ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ 22/12/2011

 

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι,
 
Η πορεία της θυγατρικής των ΕΛΤΑ, οι Ταχυμεταφορές, αντί να είναι δυναμική και αναπτυσσόμενη, είναι δυστυχώς καθηλωμένη και βρίσκεται σε καθεστώς υποχώρησης στην αγορά.
Την τελευταία δεκαετία όλα συνηγορούσαν ότι θα δημιουργούσαμε μια δυναμική εταιρεία που θα γινόταν ο ηγέτης της αγοράς, όμως η πορεία ήταν αντίστροφη.
Και αυτό γιατί στις Ταχυμεταφορές εφαρμόστηκαν πολιτικές που είχαν σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να μην αναπτύσσεται και να κατέχουν σήμερα μερίδιο αγοράς  κάτω από 10%.
Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν πληροφορηθήκαμε, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ταχυμεταφορών εισηγήθηκε στο Δ.Σ.  την πρόσληψη ενός ακόμη στελέχους από την αγορά και την τροποποίηση του υπηρεσιακού Οργανογράμματος, χωρίς να προκύπτει από πουθενά η αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι στις Ταχυμεταφορές και στον ΕΛΤΑ με τις περικοπές τους συμβάλουν στην κερδοφορία των δύο Οργανισμών
Αποστείλαμε, αμέσως, επιστολή προς την Διοίκηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και του ΕΛΤΑ κοινοποιώντας τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια που δημιουργεί τετελεσμένα και οδηγούν την εταιρεία στην ολοκληρωτική απαξίωση.
Παράλληλα, αποφασίσαμε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ, την Πέμπτη 15/12, μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Βασιλόπουλο, να κάνουν παρέμβαση στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε την ίδια μέρα το Δ.Σ των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, με τα παραπάνω θέματα.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ προειδοποίησε τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν, τόσο για τη συγκεκριμένη πρόσληψη, όσο και για την πορεία των Ταχυμεταφορών. Τόνισε την αναγκαιότητα να εκτιμηθεί άμεσα και συνολικά η κατάσταση της εταιρείας και οι αιτίες που αυτή βρίσκεται καθηλωμένη και σε καθεστώς υποχώρησης στην αγορά.
Οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς δεν θα ανεχτούν άλλο την απαξίωση της επιχείρησης και ότι θα αντιδράσουν κινηματικά, μαχητικά και με κάθε άλλο νόμιμο τρόπο θα αντιπαλέψουν πολιτικές που θίγουν τα συμφέροντα του Ομίλου των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων του.
Συναδέλφισσες-οι,
Για μας ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος της ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε.
Ο ΕΛΤΑ είχε και θα έχει Ταχυμεταφορές. Αυτό διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.
Να σταματήσει η καθήλωση των Ταχυμεταφορών. Να διαμορφωθεί άμεσα πρόγραμμα δράσης για την έξοδο της εταιρείας από την κρίση.