Επιστολή της νέας Προέδρου της ΠΟΣΤ Βάνιας Ανδρέου στους εργαζομένους

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που μου επέδειξαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με την εκλογή μου στη θέση της Προέδρου. Επιλογή που οφείλω να τιμήσω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μακρά ιστορία αγώνων και διεκδικήσεων των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
 
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με την κρίση της πανδημίας να επηρεάζει τις ζωές όλων μας, οφείλουμε ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων να σταθούμε χωρίς παρωπίδες και αυταπάτες δίπλα στα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα τους, αλλά και να αφουγκραστούμε την αγωνία και την ανασφάλεια που γεννά η νέα πραγματικότητα της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ.
 
Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους δηλώνοντας ότι η νέα αγωνιστική πορεία που οφείλουμε να ακολουθήσουμε στόχο έχει ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε. Το καλύτερο αύριο που οραματίζεστε είναι ζητούμενο και για εμάς.
 
Είναι στάση ζωής και ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους, ενός εκ των μακροβιότερων οργανισμών της χώρας μας, που σε κάθε γωνιά της αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της ιστορίας αλλά και του μέλλοντος των ΕΛΤΑ.
 
Η νέα αυτή εποχή θα μας βρει πιο ενωμένους και πιο δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις νέες προκλήσεις που αναπόφευκτα γεννά ο δομικός ανασχηματισμός των ΕΛΤΑ αλλά και η οικονομική και κοινωνική κρίση της πανδημίας.
 
Να είστε όλες και όλοι καλά και να προσέχετε.
 
Με εκτίμηση
 
Η Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Τ.
 
 
Βάνια Ανδρέου