Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 

«Κραυγή αγωνίας» για το μέλλον των Ταχυδρομείων από τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της ΠΟΣΤ, στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Τρίπολης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, των φορέων και των πολιτών της Περιφέρειας, μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ηλία Μπακέλλα, βρέθηκαν στην πόλη της Τρίπολης, την Παρασκευή 27 Γενάρη 2017, στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία στο Εργατικό κέντρο της πόλης.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε στην πόλη ο πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρομικών Αρκαδίας, Αποστόλης Δεσποτόπουλος. 

Ο Γεν Γραμματέας της ΠΟΣΤ αναφέρθηκε στην οικονομική ασφυξία που δημιουργείται στα ΕΛΤΑ από την μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους στον Οργανισμό.

«Κάθε μήνα που τρέχει δημιουργείται έλλειμμα 4 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ από το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις, όλα αυτά τα χρόνια, δεν αποδίδουν τις αποζημιώσεις της Καθολικής Υπηρεσίας. Οι οφειλές από το κράτος ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Αν ο ΕΛΤΑ δεν πάρει άμεσα το ποσό που του αναλογεί  θα πτωχεύσει».

«Οι εργαζόμενοι, τόνισε ο Γεν. Γραμ. της Ομοσπονδίας, παίρνουμε τη διάσωση του Ταχυδρομείου στα χέρια μας. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους κυβερνώντες εδώ και πολύ καιρό. Δεν πάει άλλο».

Τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ζήτησαν από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, να  προχωρήσει άμεσα το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα επέλθει ριζική απαξίωση και κατάρρευση της ιστορικής αυτής δημόσιας κοινωνικής Υπηρεσίας, όπως αυτή είναι το Ταχυδρομείο, προς όφελος των ιδιωτών.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου των τοπικών μέσων για την πορεία και τα προβλήματα των ΕΛΤΑ.

Φωτογραφικό Υλικό