Εργατική Πρωτομαγιά - Απεργία 4 Μάϊου 2021

 

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και χρέους, ημέρα σύμβολο των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
 
Μια ιστορία 135 χρόνων γραμμένη πάνω στους αγώνες και το αίμα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος που ξεκίνησε από τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Σικάγο.
 
Εκείνους που την 1η του Μάη του 1886 υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, το Δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.
 
Μια γροθιά, μια πίστη, μια δύναμη, ένα όνειρο, ένα ανθρώπινο ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους του Σικάγο και διεκδίκησε μια καλύτερη ζωή.
 
Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο έγινε σύμβολο, το σύμβολο όχι μιας άνοιξης χαμένης, αλλά της πίστης για έναν κόσμο πιο φωτεινό. Έτσι όπως τον «ξεκλείδωσαν» οι μορφές των εργατών– μαρτύρων του Σικάγο.
 
Εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο – στο πέρασμα των χρόνων – κουβάλησαν στους ώμους τους αυτήν την κληρονομιά, ως την «πόρτα του ήλιου».
 
Ελλάδα 2021, Τρίτη 4 του Μάη.
 
135 χρόνια μετά:
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
για το δικαίωμα μας στη δουλειά, στη ζωή, στο μέλλον.
 
Έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, αυτά που η Κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.
 
8 ώρες εργασία
8 ώρες ανάπαυση
8 ώρες ελεύθερος χρόνος.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών τιμάει την εργατική Πρωτομαγιά και συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 4 του Μάη 2021.