ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/5/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π. Ο. Σ. Τ.) εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/4/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των συμμετοχών του Δημοσίου σε επιχειρήσεις Δημοσίου συμφέροντος, συναντήθηκαν τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ) και του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Σ.Ε.Τ.Τ.) και συμφώνησαν σε κοινές δράσεις για,
 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΤΑΠ ΟΤΕ

7/1/2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΤΑΠ ΟΤΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη σημερινή συνάντηση των Ομοσπονδιών ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ και των Συλλόγων Συνταξιούχων των Οργανισμών αλλά και των Εργαζόμενων και Συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, αναλύθηκε το πρόβλημα που ο Νόμος 3833/2010 με το άρθρο 4 δημιουργεί.
Πέρα από τις ανάλγητες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα, την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και άλλα ζητήματα που ο Νόμος αυτός ως «Μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και εισοδηματική πολιτική έτους 2010!!!» ορίζει, θεωρούμε ότι στοχοποιεί αλλά και εντέχνως διαβάλλει τους συνταξιούχους του κλάδου ΤΑΠ-ΟΤΕ. Μια στοχοποίηση που πιστεύουμε ότι γίνεται εσκεμμένα για να δρέψει κίνηση κοινωνικού αυτοματισμού.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/12/2010

23/12/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/12/2010
Η Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, με εργαλείο της την κατασυκοφάντηση των Δημόσιων Επιχειρήσεων, προσπαθεί να πετύχει κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των εργαζόμενων σε αυτές.
Στόχος της η κατάργηση των θεσμών, των Σ. Σ. Ε., των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μέσω των συνεχών δραστικών περικοπών των αμοιβών, η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ 16-12-2010

17/12/2010
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ 16-12-2010
Η Κυβέρνηση πότε με δηλώσεις Υπουργών πότε με εξαγγελίες της προσπαθεί να δημιουργήσει στην κοινωνία κλίμα για ξεπούλημα των Ταχυδρομείων.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/12/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τις πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις που προέκυψαν από το πολυνομοσχέδιο- «σκούπα» της Κυβέρνησης και κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ και αποφάσισε ομόφωνα:
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

27/10/2010
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛ-ΤΑ.,
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας δίνης που ταλανίζει τη χώρα και τον κόσμο της εργασίας με πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες συνέπειες. Βιώνουμε με το χειρότερο τρόπο τις αρνητικές εξελίξεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, του Δημόσιου χρέους, των ελλειμμάτων, της κακοδιοίκησης, της φοροδοτικής ανισότητας και ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης στην πατρίδα μας, που το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Ζούμε πλέον στην εποχή του μνημονίου όπου η κοινωνία και η χώρα υποτάχτηκε στις επιταγές της γνωστής ΤΡΟϊΚΑΣ σε όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων, υποθηκεύοντας το μέλλον μας αλλά και τις επόμενες γενιές.
 

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

13/10/2010
ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΤΑ
Με δηλώσεις τους οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Ρέππας
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ Γ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

13/10/2010
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ Γ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η Κυβέρνηση αντί να προσπαθεί με την πολιτική της να διασφαλίσει για όλους τους Έλληνες πολίτες το μέγιστο αγαθό της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και επικοινωνίας, προωθεί την πώληση των ΕΛΤΑ.

Ας αντιληφθούν επιτέλους στην Κυβέρνηση, ότι η Ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι μια πρόταση αυτοκτονίας. Γιατί εξυπηρετεί το κλείσιμο των Ταχυδρομικών καταστημάτων και των αγροτικών δρομολογίων της Περιφέρειας, της αγροτικής ζώνης της Χώρας, των νησιών, των ορεινών και των απομακρυσμένων περιοχών......
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

6/10/2010
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
Με την μαζική συμμετοχή των Προέδρων Σωματείων, των Γραμματέων, των Συνέδρων και άλλων συναδέλφων από το Λεκανοπέδιο Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Imperial, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, η Συνέλευση των Προέδρων.

Η εισήγηση του Προέδρου, εκ μέρους της Ομοσπονδίας και οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων συναδέλφων, κινήθηκαν, με υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς και μαξιμαλισμούς, με άξονα τα προβλήματα του Ταχυδρομείου και το μέλλον της Ταχυδρομικής αγοράς στην Ελλάδα.
 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

15/7/2010
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΤΑ
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια τα ΕΛΤΑ, ήταν μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση. Πολιτικές σκοπιμότητες της προηγούμενης Κυβέρνησης, ανέκοψαν τη δυναμική του Οργανισμού
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 10/6/2010

10/6/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 10/6/2010
Την έντονη αντίθεση της εκφράζει η ΠΟΣΤ στην απόφαση της Κυβέρνησης για την πώληση του 39% των ΕΛΤΑ . Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεση κατάληξη το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου . Οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας στην αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών.