ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ 24/1/2008

Στις πολιτικές Διάλυσης και Ιδιωτικοποίησης του ΕΛΤΑ, στο Κλείσιμο ταχυδρομικών Γραφείων, στις απολύσεις Εργαζομένων, στην άρνηση Προσλήψεων, στην προσπάθεια ανατροπής των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων, στη συνεχιζόμενη Λιτότητα, την Ακρίβεια και τον Πληθωρισμό, απαντάμε με 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ σε κάθε Περιφερειακή.
Απαιτούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν σωρεύσει οι ασκούμενες πολιτικές, υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Ταχυδρομείο και στηρίζουμε το Πανελλαδικό Δίκτυο.
Διεκδικούμε υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την πιστή εφαρμογή του Θεσμικού και Κανονιστικού Πλαισίου.
Συνεχίζουμε τις Αγωνιστικές Απεργιακές κινητοποιήσεις που την προηγούμενη χρονιά απέτρεψαν τη διάλυση και συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, την κατάργηση του Θεσμικού Πλαισίου, τον Διαχωρισμό των εργαζομένων, την εφαρμογή του 3429.

Απειλή για το μέλλον του Ταχυδρομείου και των εργαζομένων είναι οι προθέσεις και οι πολιτικές Κυβέρνησης και Διοίκησης.
Η επαναφορά των σχεδίων για είσοδο του ΕΛΤΑ στο Χρηματιστήριο είναι η συνέχεια της πολιτικής που έχει οδηγήσει το Ταχυδρομείο σε τέλμα και αδιέξοδο. Μιας πολιτικής που υπονομεύει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΤΑ, που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και αδιαφορεί για τις συνέπειες.
Στα σχέδια τους για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ και του ξεπουλήματος των Ταχυμεταφορών, Διοίκηση και Κυβέρνηση βρίσκουν απέναντι τους εργαζόμενους και όλους τους κοινωνικούς φορείς.
Με αγώνες έχουμε στηρίξει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΤΑ, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας του σε κάθε περιοχή της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε τα αποτελέσματα αυτών των αγώνων να θυσιαστούν στο βωμό της κερδοσκοπίας κάθε λογής συμφερόντων.
Χρηματιστήριο για τον ΕΛΤΑ σημαίνει συρρίκνωση του Δικτύου, μείωση προσωπικού, αποδόμηση εργασιακών σχέσεων και μετατροπή του Ταχυδρομείου σε μια καθαρά εμπορική κερδοσκοπική εταιρία περιορισμένων δυνατοτήτων, χωρίς κοινωνικό προσανατολισμό.
Δεν είναι αυτό το όραμα μας, δεν ανταποκρίνεται αυτός ο σχεδιασμός στις ανάγκες του λαού και της χώρας.
Με βάση το κοινωνικό περιεχόμενο τους, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αγαθά και όχι ως καθαρά εμπορικά προϊόντα.
Είμαστε και πάλι στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Ταχυδρομείου, έχοντας τη συμπαράσταση των κοινωνικών φορέων.
Η Ιδιωτικοποίηση, η διάλυση και η συρρίκνωση του ΕΛΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στην αδιαλλαξία Διοίκησης και Κυβέρνησης που επιμένουν να αδιαφορούν για την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών, για την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ και για τις συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί στο Ταχυδρομείο.
Οι ελλείψεις προσωπικού ξεπερνούν σήμερα τις 2000 και οι αρμόδιοι επιμένουν στην πολιτική της κάλυψης των αναγκών με εποχικό προσωπικό και ενοικιαζόμενους.
Η εντατικοποίηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε αδιέξοδα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα επίπεδα εξυπηρέτησης. Η Κυβέρνηση επιμένει. Επιμένει και εκβιάζει καταστάσεις για να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να εφαρμόσει τον Νόμο 3429 ώστε να γίνουν προσλήψεις με διαχωρισμό των εργαζομένων και ελεύθερες απολύσεις.
Αυτή η πολιτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Στον ΕΛΤΑ δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής των αντεργατικών νόμων 3385 και 3429. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η μόνη λύση είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα κενά σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το ισχύον Θεσμικό Πλαίσιο, χωρίς διαχωρισμούς σε νέους και παλαιούς.
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στους εργαζόμενους έπειτα από τις μεγαλειώδεις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς.
Να αφήσουν τα τερτίπια και τη σεναριολογία, να κατανοήσουν τις πραγματικές ανάγκες του Ταχυδρομείου και σε κάθε περίπτωση να έχουν υπόψη τους ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν εκπτώσεις σε θέματα αρχών, δεν απεμπολούν δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν υποχωρούν και δεν συμβιβάζονται. 

Η απελευθέρωση της Ταχυδρομικής αγοράς, οι εξελίξεις στις διαδικασίες και η αναβολή για το 2013, δίνουν μια ακόμη ευκαιρία για την προετοιμασία του ΕΛΤΑ ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του σε ένα νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Γίνεται όμως φανερό ότι οι σχεδιασμοί Διοίκησης και Κυβέρνησης είχαν χρονικό ορίζοντα την άμεση απελευθέρωση και για το λόγο αυτό εφάρμοσαν πολιτική αποδιοργάνωσης του ΕΛΤΑ ώστε να γίνει το ταχυδρομικό έργο βορά στα αδηφάγα συμφέροντα.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή δρομολογήθηκε η αφαίρεση από τον ΕΛΤΑ της διακίνησης της αλληλογραφίας του Δημοσίου, των Διαβατηρίων (που ακόμη είναι σε εκκρεμότητα) και του ΟΓΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ενταθεί η διάλυση του Δικτύου και της αγροτικής διανομής με την υποκατάσταση τους από πρακτορεία.
Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο του ΕΛΤΑ συρρικνώνεται, η κερδοφορία μειώνεται, η ποιότητα υποβαθμίζεται και οι ανταγωνιστές κερδίζουν μερίδια αγοράς.
Όλα είναι μέρος της πολιτικής που έχουμε καταγγείλει, της πολιτικής που εφαρμόζουν Διοίκηση και Κυβέρνηση.
Το ταχυδρομείο έχει ανάγκη μιας αναπτυξιακής πολιτικής που θα υποστηρίζει την παροχή καθολικών Υπηρεσιών και θα αναβαθμίζει την έκταση του Δικτύου.
Είναι άμεση υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση των Καθολικών Υπηρεσιών, να καλύψει το κόστος λειτουργίας του Δικτύου και να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών.

Απαιτούμε να ενταχθούν επενδυτικά προγράμματα του ΕΛΤΑ στο Δ΄ΚΠΣ και να διατεθεί η εθνική συμμετοχή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από δικαιολογίες που στο παρελθόν είχαν εκφράσει για να αποτρέψουν την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ.
Απαιτούμε άμεσες αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της παροχής των Καθολικών Υπηρεσιών. Να σταματήσουν οι προσπάθειες κλοπής έργου από τον ΕΛΤΑ και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Απαιτούμε κάλυψη από την πολιτεία του κόστους λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου. Να εγκαταλείψουν άμεσα τους σχεδιασμούς για κλείσιμο Ταχυδρομικών Γραφείων και να σταματήσουν τη φάμπρικα με τα πρακτορεία.
Το κλείσιμο των Γραφείων και η αναστολή λειτουργίας τους οδηγεί σε συρρίκνωση του δικτύου και δεν είναι πολιτική ανάπτυξης δεν είναι κοινωνική πολιτική.
Αυτό που είναι απαραίτητο, είναι η επαναξιολόγηση του Ταχ. Δικτύου με τους παρακάτω άξονες.
α.-  Κάθε Δήμος και Ταχυδρομικό Γραφείο
β.-  Λειτουργία Γραφείου ή θυρίδας όπου υπάρχει αγορά, όπου υπάρχουν ανάγκες που  πρέπει να καλυφθούν. 
γ.-  Λειτουργία πρακτορείων που υποστηρίζουν και δεν αντικαθιστούν το δίκτυο, με αντικειμενικά κριτήρια.
Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι με προσωπικές θυσίες και χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα για την διανομή, να υποστηρίζουν τη λειτουργία του δικτύου και Κυβέρνηση με Διοίκηση να τους έχει στο στόχαστρο, να διαλύει το δίκτυο χαρίζοντας το σε ιδιώτες. Σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για την απόσυρση των ιδιωτικών αυτοκινήτων των διανομέων.

Η συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης μέχρι το σημείο που ικανοποιήθηκαν οι εισπρακτικές της ανάγκες και η χρηματιστηριακή πορεία του Ταμιευτηρίου.
Σήμερα αυτή η συνεργασία εξαντλείται σε σπασμωδικές κινήσεις που καλύπτουν επικοινωνιακές ανάγκες και σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Διοίκησης.
Το σχέδιο για είσοδο του ΕΛΤΑ στην Τραπεζική αγορά, για ανάπτυξη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, για τη δημιουργία της τράπεζας της γειτονιάς, του χωριού και του νησιού έχει μπεί στο περιθώριο.
Η σχέση με το Ταμιευτήριο εντάσσεται και πάλι σε σχεδιασμούς περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Ταμιευτηρίου και εισόδου του ΕΛΤΑ στο χρηματιστήριο.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ παρότι συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση του έργου του Ταμιευτηρίου και ενισχύουν την κερδοφορία του, δεν έχουν αντίστοιχη αντιμετώπιση από το Ταμιευτήριο, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις οι όροι συναλλαγής είναι δυσμενέστεροι από οποιονδήποτε άλλον.  Πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν ανεχόμαστε το ρόλο του «φτωχού συγγενή» απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι τα περιθώρια αναμονής έχουν τελειώσει.

Συνεχίζεται η απαξίωση και η αποδιοργάνωση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ αποκλείοντας την ανάπτυξη αυτόνομου δικτύου στις μεγάλες περιφερειακές αγορές, εκχωρώντας αυτές σε ιδιωτικά πρακτορεία.
Με αυτή την τακτική  η Διοίκηση εξυπηρετεί ρουσφετολογικά αιτήματα και υπονομεύει τη βιωσιμότητα και τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία των Ταχυμεταφορών.
Συνεχίζει την κάλυψη των αναγκών με εταιρίες ενοικιαζόμενων εργαζόμενων χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα που προορίζονται για αναπτυξιακές επενδύσεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει τους σχεδιασμούς για την εκχώρηση και το ξεπούλημα των Ταχυμεταφορών και τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ να λάβει άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των Ταχυμεταφορών, να σταματήσει η ενοικίαση εργαζομένων και η κάλυψη των αναγκών να γίνει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να σταματήσει η αποδιοργάνωση του δικτύου και η εκχώρηση του έργου σε ιδιωτικά πρακτορεία. Να αρχίσει άμεσα η αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης.
Ο τομέας των ταχυμεταφορών είναι η βάση που θα στηριχτεί η νέα δομή και ανάπτυξη του ταχυδρομείου.
Τα logistics, οι ταχυμεταφορές, τα δέματα, όπως και μια σειρά υπηρεσιών και προϊόντων πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν. Να σταματήσει πια η καθήλωση των ταχυμεταφορών.
Οι Ταχυμεταφορές έχουν συγκεκριμένο ρόλο να επιτελέσουν για την διασφάλιση τόσο της παροχής των Καθολικών υπηρεσιών όσο και για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τα ζητήματα προσωπικού και εφαρμογής του Θεσμικού Πλαισίου είναι το πεδίο που Κυβέρνηση και Διοίκηση επιδεικνύουν μεγάλη κινητικότητα.
Οι παραβιάσεις του Θεσμικού και Κανονιστικού Πλαισίου είναι καθημερινό φαινόμενο τόσο στις μεταθέσεις, όσο στις αξιολογήσεις και το πειθαρχικό δίκαιο.
Έχουμε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ανεχόμαστε παραβιάσεις Κανονισμών, εξωθεσμικές παρεμβάσεις και παραδιοικητικούς μηχανισμούς.
Ο Κανονισμός Μεταθετότητας δεν μπορεί να παραβιάζεται και οι υπεύθυνοι να μην λογοδοτούν. Συγκεντρώνουμε στοιχεία, τεκμηριώνουμε καταγγελίες και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν από τη θέση του κατηγορουμένου.
Στις διαδικασίες Στελέχωσης των θέσεων ευθύνης η Διοίκηση έχει γίνει εντολοδόχος παραδιοικητικών μηχανισμών και υπηρετεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Καμία περίπτωση παραβίασης Κανονιστικού Πλαισίου, προσβολής και μείωσης καταξιωμένων στελεχών δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Θα επιβάλουμε τον σεβασμό και την πλήρη εφαρμογή του Θεσμικού Πλαισίου.
Δεν θα μείνει χωρίς απάντηση το κύμα πειθαρχικών διώξεων που έχουν εξαπολύσει με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τον εγκλωβισμό τους σε μικροπαραταξιακούς σχεδιασμούς. Το φρόνημα των εργαζομένων δεν επηρεάζεται από λεονταρισμούς και πειθαρχικές απειλές. Όσοι εμπλέκονται και όσοι μετέρχονται τέτοιες πρακτικές να γνωρίζουν ότι αυτοί θα βρεθούν σύντομα στη θέση του κατηγορουμένου.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι απροστάτευτοι, δεν υποκύπτουν και δεν τρομοκρατούνται.
Στα ζητήματα προσωπικού που έχουν άμεση σχέση με επενδυτικά προγράμματα όπως είναι η Εκπαίδευση, ο σχεδιασμός και ο συντονισμός έρχεται από υψηλά κλιμάκια.
Είναι αποκαλυπτικό της ταυτότητας και των προθέσεων τους ότι ανακίνησαν και πάλι το θέμα της «κερδοφορίας» και «βιωσιμότητας» του ΚΕΚ μόλις άρχισε η αυτόνομη υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης που συνολικά για το 2008 θα ξεπεράσουν τα 4.200.000 €.
Αυτά τα χρήματα είναι επένδυση για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους, είναι χρήματα που κανένας δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει για τους δικούς του λόγους.
Έχει προγραμματιστεί η εκπαίδευση των εργαζομένων, έχει αρχίσει η υλοποίηση των προγραμμάτων και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έχει, να ακυρώσει.
Κάτω τα χέρια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΛΤΑ.


Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό μας αφορούν άμεσα και έχουν τρομερές συνέπειες για τον ασφαλιστικό μας φορέα το ΤΑΠ ΟΤΕ.

Πολύ καιρό πριν εκπνεύσει η ημερομηνία για την αυτοδίκαιη ένταξη του ΤΑΠ ΟΤΕ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, έχουμε κοινοποιήσει σε κάθε αρμόδιο τις θέσεις μας και διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση τους.
Μέχρι τώρα η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί σχεδιάζουν στο παρασκήνιο, αρνούνται να τοποθετηθούν δημόσια, επικαλούνται τον διάλογο τον οποίο όμως αποφεύγουν και υπονομεύουν, διαμορφώνουν πολιτική και ετοιμάζουν αποφάσεις για αιφνιδιασμό των εργαζομένων. Ελπίζουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν αντιασφαλιστικές πολιτικές χωρίς να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση και την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο ότι οι εργαζόμενοι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Το μήνυμα της Απεργιακής κινητοποίησης της 12 Δεκεμβρίου είναι ξεκάθαρο.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τετελεσμένα ούτε «εκπτώσεις» στις θέσεις, τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν τον καλόπιστο διάλογο, τις τεκμηριωμένες προτάσεις και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης.
Απαιτούμε να τηρηθούν οι προϋποθέσεις ένταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο Ι.Κ.Α.- Ε Τ Α Μ σύμφωνα με τον Νόμο 3029 / 02 και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών.
Ομόφωνα λέμε όχι :
• Στην αύξηση των ορίων ηλικίας
• Στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης
• Στην αύξηση των εισφορών
Το κράτος να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και να σεβαστεί τα κεκτημένα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε δεν μπορούν να μπουν σε καμία προκρούστια λογική.

Θα δώσουμε όσους αγώνες και αν χρειαστούν για τη διασφάλιση και τη διεύρυνση τους.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Σε συνεργασία με τα Σωματεία όλης της Ελλάδας, διαμορφώσαμε το Διεκδικητικό Πλαίσιο για τη ΕΣΣΕ 2008 και διεκδικούμε μέσα από διαπραγματεύσεις αλλά και αγωνιστικές κινητοποιήσεις την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Οι διαπραγματεύσεις για τη Σ.Σ.Ε. 2008 θα επικεντρωθούν στα παρακάτω πεδία:
1. Διορθωτικό ποσοστό για την κάλυψη του εισοδήματος λόγω των υπέρμετρων ανατιμήσεων του 2007.
2. Αύξηση στο ύψος του προβλεπόμενου πληθωρισμού. Πρόβλεψη διορθωτικού ποσοστού για ενδεχόμενη υπέρβαση του πληθωρισμού του 2008 από το ποσοστό που θα ληφθεί ως βάση για τις αυξήσεις.
3. Πρόσθετη αύξηση με βάση την προβλεπόμενη αύξηση της παραγωγικότητας στο σύνολο της οικονομίας και των κερδών του ΕΛΤΑ το 2008.
4. Πρόσθετη αύξηση για τη σταδιακή σύγκλιση της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα με την ΕΕ των15.
5. Ικανοποίηση  των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων.
Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας συμπίπτει χρονικά με τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων από την εις βάρος τους αναδιανομή του εισοδήματος, τη λιτότητα, τη φοροεπιδρομή, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. 
Συμπίπτει με την εφαρμογή πολιτικών που αποδιοργανώνουν τα ασφαλιστικά και αποδομούν τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και πολιτικών που διαλύουν το ταχυδρομείο και το οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση.
Σε αυτό το περιβάλλον ο αγώνας μας πρέπει να είναι πολύμορφος και πολυεπίπεδος.
Δίνουμε τη μάχη για όλα τα ζητήματα, τα μικρά και μεγάλα, τα καθημερινά, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.


Στην κατάσταση που διαμορφώνεται από την πολιτική της Κυβέρνησης και την τακτική της Διοίκησης το ΔΣ της ΠΟΣΤ αποφάσισε και εξειδίκευσε το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που στην εξέλιξη του θα λάβει τέτοια ένταση που θα συσπειρώσει για άλλη μια φορά ευρύ κοινωνικό κίνημα συμπαράστασης για την αποτροπή των πολιτικών διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΛΤΑ, που θα επιβάλλει πολιτικές ανάπτυξης προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Με συνεντεύξεις τύπου στις Περιφέρειες θα αποκαλύπτουμε τις πολιτικές που οδηγούν τον ΕΛΤΑ στην απαξίωση και τους πολίτες όμηρους των ιδιωτικών συμφερόντων, θα αναδεικνύουμε τα τοπικά, περιφερειακά και γενικά προβλήματα του ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.
Με 24ωρες Απεργιακές κινητοποιήσεις που θα εκδηλώνονται ανά Περιφέρεια θα αναδείξουμε τα προβλήματα, θα ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και θα διεκδικήσουμε επίλυση των προβλημάτων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
Το Πρόγραμμα των Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΟΣΤ καθόρισε τις 24ωρες Απεργιακές κινητοποιήσεις:

25-01-2008  Περιφέρεια Θεσσαλίας
28-01-2008  Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης
01-02-2008  Περιφέρεια Ηπείρου
04-02-2008  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
08-02-2008  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
11-02-2008  Περιφέρεια Πελοποννήσου
15-02-2008  Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
18-02-2008  Περιφέρεια Κρήτης
22-02-2008  Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας
25-02-2008  Περιφέρεια Λεκανοπέδιο Αττικής


Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να εγκαταλείψουν άμεσα κάθε σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ και το ξεπούλημα των Ταχυμεταφορών.

Διεκδικούμε ανάπτυξη του Ταχυδρομείου προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την παροχή των Καθολικών Υπηρεσιών, θα ενισχύουν το πανελλαδικό δίκτυο του Ταχυδρομείου και μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς διαχωρισμό των εργαζομένων θα υποστηρίζουν την βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα και του Κοινωνικού προσανατολισμού του ΕΛΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ και οι Κοινωνικοί φορείς θα μπουν εμπόδιο στα σχέδια που οδηγούν τον ΕΛΤΑ στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στον αγώνα για το ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λείψει κανένας.
Οι κομματικές σκοπιμότητες δεν μπορεί να διαχωρίζουν την αγωνιστική διεκδικητική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Χρέος όλων μας είναι να ενισχύσουμε την ενωτική αγωνιστική αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτα προσανατολισμένη στα συμφέροντα των δυνάμεων του κόσμου του Ταχυδρομείου στρατηγική μας.
Καλούμε τα Σωματεία όλης της χώρας να οργανώσουν εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων.
Καλούμε τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στις Αγωνιστικές Απεργιακές Κινητοποιήσεις να εκφράσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους στην πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΛΤΑ, να απαιτήσουν άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η ΠΟΣΤ συνεχίζει τον αγώνα, δίνει όλες τις δυνάμεις της και καλεί όλους τους εργαζόμενους, σε συστράτευση και κοινή αγωνιστική πορεία.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ           ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ