ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

 «Δεν είναι µονοθεµατική η πολιτική που εγγυάται την επιστροφή στην ανάπτυξη» τονίζουν στελέχη του κόµµατος

«Σταθµό» στην προεκλογική εκστρατεία του Κινήµατος Αλλαγής θεωρεί η Χαριλάου Τρικούπη την αποψινή εκδήλωση στην Αθήνα, όπου ηγεσία και αρµόδια στελέχη θα παρουσιάσουν το πρόγραµµα για την οικονοµική και κοινωνική πολιτική του κόµµατος.
Η Χαριλάου Τρικούπη πιστεύει ότι το Σχέδιο Ελλάδα του ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει τη «βίβλο» της µετεκλογικής περιόδου για όλους όσοι αποδέχονται ότι η οριστική έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται µόνο µε προεκλογικές δεσµεύσεις περί φοροελαφρύνσεων.
Οι αιχµές απευθύνονται στη Νέα Δημοκρατία, που ως γνωστόν έχει βασίσει την προεκλογική ρητορική της στις προτάσεις για τη µείωση των φόρων. Η Φώφη Γεννηµατά αντιθέτως επιδιώκει µε την παρουσίαση του επικαιροποιηµένου προγράµµατος του ΚΙΝΑΛ να προσανατολίσει τις µετεκλογικές προτεραιότητες σε πολιτικές επιστροφής στην ανάπτυξη µε κοινωνική δικαιοσύνη. «Δεν είναι µονοθεµατική η πολιτική που πραγµατικά εγγυάται την επιστροφή της ανάπτυξης στον τόπο – πρέπει να οικοδοµείται µε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, να αφορά δηλαδή όλους τους πολίτες» τονίζουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι είναι υπαρκτές και σαφείς οι διαχωριστικές γραµµές µεταξύ του οικονοµικού και κοινωνικού µοντέλου που προτείνει το ΚΙΝΑΛ µε αυτό της Ν∆ ή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ίδια στελέχη υπογραµµίζουν ότ το Πρόγραµµα της Οικονοµικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ έχει τη «σφραγίδα» του πρώην υπουργού του Κώστα Σηµίτη, του πανεπιστηµιακού Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα επιχειρήσει µε τη σηµερινή παρέµβασή του στην εκδήλωση να φωτίσει µία µία τις προτεραιότητες για την προώθηση των αναγκαίων µεταρρυθµίσεων από την «επόµενη µέρα» των εκλογών.
 
Σχέδιο για τα ΕΛΤΑ
Στο µεταξύ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας τις στοχευµένες παρεµβάσεις της, επισκέφθηκε χθες τα Ελληνικά Ταχυδροµεία, την «αρχαιότερη» δηµόσια επιχείρηση στη χώρα που, όπως κατήγγειλε, υπονόµευσε η κυβέρνηση, εντάσσοντάς τη στο «Υπερταµείο της υποτέλειας».
Απευθυνόµενη στους εργαζοµένους, η Φ. Γεννηµατά δεσµεύθηκε ότι θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία και την επόµενη περίοδο ώστε να προχωρήσουν σε συντονισµένες πρωτοβουλίες για:
·         Την ενσωµάτωση των Ταχυµεταφορών ΕΛΤΑ στην µητρική εταιρεία, γιατί αυτή είναι η προοπτική για το µέλλον του Οργανισµού.
·         Την ένταξη των ΕΛΤΑ στα προγράµµατα ΕΣΠΑ για έργα εκσυγχρονισµού και ανάπτυξης του δικτύου τους.
·         Τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικά µέσω ΑΣΕΠ.
Την ανάπτυξη δράσεων καινοτοµίας που θα βάζουν τα ΕΛΤΑ στον χώρο της παγκόσµιας εφοδιαστικής αλυσίδας, του ηλεκτρονικού εµπορίου και της ανάπτυξης χρηµατοοικονοµικών προϊόντων. Το ΚΙΝΑΛ δίνει, τέλος, µε τις προτάσεις του βάρος:
·         Στην πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωµάτων.
·         Στην αποκατάσταση του αισθήµατος ασφάλειας του εργαζοµένου στη δουλειά του και στην αναβάθµιση των δεξιοτήτων του µέσω της συνεχούς κατάρτισης, ώστε να ανταποκρίνεται µε επιτυχία στις τεχνολογικές εξελίξεις.
·         Στη στήριξη των κλαδικών συλλογικών συµβάσεων, ώστε να δουλεύουν οι εργαζόµενοι µε αξιοπρεπείς αµοιβές και συνθήκες εργασίας.
 
Φώφη Γιωτάκη

Φωτογραφικό Υλικό