Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

 

Η Διαπαραταξιακή Συντονιστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ βρέθηκε στην Κοζάνη την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φορέων και των πολιτών σε όλη τη χώρα για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου και είχε σειρά επαφών με τους φορείς της πόλης.

«Η πώληση του Ταχυδρομείου θα σημάνει κατάργηση του κοινωνικού κράτους, ακριβότερες υπηρεσίες για τον πολίτη, απολύσεις, ανεργία. Δεν θα υπάρχει πλέον η επαφή του πολίτη με τον Ταχυδρόμο». Αυτά υπογράμμισαν μεταξύ των άλλων τα μέλη της επιτροπής στην συνάντηση τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγώνα μας.

Την στήριξη τους εξέφρασαν και η Πρόεδρος της ΠΕΔ κ Παρασκευή Βρυζίδου και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, στις διαδοχικές συναντήσεις τους με το Διαπαραταξιακό κλιμάκιο.

Με κεντρικό σύνθημα «η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομείου και το ξεπούλημα του σε ιδιώτες συνιστά εγκληματική πράξη» τα μέλη της Επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη στους δημοσιογράφους των τοπικών καναλιών καθώς και σε αυτούς του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Η επίσκεψη στη πόλη της Κοζάνης ολοκληρώθηκε με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των σωματείων εργαζομένων στα ΕΛΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας, όπου εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την Περιφέρεια υπογράμμισαν την αναγκαιότητα για την βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου μέσα από την ανάπτυξη, ούτως ώστε να εξασφαλίσει μια ισχυρή θέση στο μελλοντικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο τοπικός τύπος και τα κανάλια της Κοζάνης  πρόβαλαν εκτενώς την επίσκεψη.

 

Φωτογραφικό Υλικό