ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-7-2009

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΕΛΤΑ αντί να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα του Ταχυδρομείου, επιχειρούν με πραξικοπηματικό τρόπο με την πρόσληψη 200 ΠΕ & ΤΕ να εφαρμόσουν το Νόμο 3429 στον ΕΛΤΑ, να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους και να ρουσφετολογήσουν με τη διάτρητη διαδικασία της «συνέντευξης».
Με παραποίηση και παραχάραξη της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του ΔΣ ΕΛΤΑ στις 23-7-09 και με απόκρυψη της επίμαχης εισήγησης προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους.
Η ενημέρωση μας από τυχαίο γεγονός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΟΣΤ προκάλεσε την άμεση αντίδραση μας.
Η εισήγηση για καταδίκη της απαράδεκτης ενέργειας της Διοίκησης και η απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, λήφθηκε ομόφωνα.
Συγχρόνως καλέσαμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο κτίριο της Απελλού, την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ ΕΛΤΑ για να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση του πραξικοπήματος.
Αυτές οι αποφάσεις μας και η αντίδραση των εργαζομένων που εκφράστηκε με κάθε τρόπο σε όλο το Ταχυδρομείο, η αποκάλυψη και η δημοσιοποίηση του πραξικοπήματος που επιχείρησαν, οδήγησαν τη Διοίκηση στην αναβολή της συνεδρίασης για την Τρίτη 28-7-09. Θεωρούσαν ότι έτσι θα είχαν το χρόνο για  να μεθοδεύσουν καλύτερα το έγκλημα ενάντια στο Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους.

Καλέσαμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, να διαβουλευτούν με τους εργαζόμενους για όλα τα προβλήματα του ΕΛΤΑ, να συζητήσουν το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και να προγραμματιστεί η αντιμετώπιση του.
Στείλαμε Εξώδικο με νομική και επιχειρησιακή ανάλυση τόσο για τις επιπτώσεις στον ΕΛΤΑ όσο και τις παραβιάσεις νόμων και συνταγματικών διατάξεων.
Τους καλέσαμε να αποσύρουν την εισήγηση, να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.
Κώφευσαν. Επέμεναν να εκτελέσουν το σχέδιο τους.
Έτσι την Τρίτη 28-07-09 η κινητοποίηση που έγινε και η δυναμική παρουσία των εργαζομένων γκρέμισε τους σχεδιασμούς τους. Διακόψαμε τη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΤΑ παρά την επιμονή τους να συνεχίσουν τη συνεδρίαση ακόμη και με την παρουσία των εκατοντάδων εργαζομένων!!!!!
Καταστήσαμε σαφές ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ δεν αποδέχονται την εφαρμογή του 3429 και της αντισυνταγματικής Υπουργικής Απόφασης. Δεν θα επιτρέψουμε να διαχωριστούν οι εργαζόμενοι σε νέους και παλαιούς. Η λογική των «δικών μας παιδιών» δεν θα αναβιώσει στο Ταχυδρομείο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να φέρουν το Ταχυδρομείο στις μαύρες εποχές του παρελθόντος.
Επισημάναμε τις τεράστιες πολιτικές, επιχειρησιακές και νομικές ευθύνες της Διοίκησης συνολικά και κάθε μέλους της ατομικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην απαίτηση για διάλογο και διαβούλευση η Κυβέρνηση σιωπά και η Διοίκηση επιχειρεί με προσχηματικές διαδικασίες διαλόγου να διαμορφώσει άλλοθι.
Με τη στάση τους δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το Ταχυδρομείο αλλά για την κομματική τους πελατεία. Ίσως να είναι και το μοναδικό ενδιαφέρον τους. Αγνοούν ότι διαχειρίζονται Δημόσια περιουσία, ότι το Ταχυδρομείο δεν ανήκει σε κόμματα αλλά είναι βασική υποδομή του κράτους και υπηρετεί τη χώρα και το λαό.
Στέλνουμε μήνυμα Ενότητας και Αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους.
Ενωμένοι, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα.
Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα.
Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι το σημαντικότερο για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες του Ταχυδρομείου.
Έχουμε ζητήσει με Απεργιακές κινητοποιήσεις, με Εξώδικα, με παραστάσεις και ανακοινώσεις, έχουμε απαιτήσει άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα κενά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ισχύον Θεσμικό Πλαίσιο, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς συνέντευξη, αντικειμενικά και αξιοκρατικά.
Έχουμε αναδείξει ότι το κυρίαρχο πρόβλημα του ΕΛΤΑ από την έλλειψη προσωπικού είναι στην παραγωγή. Στη διανομή, στη θυρίδα, στην ταξινόμηση, στις διαβιβάσεις στη διαμετακόμιση. Αρνούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.
Αντίθετα επιχειρούν να προσλάβουν διοικητικούς αγνοώντας ότι τα κενά του κλάδου καλύπτονται σήμερα από συναδέλφους άλλων κλάδων που έχουν την εμπειρία αλλά και το δικαίωμα να εξελιχθούν.
Κλείνουν τα μάτια στα αποτελέσματα της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει και έχει οδηγήσει τον ΕΛΤΑ σε αδιέξοδα.
Αδιαφορούν αν δημιουργήσουν νέες στρατιές «Ειδικών Αναγκών» και νέα «Καλαϊτζάκια».
Δεν τους ενδιαφέρει για τα προβλήματα που θα κληρονομήσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα και τον ΕΛΤΑ.
Πουλάνε όνειρα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Με μια φωνή λέμε: Φτάνει πιά.
Το Ταχυδρομείο δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.
Απαιτούνται πολιτικές ανάπτυξης που θα αποτρέπουν την αφαίμαξη του Ταχυδρομείου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημόσιου Ταχυδρομείου και δεν θα επιτρέπουν την αφαίρεση υπηρεσιών και έργου.
Απαιτούνται πολιτικές που με διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα θα έχουν στο επίκεντρο τους εργαζόμενους που αποτελούν την κινητήριο αναπτυξιακή δύναμη του Ταχυδρομείου.

Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Ιουνίου, με την αξεπέραστη συγκέντρωση και πορεία έδειξε τη δυναμική και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.
Οι παρεμβάσεις μας στο ΔΣ ΕΛΤΑ έδειξαν ότι ανυποχώρητα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Ταχυδρομείου και των εργαζομένων.
Με τον αγώνα μας αποτρέψαμε τη χρεοκοπία του ΕΛΤΑ.
Με τον αγώνα μας θα υπερασπιστούμε τη βιωσιμότητα και το μέλλον του που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους εργαζόμενους.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ