ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

5ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ UNI EUROPA

18/6/2021
5ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ UNI EUROPA
Μετά από δύο αναβολές, λόγω κορωνοιού, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, από τις Βρυξέλλες, το 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Uni, από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2021.

Την ΠΟΣΤ στο Συνέδριο εκπροσώπησε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Παναγιώτης Καζαμίας.
 

3ο Περιφερειακό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου για τον ταχυδρομικό τομέα

7/5/2018
3ο Περιφερειακό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου για τον ταχυδρομικό τομέα
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Τ., φιλοξένησαν στις 3 & 4 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, το 3ο Περιφερειακό Συνέδριο Κοινωνικού Ταχυδρομικού Διαλόγου μεταξύ εργαζομένων ( UNI Europa Post & Logistics) και εργοδοτών ( POSTEUROP ) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
To πλαίσιο των εργασιών του project ήταν:
« Η Προώθηση του Ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου για τον ταχυδρομικό κλάδο στην διευρυμένη Ευρώπη».
 

Εκδήλωση: Η αγορά εργασίας στην Νότια Ευρώπη

7/3/2018
Εκδήλωση: Η αγορά εργασίας στην Νότια Ευρώπη
Ο Όμιλος Δημοκρατία και Πολιτισμός και το ίδρυμα Fondation Gabriel Peri διοργάνωσε, με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ, εκδήλωση με θέμα «η αγορά εργασίας στη Ν. Ευρώπη – Προοπτικές Ανάπτυξης και Απασχόλησης».

 

Ημερίδα UNI Europa

15/12/2017
Ημερίδα UNI Europa
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η Ημερίδα που οργάνωσε η Uni Europa στο Μέγαρο Μελά (Παλαιό Ταχυδρομείο) στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Το θέμα της Ημερίδας ήταν ʽʼο Eυρωπαϊκός κοινωνικός πυλώνας, η κοινωνική Ευρώπη και οι εθνικές οικονομίες σε κρίση – η απάντηση των συνδικάτωνʼʼ, και συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικάτων που έχουν πληγεί από την κρίση, από την Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρο, Γαλλία και Ελλάδα.
 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ UNI EUROPA ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

18/2/2015
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ UNI EUROPA ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της ΟΤΟΕ, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της UNI EUROPA κ. Oliver Roethihg και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της UNI GLOBAL κ. Make Sanderland, με μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣΤ, καθώς και με εκπροσώπους από άλλες Ομοσπονδιες (ΟΤΟΕ, Ο.Α.Σ.Ε, Ο.Ι.Υ.Ε κ. αλ.).

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών της UNI EUROPA με τους συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να αναλυθεί η σημερινή κατάσταση της αγοράς εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι υπό συνθήκες βαθειάς ύφεσης και ανεργίας και οι τρόποι αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων σε Εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

1/4/2014
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Η ΠΟΣΤ και οι εργαζόμενοι Ταχυδρομικοί, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που διοργανώνεται, με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup και Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.00 μ.μ.
Όλοι μαζί για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις αντιλαϊκές, αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές.
Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο «καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Όλοι μαζί δυναμικά και αγωνιστικά να αποτρέψουμε τα σχέδια τους, να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.
 

10/3/2014
Οι οργανώσεις νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου, ξεκίνησαν εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα «Αρκετά με την κρίση τους –Ας κοιτάξουμε το μέλλον».
Επίκεντρο της εκστρατείας τους η νέα γενιά και τα προβλήματα της, πρώτος σταθμός τους η Αθήνα το τριήμερο 5 με 7 Μαρτίου 2014.
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου, παρουσία των Philip Jenings Γενικού Γραμματέα της UNI και Oliver Roheting Περ/κού Γραμματέα της UNI – Europa, οι Οργανώσεις νεολαίας έδωσαν, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, συνέντευξη Τύπου.
 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

3/10/2013
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΟΣΤ Γιώργο Βασιλόπουλο, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ένωσης UNI που διεξήχθη στην Πορτογαλία, παραβρέθηκε και στη συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης των Πορτογαλικών Ταχυδρομείων στην πόλη Έβορα.
Η συγκέντρωση των Ταχυδρομικών, είχε ως στόχο την αποστολή ενός δυναμικού μηνύματος για την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Ταχυδρομείου, το οποίο η Κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει, καταθέτοντας μάλιστα πρόσφατα και σχετικό νομοσχέδιο.
Στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων των ΕΛΤΑ ,εκτός του Προέδρου της ΠΟΣΤ, συμμετείχαν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Αντώνης Κληρονομάκης, ο αντιπρόσωπος του ΠΑΚ Γιώργος Αποστολόπουλος και ο Γραμματέας της ΔΑΚ Γιάννης Οικονόμου.
 

ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

14/6/2013
ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Αντιπροσωπεία των Ούγγρων Ταχυδρομικών, στα πλαίσια των ανταλλαγών αποστολών μεταξύ Ελλήνων και Ούγγρων εργαζομένων στα Ταχυδρομεία, επισκέφτηκαν σήμερα, Παρασκευή 14 Ιούνη 2013, τα γραφεία της ΠΟΣΤ.
Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γιώργο Βασιλόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Μπακέλλα και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Τ. ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ UNI EUROPA YOUTH

19/2/2013
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Τ. ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ UNI EUROPA YOUTH
Περισσότεροι από 100 νέοι συνδικαλιστές από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Albufeira της Πορτογαλίας στις 6-8 Φεβρουαρίου 2013 για να συζητήσουν για τις επιδράσεις της κρίσης στη ζωή τους.
Η Ελλάδα έδωσε το παρόν με την εκπρόσωπό μας Γιώτα Δανδουλάκη, η οποία κατέλαβε τη θέση συντονιστή των χωρών της Μεσογείου στις εκλογές που διεξήχθησαν. Στην ομιλία της με θέμα «Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα» αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα αλλά και στην γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί.
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

13/11/2012
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη τα Συνδικάτα όλης της Ευρώπης με κοινές δράσεις αλληλεγγύης, με απεργίες, με συλλαλητήρια και με συγκεντρώσεις, θα εκφράσουν την αντίθεση τους στις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Ευρωπαίων ηγετών, που στο όνομα της κρίσης, φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες των λαών τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας 12.00 – 15.00, που έχoυν κηρύξει ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00.
 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ POSTCOM

13/9/2012
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ  POSTCOM
Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΠΟΣΤ για την ενημέρωση όλων των φορέων στην Ελλάδα και των Διεθνών Ταχυδρομικών Οργανώσεων, σχετικά με τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου, η ΠΟΣΤ εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο των Νορβηγών Ταχυδρομικών, με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Αντώνη Κληρονομάκη.
 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ UNI EUROPA POST AND LOGISTICS

17/5/2012
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ UNI EUROPA POST AND LOGISTICS
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαίου 2012, στο Λουξεμβούργο, η συνάντηση της Επιτροπής της Uni Europa Post & Logistics με θέμα συζήτησης τις συνέπειες της υφεσιακής πολιτικής λιτότητας στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία) και στην Ιρλανδία.
Στο ψήφισμα της η Επιτροπή εκφράζει:
-την έντονη ανησυχία της στην επιχειρούμενη προσπάθεια κατάλυσης του κοινωνικού μοντέλου και του κοινοτικού κεκτημένου των χωρών της Ευρώπης, της παραβίασης του Ευρωπαϊκού Δικαίου, των Οδηγιών και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας.
-την αλληλεγγύη της και την στήριξη της στα Ταχυδρομικά Συνδικάτα. Τονίζει την ανάγκη αντίστασης ενάντια στα μέτρα που σκοτώνουν τους λαούς προς όφελος των αγορών και των δανειστών.
Υπογραμμίζει την ανάγκη ισχυροποίησης και μαζικοποίησης των Συνδικάτων, με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε αυτά.
Η ισχυροποίηση των εργατικών Συνδικάτων είναι η μοναδική διέξοδος, το ισχυρό μέτωπο συντονισμού δράσης και αντίστασης, στον κοινό αγώνα των εργαζομένων όλης της Ευρώπης, για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Μετά από πρόταση της Ελληνικής και της Ισπανικής αντιπροσωπείας υιοθετήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ UNI ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

2/3/2011
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ UNI ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η 3η Ταχυδρομική Οδηγία όριζε ως τελική ημερομηνία για την πλήρη απελευθέρωση της Ταχυδρομικής αγοράς στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 31η Δεκεμβρίου 2010. Για τη χώρα μας και για αυτές που έχουν ενταχθεί τελευταία στην Ε.Ε. ορίζεται η 31/12/2012.
Η εμπειρία που αποκομίστηκε, μέχρι τώρα, από τις χώρες της Ευρώπης, στις οποίες η απελευθέρωση έχει ήδη εφαρμοστεί, είναι αρνητική.