ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, εκτάκτως, η Συνέλευση των Προέδρων, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι, οι Γεν. Γραμματείς, οι εκλεγμένοι Σύνεδροι των Σωματείων μελών μας από όλη την Ελλάδα και όλα τα εκλεγμένα μέλη των Σωματείων του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
 

Στη Συνέλευση με κεντρικό σύνθημα "Το Ταχυδρομείο στο σταυροδρόμι των εξελίξεων. Σήμερα διαμορφώνουμε την στρατηγική για το παρόν και το μέλλον μας", συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους του, σε αυτήν την κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο.


Σε ένα περιβάλλον βαθειάς παγκόσμιας ύφεσης, η χώρα μας βιώνει τον δικό της οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό μαρασμό. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την οικονομία μας και την ανάπτυξη να τελούν υπό παράλυση.
Ο αντίκτυπος της γενικότερης πολιτικής κατάστασης δημιουργεί πρόβλημα και στον χώρο μας.


Εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, υπό το πρίσμα των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων συνεκτιμώντας και την κατάσταση στο Ταχυδρομείο, ενόψει μάλιστα και της επικείμενης απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς την 1-1-2013, διαμορφώσαμε, συναποφασίσαμε και εγκρίναμε, ομόφωνα, το ακόλουθο ψήφισμα:


Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του Ταχυδρομείου είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας για όλους εμάς τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Για να συνεχιστεί λοιπόν η βιωσιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές συνθήκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


Άμεση ενσωμάτωση της θυγατρικής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ στη μητρική εταιρεία.
Επιθετική πολιτική στον τομέα των δεμάτων.
Κατοχύρωση των συμβάσεων του δημοσίου πέραν της 1.1.2013.
Άμεση ρύθμιση (Έκδοση ΚΥΑ) για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και διεκδικούμε αναδρομική κάλυψη του κόστους των Καθολικών Υπηρεσιών, τουλάχιστον από το2005.
Επίσπευση των διαδικασιών για την απορρόφηση του ποσού των 52 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη του Ταχυδρομείου και εκσυγχρονισμός του δικτύου του για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.
Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αποφασίζει το Δ.Σ του ΕΛΤΑ, στα πλαίσια του προϋπολογισμού του, για προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 του Νόμου 2190/94.
Το Δίκτυο αποτελεί για τον ΕΛΤΑ το συγκριτικό και στρατηγικό του πλεονέκτημα. Οποιαδήποτε αυξομείωση ή διαφοροποίηση του θα είναι ως αποτέλεσμα σοβαρής συνολικής μελέτης, διαβούλευσης και συμφωνίας με τους κοινωνικούς εταίρους και κύρια του βασικού μας μετόχου. Γι αυτό θα πρέπει άμεσα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο διάλογος, στα πλαίσια της Επιτροπής του Υπουργείου, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία για το εύρος το
υ Δικτύου και να μπορέσουμε έτσι να αποτυπώσουμε αντικειμενικά και να διεκδικήσουμε βάσιμα το κοινωνικό κόστος του Δικτύου.

ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΧΜΗΣ για εμάς τους εργαζόμενους αποτελεί:


η ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
η προοπτική της εμπορικής συνεργασίας ΕΛΤΑ και Τ.Τ, μέσω της προώθησης προϊόντων λιανικής τραπεζικής από το Δίκτυο των δύο Οργανισμών.
η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών προϊόντων, η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών (Υβριδικό Ταχυδρομείο κ.λ.π)
η πολιτική δανείων του Τ.Τ. για το προσωπικό του ΕΛΤΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:


στην πώληση του Ταχυδρομείου.
στην εκποίηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.
στις απολύσεις.
στην ανεργία.
στις νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεων.
στην ανατροπή των Σ.Σ.Ε.
στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων.
στις νέες φοροεπιδρομές.

                                                                                              ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                        ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ

 

Φωτογραφικό Υλικό