ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ 24-3-2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
24.03.10

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Μαρτίου οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΠΟΠΟΚΟΠ .Οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων  διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επιλεκτική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στον ασφαλιστικό μας φορέα , πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ , που οδηγεί σε μεγάλη μείωση των συντάξεων.

Με το ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδώσαμε  στη Βουλή  , καταγγέλλουμε     απερίφραστα την  αμφισβήτηση της υποχρέωσης του κράτους να εγγυηθεί για πρώτη φορά  στη νεότερη ιστορία  ,την καταβολή των συντάξεων .

Το ψήφισμα αναφέρει: « Η αποσπασματική αντιμετώπιση και η στοχοποίηση του συνόλου των εργαζόμενων και των συνταξιούχων του πρώην  ΤΑΠ-ΟΤΕ  μας  βρίσκει ριζικά αντίθετους διότι:

  • Η εγγύηση των συντάξεων είναι υποχρέωση του κράτους .
  • Τα ελλείμματα τα δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, ενώ οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες τους καταβάλουν τις υψηλότερες εισφορές  στην Ευρώπη (36%) και δικαιούνται αξιοπρεπών συντάξεων.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στα ΕΛΤΑ, τον ΟΤΕ , τον ΟΣΕ και  τα ασφαλιστικά ταμεία για την κατασπατάληση των αποθεματικών τους .Γνωρίζουν όλοι ,ποιοι  πραγματικά  ευθύνονται για το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας μας. 

Καλούμε  την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα την αντεργατική ρύθμιση που επί της ουσίας αμφισβητεί τη νομιμότητα  της κρατικής υπόστασης, καταστρατηγώντας την αρχή της αλληλεγγύης , της κοινωνικής πρόνοιας και της δημόσιας ευθύνης της ,έναντι του συνόλου των Ελλήνων  πολιτών.

Καλούμε  τη Διοίκηση του ΙΚΑ να μην εμπλακεί στην εφαρμογή του άρθρου 4 των μέτρων για την παράνομη και αντισυνταγματική  μείωση των συντάξεων, δηλώνοντας τους  ότι, θα αναζητήσουμε την απόδοση , σύμφωνα με το νόμο, των ευθυνών που ενδεχομένως προκύψουν.

Καλούμε  τον αρμόδιο Υπουργό να μην προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες  προσαρμογής , σύμφωνα με το νομοθέτημα ,γιατί παραβιάζεται η ισονομία και η συνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης».

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να δεχθούν τη στοχοποίηση των συντάξεων τους,  αφού δεν ευθύνονται  για την  κατάσταση του Ταμείου . Υπεύθυνοι είναι  αυτοί που με τις πολιτικές τους (εθελούσιες εξόδους και δομημένα ομόλογα) οδήγησαν  σε οικονομική αιμορραγία το ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Δεν θα δεχθούμε μείωση των συντάξεων μας , τη στιγμή που  έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε  δυσανάλογες ασφαλιστικές  εισφορές σε  σχέση με τις συντάξεις που λαμβάνουμε. 

Ο αγώνας  συνεχίζεται.