικής εξυπηρέτησης κύρια της περιφέρειας (δύσβατες περιοχές, ορεινός όγκος, εκατοντάδες κατοικημένα νησιά).
 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

8/4/2014
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αρ. Πρωτ.: 125
Αθήνα, 08/04/2014


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ


Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΠΟΣΤ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.


ΠΡΟΣ


Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βουλιαγμένης 111-117 και Ηλία Ηλιού, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. Ιγνατιάδη Σταύρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. Νικολάου Νικόλαο, Ταρλαγιά Κωνσταντίνο, Τσιλιγκάκη Νικόλαο, Ανδρέου Βασιλική, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΤΑ Α.Ε., όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.

Κυρία και Κύριοι
Οι εργαζόμενοι στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. έχουν δώσει μέχρι σήμερα ότι καλύτερο μπορούν για την επιβίωση και ανάπτυξη της και συνεχίζουν να το κάνουν ενώ η Διοίκηση σας όχι μόνο δεν το αναγνωρίζει αλλά αντιθέτως εφαρμόζει τακτικές με αρνητικά αποτελέσματα τόσο για την εταιρεία όσο και τους εργαζομένους σε αυτήν.
 

ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6/9/2013
ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ετήσια έκθεση του (ΙΝΕ) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Γ.Σ.Ε.Ε. για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και την Απασχόληση.
Αποτυπώνει δηλ. αυτό που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία με τη μνημονιακή πολιτική που άρχισε από το 2010 και μας γύρισαν δεκαετίες πίσω σε πρωτοφανή επίπεδα ύφεσης, ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης, εξάρτησης και υποταγής.
Τα επίσημα στοιχεία άλλωστε έχουν φανερώσει πλέον πως φτάσαμε στον εκτροχιασμό της χώρας την περίοδο 2004-2009 επί Καραμανλή και Ν.Δ. για να μη ξεχνιόμαστε και έχουμε επιλεκτική μνήμη σε πρόσωπα και περιόδους χωρίς αυτό να σημαίνει απαλλαγή για κανέναν.
Πως από τους ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 5% του 2003 φτάσαμε το 2009 σε ύφεση 3.2% το 2009 και τώρα....
Πως το κόστος για το κράτος των ημετέρων από 30 δις το 2003 έφτασε στα 59 δις το 2009.
Πως ο δανεισμός από 93,3% του ΑΕΠ το 2003 εκτοξεύθηκε στο 129,4% το 2009, από τα 168 δις στα 299.7 δις το 2009.
Πότε το έλλειμμα από 5,6% το 2003 πήγε στο 15,6% το 2009.
Επειδή ο απολογισμός και το μέτρημα των θυμάτων δεν έχει τέλος και από τις μετέπειτα επιλογές, που όσο και αν παρουσιάζονται σαν< σωτήριες >για δικαιολογήσουν τις ευθύνες τους όσοι αποφάσισαν για το δράμα που ζούμε ένα είναι το ζητούμενο.
Υπάρχει λύση και άλλη πολιτική;
Ασφαλώς και υπάρχει αλλά δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό από τη μία επιλέγει το μονόδρομο και την πειθαρχία σε άλλα κέντρα έξω από τη χώρα και η άλλη πλευρά συνεχίζει το γνωστή οδό της καταγγελίας, του λαϊκισμού και της άρνησης της πραγματικότητας και αυτό είναι το χειρότερο για τη χώρα.
Όλοι μαζί όμως μπορούμε να πάμε σε μία άλλη κατεύθυνση προοδευτική, κοιτάζοντας μπροστά και όχι στο παρελθόν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οικοδόμησης με νέα υλικά μιας κοινωνίας δικαίου και αλληλεγγύης και ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας και προστασίας των αδύναμων πολιτών που είναι και η ουσία της δημοκρατίας που σήμερα είναι ελλειμματική τουλάχιστον.
Δε νομίζετε ότι οι δυνάμεις της εργασίας αλλά και οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις έχουμε καθυστερήσει την εκκίνηση;