Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η διαδικασία δημιουργίας του Περιφερειακού Σωματείου Εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ Κρήτης

Στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του νεοσύστατου «Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου ΕΛΤΑ Περιφέρειας Κρήτης». Του πρώτου που δημιουργείται στα πλαίσια των αποφάσεων μας σε επίπεδο Π.Ο.Σ.Τ., λόγω της επιτακτικής ανάγκης για ριζική αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΕΛΤΑ.

Η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων, που άγγιξε το 100%, καθώς και η ανάδειξη σε πρώτη δύναμη ενός ενωτικού και ακηδεμόνευτου κομματικά ψηφοδελτίου, αποδεικνύουν την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο εξής. Αποδεικνύουν, επίσης, ότι ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία και τις αθέμιτες πιέσεις από παράγοντες εντός και εκτός ΕΛΤΑ, οι εργαζόμενοι έχουν την αντίληψη και τη δύναμη να επιλέγουν ελεύθερα και δημοκρατικά.

Το παράδειγμα της Κρήτης μας υποχρεώνει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ίδρυσης μεγάλων και δυναμικών σωματείων, αφήνοντας πίσω τις ξεπερασμένες εκ των πραγμάτων διαχωριστικές γραμμές και όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Οι μεγάλες αλλαγές σε επιχειρησιακό και εργασιακό περιβάλλον απαιτούν γρήγορη προσαρμογή και κατάλληλες απαντήσεις από εμάς. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ θα μπορέσουμε να τις δώσουμε και να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά μόνο μέσα από ένα υγιές, σύγχρονο και ανεξάρτητο συνδικάτο.

Συγχαίρουμε κάθε εργαζόμενο που έλαβε μέρος στην εκλογική διαδικασία, είτε ως υποψήφιος, είτε ως ψηφοφόρος. Όλοι μαζί, ενωμένοι, πρέπει να εργαστούμε για το καλύτερο.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλες και όλους μας.


                                                                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                                                            ΒΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ                               ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ