ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

26/1/2018
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 31/12/2015 ΓΙΑ 35ΕΤΙΑ ΤΟ 2015 - ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

31/12/2015
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 31/12/2015 ΓΙΑ 35ΕΤΙΑ ΤΟ 2015 - ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Έληξε 31/12/2015 η ημερομηνία εξαγοράς χρόνου στρατού για όσους ασφαλισμένους μπορούσαν να πληρώσουν και επιθυμούσαν να συμπληρώσουν την 35ετία εντός του 2015 για να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 58 ετών και 6 μηνών όπως ισχύει για το έτος αυτό.
Ούτως ή άλλως μετά το 2015, η ηλικία αυξάνεται κατα 1 6μηνο για κάθε έτος μετά τα 58+6, ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης της 35ετίας με στρατό ή χωρίς στρατό.
Πολύ ακριβό το <<δώρο>> της κυβέρνησης πάντως μέρες που είναι.
 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛ-ΤΑ

19/12/2014
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛ-ΤΑ
Με αφορμή το έγγραφο που παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες από τον ΕΛ-ΤΑ συνάδελφοι/σες που συμπλήρωσαν ένα συγκεκριμένο όριο ηλικίας, (57 ετών κλάδοι 2-11 και τμηματάρχες - 58 ετών Τομεάρχες - 62 ετών Δ/ντές), σας ενημερώνουμε ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας και κυρίως δεν αποχωρεί κανείς υποχρεωτικά αν δεν έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα για πλήρη σύνταξη.
Η διάταξη αυτή παραμένει στο Γ.Κ.Π. ΕΛ-ΤΑ από παλαιά όταν εφαρμόζονταν η υποχρεωτική απόλυση λόγω ορίου ηλικίας αλλά με ταυτόχρονη απονομή της σύνταξης.
Με νεώτερο νόμο έχει καταργηθεί η δυνατότητα να πάρει κάποιος ασφαλισμένος σύνταξη έστω και αν απολυθεί εάν δεν έχει όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ασφαλιστική νομοθεσία.
Άρα όσοι έχετε παραλάβει τέτοια έγγραφα και δεν θέλετε να αποχωρήσετε εφόσον δεν συνταξιοδοτείστε, μπορείτε και πρέπει να κάνετε αίτηση παραμονής τουλάχιστον μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας και των προϋποθέσεων για ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.
 

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ/ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ - ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

26/07/2014
ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ/ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ - ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Διαβάστε αναλυτικά μετά και από αίτημα πολλών συναδέλφων κωδικοποιημένα και με σαφήνεια πότε και πως θεμελιώνoυν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή κατοχυρώνoυν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης οi εργαζόμενοι στα ΕΛ-ΤΑ.
Η ενημέρωση γίνεται με αφορμή τα σενάρια νέων ανατροπών στο συνταξιοδοτικό που δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα γίνουν ή ότι άλλαξε κιόλας .
 

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ

2/10/2013
Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ
Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του κάθε εργαζόμενου στον ΕΛΤΑ, επεξεργάστηκε και εξέδωσε τον «Ασφαλιστικό Οδηγό Εργαζομένων ΕΛΤΑ», ένα χρήσιμο εργαλείο που δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούν την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση των συναδέλφων.
Στόχος του Οδηγού, είναι η σωστή και πλήρης ενημέρωση σας για να γνωρίζετε τα δικαιώματα σας και να αποφεύγετε λάθη που σας τα στερούν.
Στο μήνυμα του, στον πρόλογο του Ασφαλιστικού Οδηγού, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος επισημαίνει:

 

ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ

8/4/2013
ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων των έμμεσα ασφαλισμένων στο ΤΑΠ-ΟΤΕ μέχρι 31/12/2013.
Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να κάνετε για έκδοση νέου βιβλιαρίου ή αν σας τελείωσε το παλαιό.
Tηλ. επικοινωνίας: 210-8808700
Πατησίων 54 Αθήνα Τ.Κ. 10682- ΤΑΥΤΕΚΩ Διεύθυνση Ασφάλισης- Παροχών ΤΑΠ-ΟΤΕ
Παρακάτω, στην ενότητα που βρίσκεστε, διαβάστε την εγκύκλιο του ΤΑΠ-ΟΤΕ για τη θεώρηση βιβλιαρίων.
 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 16

9/8/2012
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 16
Παρά τα προβλήματα επικοινωνίας που υπάρχουν σας κοινοποιούμε τα τηλέφωνα του ασφαλιστικού μας ταμείου για κάθε χρήσιμη πληροφορία για ερωτήματα σχετικά με τα συνταξιοδοτικά.
Για θέματα υγείας - πρόνοιας αναζητήστε πληροφόρηση πληκτρολογώντας ΤΑΥΤΕΚΩ ή ΕΟΠΥΥ.
Tα νέα γραφεία του ΤΑΠ-ΟΤΕ - τμήμα συντάξεων- λειτουργούν πλέον στην Αγ. Κωνσταντίνου 16 1ος όροφος (Ομόνοια).
Για θεωρήσεις, ανανεώσεις βιβλιαρίων ΤΑΠ-ΟΤΕ, Πατησίων 54 Αθήνα.
 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ

27/2/2013
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ
Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις ασφάλισης στον κλάδο υγείας του ταμείου και τι ισχύει στο ΤΑΥΤΕΚΩ για όλες τις παροχές και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tayteko.gr
 

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α.) - Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

17/10/2012
ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ  (ΚΕ.Π.Α.) -  Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Επειδή η διαδικασία για την πιστοποίηση αναπηρίας έχει αλλάξει ήδη και πολλοί συνάδελφοι ασφαλισμένοι μας ρωτάνε τι πρέπει να κάνουν (κάτι που κάνουμε με μεγάλη ευθύνη και σεβασμό), σας ενημερώνουμε για το τι είναι ο νέος ενιαίος φορέας (ΚΕ.Π.Α.) και τι διαδικασίες χρειάζονται.
Εκτός της διαδικασίας που περιγράφεται παρακάτω, μπορείτε να απευθύνεστε και στον τομέα υγείας του ΕΛ-ΤΑ όπου επίσης μπορείτε να πάρετε οδηγίες που πρόθυμα δίνονται για τη δική σας διευκόλυνση αλλά δίνεται και η δυνατότητα να γνωρίζει ο ΕΛ-ΤΑ έγκαιρα τις κινήσεις του προσωπικού.
 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

29/6/2012
 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Ελπίζοντας ότι τα προβλήματα μετά την ένταξη του ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ θα ομαλοποιηθούν σύντομα, σας ενημερώνουμε για το καθεστώς της ασφάλισης των άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένων στο ΤΑΠ-ΟΤΕ και ιδιαίτερα για τα παιδιά που σπουδάζουν ή είναι άνεργα και έχουν υπερβεί το 24 ή 26 έτος της ηλικίας τους.
Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε για το σοβαρό αυτό θέμα σας κοινοποιούμε την ανάλογη εγκύκλιο του ΤΑΠ-ΟΤΕ όπου περιγράφονται αναλυτικά τι ενέργειες πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση.
Η Ομοσπονδία τόσο με τον εκπρόσωπό της στο ΤΑΥΤΕΚΩ όσο και με το τμήμα λειτουργίας της για το ασφαλιστικό, κάνει ότι μπορεί τόσο για την άμεση ενημέρωση όσο και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την βίαιη ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ ΑΠΌ 1/5/2012 και την αφερεγγυότητα του κράτους ως προς τις υποχρεώσεις του.