ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ - 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

 Συνεδρίασε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα:

 
-         Ενημέρωση – Εξελίξεις
-         Πρόγραμμα δράσης
-         Αποφάσεις.
 
 
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 
Έχουμε πλήρη επίγνωση των τεράστιων κινδύνων και της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ, λόγω – όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει – των μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας που προκαλεί η ασυνέπεια του κράτους στην καταβολή των οφειλών του.
 
Παρά τις προσπάθειες μας, την ουσιαστική μας συμβολή με θέσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις, με διάθεση διαλόγου με τους αρμόδιους προς την κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων της εταιρείας, τίποτα δεν έγινε.
 
Αντίθετα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με σενάρια και ενέργειες που προδιέγραφαν τη διάλυση του Ταχυδρομείου.
 
Καταφέραμε με την αποφασιστικότητα, τη δυναμική μας και τη συμμετοχή των εργαζομένων, να βάλουμε φρένο στα καταστροφικά τους σχέδια, όπως άλλωστε εδώ και 10 και πλέον χρόνια κάνουμε απέναντι σε κάθε απειλή.
 
Η μεγαλειώδης 24ωρη απεργία μας στις 23 Ιανουαρίου 2019 και το πανταχυδρομικό συλλαλητήριο προς το Υπουργείο Οικονομικών ήταν η απάντηση μας απέναντι στις σκοπιμότητες, την ανικανότητα και την ασυνέπεια  των αρμοδίων.
 
Τίποτε όμως δεν έχει προχωρήσει συνάδελφοι. Στασιμότητα και αδράνεια επικρατεί σε όλα τα επίπεδα.
 
Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
 
Περιμένοντας να οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, αίτημα το οποίο έχουμε καταθέσει από την ημέρα της απεργίας μας, προχωράμε:
-         Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ενημέρωσης όλων των πολιτικών κομμάτων.
-         Στη διοργάνωση ημερίδας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, για να ανδείξουμε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο Οργανισμός με ευθύνη όλων των αρμοδίων και να προβάλουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, στη βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ.
-         Στη διοργάνωση Περιφερειακών Συνδιασκέψεων, αρχής γενομένης από την Κεντρική Μακεδονία.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 
Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει ότι καλύτερο μπορούμε για το Ταχυδρομείο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αναμένοντας την Πολιτεία και τη Διοίκηση του Οργανισμού να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
 
Δεν δείξαμε και δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε σχέδια και πρακτικές που παραβιάζουν βασικές παραμέτρους της αποτελεσματικής λειτουργίας του Ταχυδρομείου και της δίκαιης μεταχείρισης των εργαζομένων,
 
Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι θα διαφυλάξουμε το παρόν και το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων, θα υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας.