ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 22/4/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το  Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 22.4.2010 με αντικείμενο συζήτησης:  Τις έγγραφες απαντήσεις και δεσμεύσεις  της Κυβέρνησης και της Διοίκησης των ΕΛΤΑ ,   για τα αιτήματα της  απεργίας της  26ης Απριλίου 2010.

Η  Διοίκηση των ΕΛΤΑ απαντώντας στην Εξώδικη Δήλωση της ΠΟΣΤ  δεσμεύτηκε για:

1. Την  άμεση  πρόσληψη (εντός των επόμενων ημερών) του αναγκαίου έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

2. Την  επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, μέσω του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη προσωπικού. Η διαδικασία θα τεθεί σε εφαρμογή , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  εντός του 2011.

3. Ο ΕΛΤΑ θα αποφασίζει στο εξής , βάσει του προϋπολογισμού του, για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

4. Οι ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε  εντάσσονται στη στρατηγική του ΕΛΤΑ , ως μοχλός ανάπτυξης του. Αποτελεί βασική προτεραιότητα της Διοίκησης η ενίσχυση και η ανταγωνιστικότητα της Θυγατρικής του εταιρείας, η υλοποίηση επενδύσεων, με στρατηγικό στόχο την ανάπτυξη της επιχείρησης, δεδομένης της συνεχούς και αυξανόμενης έντασης του ανταγωνισμού.

5. Συμμετοχή στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

6. Ο Προϋπολογισμός του 2010 βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και επικαιροποιησης του.

7. Σταδιακή απόδοση των οφειλών του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ. Από τα 82 εκατ. ευρώ που ήταν πριν λίγες ημέρες , έχουν ήδη εισπραχθεί 14 έκατ. ευρώ και εντός των ημερών αναμένεται η είσπραξη ακόμη 30 εκατ. ευρώ.

Το Δ.Σ της ΠΟΣΤ, εκτιμώντας ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της Διοίκησης κινούνται θετικά προς την κατεύθυνση επίλυσης  των  θεμάτων που απασχολούν το Ταχυδρομείο και την αναγκαιότητα της συνεχούς και ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών, έκρινε σκόπιμο να δοθεί χρόνος  για  την υλοποίηση των δεσμεύσεων και αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 24ΩΡΗς ΑΠΕΡΓΙΑΣ που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 26 Απριλίου.


                                Για την Εκτελεστική Επιτροπή


Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ.Γ
Γιώργος Βασιλόπουλος                                   Ηλίας Μπακέλλας