ΨΗΦΙΣΜΑ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ 9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

       Αντιστεκόμαστε στην Κοινωνική Εξαθλίωση

Αγωνιζόμαστε για το Παρόν

Διεκδικούμε το Μέλλον του Ταχυδρομείου

 

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τις προκλήσεις της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Δηλώνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για τη σωτηρία και την ανάπτυξη του Οργανισμού.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Συνόλου των όρων της Κοινής Συμφωνίας που υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 2017  μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και την παράλληλη εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα:

§  Άμεση τακτοποίηση των κανονιστικών εκκρεμοτήτων και οικονομικών οφειλών από το Κράτος για την Καθολική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος που εξυπηρετούν τα ΕΛΤΑ.

§  Παραμονή της Εταιρείας στο Κεφάλαιο Β’ του ν. 3429

§  Διατήρηση του χαρακτήρα των ΕΛΤΑ ως Δημόσια Επιχείρηση με κοινωνική προσφορά

§  Αποκατάσταση των ζημιών από την απώλεια των μετοχών του Τ.Τ. και αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου για την εξάλειψη του κινδύνου εφαρμογής του ν. 2190

§  Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού

§  Ένταξη των ΕΛΤΑ στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

§  Άμεση κατάρτιση και εφαρμογή Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την επίτευξη της σωτηρίας και της ανάπτυξης του Οργανισμού μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση:

i.        Της τεχνογνωσίας, των υποδομών και του δικτύου των ΕΛΤΑ

ii.      Της ευκαιρίας εισόδου στην αγορά ηλεκτρισμού

iii.    Της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, του δέματος και των logistics

iv.    Της ενσωμάτωσης των Ταχυμεταφορών

v.      Της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

vi.    Των υπηρεσιών εκτελωνισμού

vii.  Νέων προϊόντων και υπηρεσιών

Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια, καθυστέρηση ή παράληψη Διοίκησης και Πολιτείας που υπονομεύει το Ταχυδρομείο και τις ζωές μας.

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δουλειά και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και να υποστηρίζουμε τα αιτήματα τους παραμένοντας συνεπείς στις αρχές, την ιστορία και τους αγώνες μας για δημοκρατία, για δικαιοσύνη, για εργασία, για αξιοπρεπές εισόδημα και για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις.

Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική εξαθλίωση αντιπαλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις κάθε αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική που υποβαθμίζει την εργασία και το εισόδημα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο επιτρέποντας στον Ναζισμό να σηκώνει κεφάλι.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις μας και στεκόμαστε μαζί τους εμπόδιο στην κατεδάφιση κάθε εργατικού κεκτημένου από την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και την επακόλουθη ασυδοσία του  Κεφαλαίου.

Είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε εργαζόμενο στον ταχυδρομικό κλάδο, σε όποια χώρα και αν εργάζεται, που θίγεται, όπως και εμείς, από τις αλλαγές που προκαλεί η απελευθέρωση και απορρύθμιση των αγορών.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας των εργαζομένων ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και γίνεται οικουμενικός, με κοινό εχθρό αυτούς που προκαλούν τους πολέμους, την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, την οικονομική κρίση και τις μεγάλες ανισότητες, την εκμετάλλευση και εξαθλίωση των εργαζομένων, την περιβαλλοντική καταστροφή.

Με πολυεπίπεδη συνδικαλιστική δράση μέσα στα ΕΛΤΑ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και όπου αλλού χρειαστεί, θα απαντήσουμε στην επίθεση που δέχεται το Ταχυδρομείο, η εργατική τάξη, το κοινωνικό κράτος και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όλοι μαζί με όραμα και ενότητα θα πετύχουμε τους στόχους μας.