ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

20/3/2020
ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
Σήμερα δεν θα ασχοληθώ με το ασφαλιστικό αλλά με την ασφάλειά μας και των συνανθρώπων μας με κάποιες σκέψεις και προβληματισμό για όλους μας.
Πολλές φορές ο Άνθρωπος πρέπει να περάσει κάποια σοβαρή κρίση και κυρίως πρόβλημα υγείας ή απώλειας ζωής δικού του Ανθρώπου για να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει πολλά πράγματα στη ζωή γιατί οι περισσότεροι από εμάς ζούμε στον μικρόκοσμό μας, στην ματαιοδοξία της αιωνιότητας ή της Κοινωνικής καταξίωσης και <<ευημερίας>>, με τον υλισμό στο κατακόρυφο αγνοώντας τόσο την προσωρινότητα όσο και το αξιακό πλαίσιο της στιγμιαίας ύπαρξής μας.
Οι Έλληνες περνάμε ακόμα και βιώνουμε τις συνέπειες της μνημονιακής εποχής με Κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που πιστεύω πολλοί έκαναν κάποια περισυλλογή αναθεωρώντας πολλά ελπίζω περιττά ή μή αναγκαία έστω και προχωράμε...
Τούτο εδώ που μας βρήκε, είναι πιο σοβαρό αλλά δεν θα <<χεστούμε>> συγνώμη και από το φόβο τρέχοντας να πάρουμε χαρτί υγείας...ψυχραιμία και μέτρα υγιεινής για μας και τους γύρω μας για τις λιγότερες απώλειες γιατί η ιστορία μας διδάσκει ότι κατά καιρούς η Ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πανδημίες όχι ανώδυνα βέβαια.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της ίδιας της ζωής.
Η πολιτεία, το Κράτος, με τολμηρές και σωστές αποφάσεις να προστατέψει κατά το δυνατό τους Ανθρώπους κυρίως τους αδύναμους και οι υγιείς να κλειστούν στα σπίτια έστω και με το ζόρι... για να σωθούν περισσότεροι και να τελειώσει η περιπέτεια πιό γρήγορα με την βοήθεια των ειδικών, της επιστήμης, των Ανθρώπων της υγείας που όταν φτάνουμε εκεί κατανοούμε το σπουδαίο λειτούργημά τους και κυρίως τον λόγω ύπαρξης και στήριξης του Δημόσιου συστήματος υγείας.
Κουράγιο και υπομονή σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα, στους συναδέλφους Ταχυδρομικούς που ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ο ρόλος της Κοινωνικής προσφοράς τους και η αναγκαιότητα του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
Όσο για τις αποφάσεις της ανεκδιήγητης διοίκησης του ΕΛ-ΤΑ ιδιαίτερα την περίοδο αυτή μετά από πολύμηνη χειμερία νάρκη ή αναμονή να παρουσιάσουν το <<σπουδαίο>> σχέδιό τους δεν είναι ή ώρα και ο χώρος να συνεχίσω εδώ γιατί τις πρώτες απαντήσεις τις έδωσε ήδη η ΠΟΣΤ και έπεται συνέχεια όταν με το καλό επανέλθουμε σε ήρεμα νερά.
Κάποιος άλλος ιός μάλλον τους έχει επηρεάσει αυτούς που δεν έχει να κάνει με την υγεία αλλά με πολιτική και οικονομία και είναι καινοτόμοι και επίκαιροι...
Προσοχή λοιπόν σε όλους σας, προστατεύοντας τους εαυτούς σας προστατεύετε και τους συνανθρώπους σας.
Καλή δύναμη με αισιοδοξία και πειθαρχία όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Δεν δίνω συμβουλές απλά αγωνία εκφράζω για συνυπευθυνότητα γιατί όποιος λέει δεν μπορώ να μείνω σπίτι εύκολα, ας πάει σε ένα κέντρο αναφοράς Κοροναϊού να δει τι γίνεται.. οι εικόνες σοκάρουν και όποιος λέει πάω βόλτα για άθληση ή στο εξοχικό που πιθανόν είναι φορέας και θα γεμίσει και τους καθαρούς εκεί ας επισκεφτεί πρώτα ένα νοσοκομείο.
Μπορεί;
Θυμηθείτε πως εάν δεν δεν κλειστούμε τώρα σπίτι όπως μας λένε οι ειδικοί και πρέπει, σε λίγο θα μας λένε έληξε ο συναγερμός και θα φοβόμαστε να βγούμε από μόνοι μας...
 

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ν.4670/29/02/2020 ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ν.4670/29/02/2020 ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. που ο ν.4387/2016 (Κατρούγκαλου) χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματικός η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να προβεί κάποιες εξωραϊστικές αλλαγές (ελ. επαγγελματίες κ.λ.π.) αφήνοντας ανέπαφο τον πυρήνα όλων των μνημονιακών βάρβαρων επεμβάσεων -2010-2019 - στις συντάξεις που οι συντάξεις πάνε στο μισό των μισθών εκτός των περιπτώσεων ασφαλισμένων που πλήρωναν επιπλέον εισφορές όπως στο ΤΑΠ-ΟΤΕ και σε άλλα ταμεία όπως ήταν δίκαιο.
Οι παλαιοί συνταξιούχοι να κρατάνε τρύπιο καλάθι ως προς τα αναδρομικά κύριων συντάξεων καθώς και στις επικουρικές που περικόπηκαν πάνω από 50% και δεν υπολογίζονται όπως των νέων συνταξιούχων παραμένοντας στα επίπεδα του 2014.
Εδώ σας παρουσιάζουμε το νέο τοπίο κυρίως ως προς τον τρόπο υπολογισμού με παραδείγματα και μικρές αποκλίσεις σε ατομικό επίπεδο.
Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου νόμου είναι η βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης μετά τα 30 έτη ασφάλισης μέχρι τα 40 - η χρυσή 10ετία - γιατί μετά μειώνονται σε σχέση με πριν.
Τα όρια ηλικίας δεν άλλαξαν και ισχύουν όπως έχουν στον Ασφαλιστικό Οδηγό σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Τα ακριβή ατομικά στοιχεία για το ποσοστό του καθένα, τα έχει μόνο το ταμείο και τα επεξεργάζεται ΜΟΝΟ η ΗΔΙΚΑ με ειδικό αλγόριθμο, οπότε υπάρχει πιθανό ενδεχόμενο να έχετε κάποια απόκλιση από τα ποσοστά που εδώ σας δίνουμε για το επιπλέον ποσοστό αλλά με δική μας πρωτοβουλία και με πιθανή απόκλιση αναζητήσαμε από φορείς στοιχεία - από τον επίσημο φορέα δεν μπορέσαμε να τα βρούμε - για να έχετε μία κατά το δυνατόν προσέγγιση στο τελικό ποσό και ελπίζουμε να το κατανοείτε..
 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28/2/2020

29/02/2020
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28/2/2020
Ψηφίστηκε το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αλλάζει αρκετές προηγούμενες διατάξεις με βάση και την απόφαση του Σ. τ. Ε. ως προς την βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
Τα όρια ηλικίας εξακολουθούν να είναι τα ίδια όπως ισχύουν από το 2015 με τον ν.4336/2015 (ν. Κατρούγκαλου) που αυξήθηκαν σημαντικά σε όλες τις κατηγορίες.
Δείτε τις κυριότερες αλλαγές και σύντομα θα ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες και τον τρόπο υπολογισμού στο ΤΑΠ-ΟΤΕ με παραδείγματα αλλά και ότι σας ενδιαφέρει.
 

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

24/01/2020
ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Διαβάστε σε γενικές γραμμές τι φέρνει το νομοσχέδιο που δόθηκε προς διαβούλευση για όλους τους ασφαλισμένους - παλαιούς και νέους - και θα ψηφιστεί εντός του Φλεβάρη μάλλον.
Σύντομα και μετά την ψήφισή του θα έχετε πλήρη ενημέρωση για τους εργαζόμενους στον ΕΛ-ΤΑ με παραδείγματα και αναλυτική περιγραφή και ιδιαίτερα τους ασφαλισμένους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ που έχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.
 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

20/01/2020
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
Μέσα στην εβδομάδα βαίνει προς διαβούλευση και μετά κατατίθεται στη βουλή για ψήφιση το νέο Ασφαλιστικό σχέδιο που τον Φλεβάρη μάλλον θα γίνει νόμος του κράτους.
Εκεί, ανάμεσα σε πολλές αλλαγές, προβλέπονται νέοι αυξημένοι συντελεστές αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους έχουν από 30 έτη και πάνω ασφάλισης σε σχέση με όσα ισχύουν τώρα με τον ν.4387/2016.
Αυτό σημαίνει ότι για όλους τους συνταξιούχους -παλαιούς πριν τις 13/05/2016 και νέους από 13/05/2016 και εφεξής- θα υπάρχουν αυξήσεις κυρίως στην λεγόμενη <<χρυσή 10ετία από τα 30 έως τα 40 έτη ασφάλισης.
Αν τελικά ψηφιστεί με τους συντελεστές που δημοσιεύτηκαν όπως σας τους παρουσιάζουμε μπορείτε να δείτε τις διαφορές σε γενικό επίπεδο ασφαλισμένων.
ΣΞΜΕΙΩΣΗ
Στα ειδικά ταμεία ή σε όσους φορείς οι ασφαλισμένοι πλήρωναν επιπλέον εισφορές από το 20% (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, κ.λ.π.), στο ποσοστό της ανταποδοτικής όπως διαμορφωθεί τελικά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης πρέπει να προστεθεί και το επιπλέον ποσοστό που προκύπτει από τον συντελεστή 0,075% ανά μονάδα πάνω από το 20% και τα συνολικά έτη ασφάλισης με το καθεστώς αυτό για να έχουμε το τελικό ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης.
 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

17/01/2020
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
 

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε

22/10/2019
ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε
Μικρό καλάθι και λίγες προσδοκίες ξανά....
 

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

13/10/2019
ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Σ.Κ.Α.)

10/10/2019
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Σ.Κ.Α.)
Η Π.ΟΣ.Τ. και το αρμόδιο τμήμα της, σας παρουσιάζει την τελευταία έκδοση του οδηγού ασφαλισμένου για εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ (ΤΑΠ-ΟΤΕ - ΙΚΑ), με τις διατάξεις που ισχύουν μετά και τις εγκυκλίους που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι πρόσφατα.
Είναι μια ακόμα προσφορά χρήσιμης ενημέρωσης όπως παρουσιάστηκε και στο επιτυχημένο 34ο συνέδριο της Π.ΟΣ.Τ. και διανεμήθηκε στους συνέδρους που αφορά όλες τις περιόδους και κατηγορίες ασφαλισμένων.
Όρια ηλικίας, ποσά σύνταξης ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και το μισθό, πλασματικά χρόνια και κόστος αναγνώρισης, εισφορές για την ασφάλιση καθώς και όλες τις πληροφορίες για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Διαβάστε προσεχτικά ολόκληρο το πόνημα για να γνωρίζετε ακριβώς τα δικαιώματά σας σε συδυασμό με την διασταύρωση των πληροφοριών με τα ταμεία πάντα..
Η νέα έκδοση είναι στη διάθεση συλλόγων αλλά και συναδέλφων η δε ηλεκτρονική παρουσίαση, όπως έγινε στο τελευταίο συδέδριο της Π.ΟΣ.Τ., με πρωτοβουλία των σωματείων μπορεί να γίνει και σε περιφερειακό επίπεδο.
 

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ.τ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

24/09/2019
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ.τ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 

ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

18/09/2019
ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

25/8/2019
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ

02/07/2019
ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ
Νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις για τους δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου προβλέπει το άρθρο 19 παρ. 2 του ν.4611/2019.
Δείτε τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου για το θέμα αυτό.
 

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

21/05/2019
ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΕΛ-ΤΑ

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΕΛ-ΤΑ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΤΑΠ-ΟΤΕ)

23/03/2019
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΤΑΠ-ΟΤΕ)
Εδώ μπορείτε να δείτε τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης όπως προβλέπεται απο το ν.4387/2016 και ειδικότερα με το άρθρο 30 για όσους ασφαλισμένους πλήρωναν επιπλέον εισφορές για την κύρια σύνταξη.
 

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

9/2/2019
ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ
Σύμφωνα και πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο και δημοσιεύματα, ετοιμάζονται αλλαγές στο καθεστώς των συντάξεων χηρείας το επόμενο διάστημα.
Μένει να έρθουν βέβαια και να περάσουν απο τη βουλή.
 

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

10/1/2019
ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ
 

ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

31/12/2018
ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τις πιό θερμές ευχές στους συναδέλφους, φίλους και αναγνώστες της στήλης του Ασφαλιστικού της Π.Ο.Σ.Τ.
Να έχουμε μία καλλίτερη χρονιά, νάμαστε καλά κυρίως και να πιστεύουμε παλεύοντας καθημερινά ότι θά έρθουν καλλίτερες μέρες για όλους και τη χώρα μας.
Οι μεγάλοι δεν παριμένουμε <<Άγιο Βασίλη>> βέβαια...
Μπορούμε να γινόμαστε καλλίτεροι Άνθρωποι όμως με διάθεση προσφοράς σε όποιν έχει ανάγκη.
Ο υπεύθυνος της στήλης
Χρήστος Κόλιας
 

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

27/12/2018
ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
Δεν εκδόθηκαν τα ενημερωτικά σημειώματα για τις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019 παρά τις δεσμεύσεις και την πρόβεψη του νόμου.
Φαίνεται όμως πως για όσους ασφαλισμένους πλήρωναν επιπλέον εισφορές θα υπάρχουν δύο ταχύτητες.
Αυτοί που αποχώρησαν από 13/5/2016 και μετά που παίρνουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό και οι παλαιοί -πρίν την 12/5/2016 - συνταξιούχοι που θα πάρουν σε 5 δόσεις την όποια αύξηση.
Αναμένουμε τα ενημερωτικά σημειώματα για να έχουμε ακριβή εικόνα τόσο για τη βάση υπολογισμού όσο και τα ποσά που θα προκύψουν για τον καθένα.