ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών καταγγέλλει την μεθόδευση της Κυβέρνησης για υπαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μετά την απόσυρση των προσφορών των τεσσάρων ενδιαφερόμενων Τραπεζών, Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank, επίκειται μέχρι την Παρασκευή 18 Γενάρη να γίνει η διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα και η υπαγωγή του υγιούς κομματιού στο ΤΧΣ.

Πρόκειται για σχέδιο αφανισμού της Τράπεζας και των εργαζομένων της, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τουλάχιστον 430 εργαζόμενοι με σύμβαση Δημοσίου θα αναγκαστούν να «αποχωρήσουν».

Η ΠΟΣΤ καταγγέλλει τα Κυβερνητικά σχέδια, που στον βωμό της εξυπηρέτησης των μεγάλων Τραπεζικών συμφερόντων και της Τρόικας, προχωρεί στη διάλυση και διάσπαση της Τράπεζας Λαϊκής Αποταμίευσης,  οδηγεί  στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και στην οικονομική εξαθλίωση 72.000 μικρομετόχους, που χάνουν τις οικονομίες μιας ζωής.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πουθενά στον κόσμο το Ταμιευτήριο δεν είναι ιδιωτικό.

Θα είμαστε η μόνη χώρα που δεν θα έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εμείς έχουμε την πάγια θέση μας για την πλήρη συγχώνευση ΕΛΤΑ και Τ.Τ.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές αυτοκτονίας θέλοντας να ξεφορτωθεί ότι  να έχει ευθεία αναφορά με την κοινωνία.

Σήμερα για ακόμη μια φορά είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στα συμφέροντα του μικροαποταμιευτή, του μικροδανειολήπτη, του μικρομετόχου.

Και σε κάθε περίπτωση το 10% που κατέχει ο ΕΛΤΑ μπαίνει σε άλλη βάση με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού μας.

Οι μαύρες «τρύπες» δεν καλύπτονται από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Η ΠΟΣΤ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων μας εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο –που προχωρούν  σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Γενάρη 2013- και ζητάει από την Κυβέρνηση την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

 

 

 

 

Φωτογραφικό Υλικό