Συλλογικές Συμβάσεις

24/7/2017

Ανακοίνωση για την υπογραφή της νέας Κοινής Συμφωνίας Πλαίσιο 2017-2020

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, με την υπογραφή της Κοινής Συμφωνίας Πλαίσιο μεταξύ Π.Ο.Σ.Τ. και Διοίκησης ΕΛΤΑ, ολοκληρώθηκε το πρώτο και βασικό βήμα προς τη διάσωση του Οργανισμού και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για σταθερότητα και ανάπτυξη. Η Συμφωνία αυτή, που έχει διάρκεια τριών ετών και πραγματοποιήθηκε εν μέσω της δυσκολότερης συγκυρίας στην ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, απέδειξε περίτρανα τη δυναμική του Συνδικάτου μας και την ικανότητα των εργαζομένων να αντιμετωπίζουν οργανωμένα και αποτελεσματικά κάθε δυσκολία.

27/3/2014

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ), κατέληξαν χθες, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στην υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Με την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, που έγινε με τη συναίνεση και τη συνεργασία των δυνάμεων της εργασίας και παραγωγής, κρατιέται «ζωντανός» ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θωρακίζονται τα θεσμικά ζητήματα και κεκτημένα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων. Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της νέας ΕΓΣΣΕ.

18/5/2012

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Συναδέλφισσες, οι Οι νέες έννοιες, 1ο και 2ο Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικοί νόμοι, Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας, Μετενέργεια, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς, το Συνδικάτο μας, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας, ή ότι έχουμε πάρει διαζύγιο με τη λογική μας. Η Ομοσπονδία μας μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των επιθέσεων και των ανατροπών, πιστή στις αρχές της, βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την προστασία, την προάσπιση και την περιφρούρηση των συμφερόντων των εργαζομένων και των κατακτήσεων μας.

21/2/2012

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Μετά την ψήφιση του ν.4046/2012 και κυρίως την πρόσφατη Υπουργική απόφαση, ανατρέπεται πλήρως ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ΣΣΕ και καταργούνται κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε εγρήγορση, συντονισμό και επαφή με τις άλλες Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος και άμεσα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την περιφρούρηση των κακτημένων μέσω των ΕΕΣΣΕ που έχει υπογράψει εδώ και δεκαετίες και βρίσκονται σε ισχύ νόμιμα. Για την ενημέρωση των συναδέλφων κοινοποιούμε την εγκύκλιο της ΓΣΕΕ για το νομικό καθεστώς σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και τις αλλαγές που επέρχονται.

27/6/2008

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (27.06.2008)

Σε μια δύσκολη και κρίσιμη για το Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους συγκυρία, υπογράφηκε η ΕΣΣΕ 2008. Τη στιγμή που γενικεύεται η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, όταν η διαδικασία των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων αμφισβητείται και υπονομεύεται, η ΠΟΣΤ με τη δυναμική που αναπτύσσει το συνδικαλιστικό κίνημα, υπέγραψε τη 2ετή ΣΣΕ 2008-9, απελευθερώνοντας και ενισχύοντας τις δυνάμεις των εργαζομένων στον αγώνα για την αντίσταση στις αντεργατικές και αντιταχυδρομικές πολιτικές που ασκούνται.

1 2 3 4