ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

14/1/2019
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Περιμέναμε πέντε μήνες να μας πουν οι περισπούδαστοι και περίτρανοι τεχνοκράτες της σημερινής Διοίκησης ότι η λύση στην τραγική κατάσταση των ΕΛΤΑ, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το Κράτος με την ανεπαρκή ρύθμιση της ταχυδρομικής αγοράς και την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών του, είναι οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η συρρίκνωση μέχρις αφανισμού της ιστορικότερης και πιο δημοφιλούς δημόσιας επιχείρησης.
 

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

18/12/2018
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Μαύρη σελίδα στην ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων γράφεται από σήμερα.
Με εντολή της Διοίκησης, δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν με εξώδικα απολύσεις σε εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ.
Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός που παραβιάζει ευθέως κάθε έννοια νομιμότητας και παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές.
 

ΝΕΑ ΗΘΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

11/12/2018
ΝΕΑ ΗΘΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Δυστυχώς, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, αντί να σχεδιάσει πολιτικές διαφυγής από τα αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει την Εταιρεία στο χείλος της καταστροφής, επιμένει στην απόφαση της να απολύσει παράνομα εργαζομένους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία παραβιάζοντας το Θεσμικό Κανονιστικό Πλαίσιο και τη σχετική εργατική νομοθεσία.
Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας και την επιχειρηματολογία μας, σχετικά με το 51-872-315/20.09.2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αρνείται να διαβουλευτεί και να ρυθμίσουμε με συμφωνία τις όποιες εκκρεμότητες προκύπτουν από την ερμηνεία των κανονισμών. Εμμένει στην ομαδική και παράνομη απόλυση εργαζομένων με κριτήριο την ηλικία βαφτίζοντας την ως «υποχρεωτική και αυτοδίκαιη».
 

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

8/10/2018
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η 9η Οκτωβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης στη Βέρνη της Ελβετίας, με σύμβαση που υπογράφηκε στις 9 Οκτωβρίου 1874 και άρχισε να εφαρμόζεται από 1 Ιουλίου 1874.
H πρωτοβουλία της διοργάνωσης του πρώτου Ταχυδρομικού Συνεδρίου ανήκει στο Γερμανό Dr. Heinrich von Stephan.
 

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

2/10/2018
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2018
Αρ. Πρωτ……137…………..Προς :
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
Κο Ηλία Αθανασίου

Κύριε Σύμβουλε,
Με έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο με το οποίο ανακοινώνετε με κάθε επισημότητα ότι σχεδιάζετε την παραβίαση του Θεσμικού Κανονιστικού Πλαισίου το οποίο έχει την ισχύ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ταυτόχρονη παραβίαση και της σχετικής νομοθεσίας.
Ο σχεδιασμός αυτός, εκτός του ότι είναι καθαρά αντιαναπτυξιακός, είναι προδήλως ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και πλήττει ευθέως τον πυρήνα των Εργασιακών Σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει τα υπηρεσιακά στελέχη που πρέπει να γνωρίζουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ότι παρόμοιος σχεδιασμός είχε επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αποσύρθηκε όμως όταν με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα απεδείχθη παράνομος και καταχρηστικός.
 

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1828

24/9/2018
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1828
Σαν σήμερα, στις 24 Σεπτεμβρίου 1828 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας υπογράφει, στον Πόρο Τροιζινίας, το ΙΖʼ ψήφισμα «περί συστάσεως τακτικής ταχυδρομικής συγκοινωνίας», ιδρύοντας το «Γενικόν Ταχυδρομείον».

«Ακούσας και την γνώμην του Πανελληνίου, συσταίνεται Ταχυδρομείον δια την ανταπόκρισιν μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Επικράτειας.
Κέντρον Γενικόν του καταστήματος τούτου θέλει είσθαι η πόλις όπου καθεδρεύει η Κυβέρνησις.
Συσταίνονται κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομείου εις Άργος, εις Τριπολιτζάν, εις Επίδαυρον, έως ότου η Κυβέρνησις διατρίβει εις Αίγινανκαι εις Σύρον»,
αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα της 24ης Σεπτεμβρίου.

 

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

5/9/2018
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Το διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στα ΕΛΤΑ ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, μετόχου πλειοψηφίας των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 197 παρ. 4 ν. 4389/2016, αξιολόγησε και επέλεξε στελέχη με εμπειρία και γνώσεις, όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον της παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να υλοποιήσουν τους επιχειρηματικούς στόχους, και τις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων τόσο της εγχώριας, όσο και της διεθνούς αγοράς, αξιοποιώντας τα 190 χρόνια προσφοράς των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει η ΕΕΣΥΠ.
 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

4/4/2018
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στις οικογένειες τους
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Σας ευχόμαστε οι Άγιες μέρες που έρχονται να γεμίσουν την καρδιά σας με χαρά, ελπίδα, δύναμη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, τρυφερότητα, αγάπη και ΦΩΣ.

Την ΑΓΑΠΗ που μας δίδαξε ο Θεάνθρωπος με το Μαρτύριο και τη Θυσία Του.

Το ΦΩΣ που έφερε στην ανθρωπότητα με την Ανάσταση Του.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε:
Όπου λάμπει το ΦΩΣ, εκεί διαλύεται το σκοτάδι.
Όπου θριαμβεύει η ΖΩΗ και η ΑΓΑΠΗ, εκεί νικιέται ο πόνος και ο θάνατος.

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

21/3/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, στις 19 Μαρτίου 2018, η διαπαραταξιακή επιτροπή της ΠΟΣΤ υπέγραψε συμφωνία με τη Διοίκηση για το ζήτημα αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής.

Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους εργαζομένους η μονομερής και αυταρχική απόπειρα επιβολής νέου μοντέλου διανομής από τη διοίκηση και την προσφυγή, στη συνέχεια, της Ομοσπονδίας μας στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ξεκίνησε ένας κύκλος συναντήσεων και διαβούλευσης μεταξύ των δύο μερών, που κατέληξε σε μια ουσιαστική συμφωνία.

Παρά το ότι εκκρεμεί ακόμη η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου από τη διοίκηση (έχει δεσμευθεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20/04/18), η συμφωνία αυτή απαντά ταυτόχρονα στην ανάγκη της άμεσης προσαρμογής των ΕΛΤΑ στις απαιτήσεις της ταχυδρομικής αγοράς, στην προστασία του δικτύου διανομής και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
 

8 ΜΑΡΤΙΟΥ - Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8/3/2018
8 ΜΑΡΤΙΟΥ - Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αγναντεύετε ένα αστέρι γιατί λάμπει και είναι ασύλληπτο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται λάμψη πιο εκθαμβωτική και μυστικό πιο βαθύ: η γυναίκα. Βίκτωρας Ουγκώ.
Σήμερα 8 του Μάρτη γιορτάζουν οι γυναίκες του κόσμου.
Η μέρα αυτή είναι σύμβολο στους αγώνες, στις θυσίες, στις κατακτήσεις, είναι αφιερωμένη στην προσφορά και στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας.
Αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες «γνωστές» και «άγνωστες» στο χθες και στο σήμερα, που πάνω τους γράφτηκε η ιστορία όλου του κόσμου, ακόμη και όταν αυτές δεν ήταν οι πρωταγωνίστριες της σκηνής.
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ Ο.ΜΕ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

15/2/2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ Ο.ΜΕ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η δεύτερη συνάντηση μεταξύ Π.Ο.Σ.Τ. και Διοίκησης ΕΛΤΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2018, στον Ο.ΜΕ.Δ., για το ζήτημα της αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής και της επιχειρούμενης μονομερούς εφαρμογής νέου μοντέλου διανομής από τη Διοίκηση, κατέληξε στην ακόλουθη πρόταση του διαμεσολαβητή:

 

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

9/2/2018
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
Άσχετα αν η διαδικασία διαλόγου μεταξύ Συνδικάτου και Διοίκησης μεταφέρθηκε στον ΟΜΕΔ και εχθές (08 / 02 / 2018) αποφασίστηκε παρουσία της διαμεσολαβήτριας να συνεχιστεί την Πέμπτη 15 / 02 / 2018 στις 09.00 το πρωί, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αυτοί πιστοί στις εμμονές τους, σήμερα 09 / 02 / 2018 επιχειρούν να τορπιλίσουν τον διάλογο δίνοντας εντολή στους προϊσταμένους να επιδώσουν ποινές πενταήμερου και οκταήμερου προστίμου στους συναδέλφους – διανομείς των δώδεκα μεγαλύτερων γραφείων διανομής της Ελλάδος.
 

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....

7/2/2018
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

26/1/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα ερωτήματα που θέσαμε στην από 17.01.2018 ανακοίνωσή μας προς τη Διοίκηση σχετικά με την απόφαση της υπό τον τίτλο «Υλοποίηση Προγράμματος Δράσης (Action Plan) - Νέο Μοντέλο Παραγωγής (σε Διαλογή - Διαβιβάσεις – Διανομή)» τώρα απαντώνται.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών κάποιων επιδιώκεται η δημιουργία στον ΕΛΤΑ ενός παράλληλου και ανταγωνιστικού δικτύου ταχυμεταφοράς προς τη θυγατρική του, που υπονομεύει τη βιωσιμότητα του Ομίλου στο σύνολό του και κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από την ειλημμένη και σε ισχύ απόφαση για συγχώνευση των δύο εταιρειών και τη συνεχή εμβάθυνση των συνεργειών μεταξύ τους.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

17/1/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σοβαρά ερωτήματα μας προξενεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ, το οποίο, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων) την εισήγηση «Υλοποίηση Προγράμματος Δράσης (Action Plan) - Νέο Μοντέλο Παραγωγής (σε Διαλογή - Διαβιβάσεις – Διανομή)».

Τελικά, θέλουν την αναδιοργάνωση ή την αποδιοργάνωση των ΕΛΤΑ, αφού, η απόφαση αυτή δεν αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου που έχει προκύψει κατόπιν σοβαρής μελέτης και ανάλυσης των δεδομένων και σαφών και επικαιροποιημένων στόχων;
 

ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3429/2005 - ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.....

29/12/2017
ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3429/2005  - ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.....
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τα «έθιμα» τηρούνται ευλαβικά και για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και το Ταχυδρομείο δέχονται ύπουλα χτυπήματα παραμονές μεγάλων εορτών. Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, δεν έμεινε εορταστική περίοδος που να μη συνδυάστηκε με ευθεία επίθεση εναντίον των εργαζομένων και του Ταχυδρομείου.
Έτσι και τώρα, παραμονές Χριστουγέννων, έκανε την εμφάνιση του το νέο πρότζεκτ διάλυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Τίτλος αυτού «Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Πρωταγωνιστούν πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες και «σκόπιμα» ερωτήματα αρμοδίων που ενίοτε «απαντώνται»...
Όλως τυχαίως… παραμονές Χριστουγέννων, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξέδωσε γνωμοδότηση προς απάντηση αλλεπάλληλων σχετικών ερωτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο, σύμφωνα με την οποία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υπάγονται στις Δημόσιες Επιχειρήσεις του Κεφαλαίου Α΄ του νόμου 3429/2005.
 

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΉΣ

20/4/2017
ΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΉΣ
Ολοκληρώθηκαν στις 5 και 6 Απριλίου 2017, με μεγάλη επιτυχία και με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι εκλογικές διαδικασίες , ενός από τα μεγαλύτερα Σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, του Συλλόγου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ΕΛΤΑ Αθήνας 7& Ν. Αττικής.

Επί εγγεγραμμένων 788 μελών ψήφισαν 700
Έγκυρα 689
Άκυρα – Λευκά 11

Έλαβαν:
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

6/4/2017
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την Τρίτη, 04 Απριλίου 2017, η Π.Ο.Σ.Τ. συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ν. Παππά προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Μας απασχόλησαν ιδιαίτερα μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
 Το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας.
 Το θέμα της ρευστότητας του Οργανισμού που επιδεινώνεται και εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των οφειλών από το Δημόσιο που αποτελεί και τον μεγαλύτερο οφειλέτη για τα ΕΛΤΑ.
 Η έγκριση της πρόσληψης εποχιακού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα πολυάριθμα κενά που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση στο δίκτυο της για να μην προκληθεί αδυναμία λειτουργίας των καταστημάτων, των μονάδων διανομής, των διαβιβάσεων και των κέντρων διαλογής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

4/4/2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΠΟΣΤ για διάλογο, που διατυπώθηκε με την επιστολή μας στις 31 Μαρτίου 2017.

Έτσι λοιπόν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, με θέμα τη χαρτογράφηση των τομέων διανομής, μετά από εκτενή διάλογο, καταλήξαμε:

- Στην αναστολή της εφαρμογής της χαρτογράφησης, όπως αυτή είχε ανακοινωθεί με έγγραφο της Διοίκησης, μέχρι 24/4/2017.

- Μέχρι τότε, Διοίκηση και Συνδικάτο θα διαμορφώσουν, με βάση τα πραγματικά δεδομένα των τομέων διανομής, την πρόταση τους.


 

ΑΓΙΟΣ ΖΗΝΩΝ, Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ

9/2/2017
ΑΓΙΟΣ ΖΗΝΩΝ, Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ο Άγιος Ζήνων γεννήθηκε το 339 μ.χ. στην περιοχή του πόντου και πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 417 μ.χ. σε ηλικία 78 ετών.

Ο Άγιος Ζήνων ανακηρύχθηκε προστάτης των ταχυδρομικών το 1968, με απόφαση των ελληνικών ταχυδρομείων, της διεύθυνσης προγραμματισμού και γενικών υποθέσεων, του τμήματος μελετών του υπουργείου συγκοινωνιών.

Η εορτή του καθιερώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ως εορτή των Ελλήνων ταχυδρομικών υπαλλήλων.

Τα Ελληνικά ταχυδρομεία για να τιμήσουν τον προστάτη τους , εξέδωσαν στις 10 Φεβρουαρίου 1969 την αναμνηστική έκδοση για τον ʽʼΆγιο Ζήνωνα τον Ταχυδρόμοʼʼ. Εκδόθηκαν 2.835.624 γραμματόσημα, με αξία γραμματοσήμου 2.50 δραχμές.