ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 250 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 250 εκατ. ευρώ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

 

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

 

 

Στα όρια οικονομικής ασφυξίας τα ΕΛΤΑ.

 

Τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας που προκαλεί η ασυνέπεια του κράτους στην καταβολή των οφειλών του προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η αδυναμία των Διοικήσεων του Οργανισμού να ανταποκριθούν στις δύσκολες καταστάσεις, έχουν οδηγήσει την επιχείρηση στα όρια οικονομικής ασφυξίας.

 

Αυτό ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

 

Ειδικότερα, τα 250 εκατ. ευρώ ξεπερνούν οι οφειλές του Δημοσίου στα ΕΛΤΑ, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν την καταβολή της κρατικής αποζημίωσης για την παροχή  της Καθολικής Υπηρεσίας.

 

Παράλληλα, τα ΕΛΤΑ δεν διαθέτουν ένα ικανό και αποτελεσματικό μάνατζμεντ που θα μπορούσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα πολλά και κρίσιμα προβλήματα, όπως τη μείωση των εσόδων πάνω από 50% κατά τη διάρκεια της κρίσης, την μη ενσωμάτωση των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» κ. αλ..

 

Στο θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ δυσφημίστηκαν βάναυσα και άδικα, έχοντας δεχτεί ανυπολόγιστο εμπορικό πλήγμα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Διοικήσεις και των δύο επιχειρήσεων, καθώς επίσης και το ελληνικό Δημόσιο, που ως μέτοχος, ρυθμιστής και οφειλέτης δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

 

Κατά το παρελθόν, όποτε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν σε κερδοφόρους κλάδους της οικονομίας, όπως τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα logistics, οι ταχυμεταφορές και άλλα, οι διαδικασίες δεν προχωρούσαν, προέκυπταν συνεχώς κανονιστικά εμπόδια και διάφορα «περίεργα» γεγονότα διαδραματίζονταν.

 

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας.

 

Παρά τις αντιξοότητες, τα ΕΛΤΑ, τα οποία διαθέτουν το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης στη χώρα, μέσω του οποίου παρέχονται Καθολικές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και άλλες Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη, όπως εδώ και 190 χρόνια.