ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ - ΔΗΜΙΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ & ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

29/11/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ - ΔΗΜΙΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ & ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οι Διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ συνεχίζουν το καταστροφικό της έργο, καθώς «κατάφεραν» να αποκλείσουν τα ΕΛΤΑ και από τον διαγωνισμό για τα διαβατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικού προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της ανικανότητας τους είναι ότι η κοινοπραξία των ΕΛΤΑ και των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» αποκλείστηκε πριν καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, λόγω παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς είχαν προσκομίσει λάθος πιστοποιητικά!!!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΑ ΕΛΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ

7/6/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΑ ΕΛΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ
Τα ΕΛΤΑ δέχονται το «ένα χτύπημα μετά από το άλλο», όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά από το… εσωτερικό τους.

Με μια πρωτοφανή απόφαση, η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα.
Υπολογίζεται ότι η απόφαση πλήττει 25 καταστήματα στο νομό Αττικής και άλλα 15 στην Περιφέρεια.

Μονάχα στο νομό Αττικής, τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται περισσότερα από 500.000 ευρώ μηνιαίως.

Με ποια λογική κλείνουν, το απόγευμα, τη Ρόδο, τη Κέρκυρα και μεγάλα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις και κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς;
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ;

12/5/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ;
Τη στιγμή που η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ασχολείται με την τακτοποίηση «ημετέρων» και όχι με τα μείζονα ζητήματα του οργανισμού, η ΕΥΔΑΠ εξωθείται στην ανάθεση της διακίνησης των λογαριασμών σε ανταγωνίστρια, ιδιωτική εταιρεία, με ακριβότερη τιμή.
Τα ΕΛΤΑ, με το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο, λειτουργώντας από το Ορμένιο έως τη Γαύδο, εάν και κατέθεσαν τη χαμηλότερη τιμή, οδηγούνται σε αποκλεισμό.
Όλα τα χρόνια, που τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούσαν τη δημόσια ΕΥΔΑΠ και τους καταναλωτές της, κάποιοι φαίνεται ότι «έχτιζαν στο παρασκήνιο» δίκτυα επηρεασμού αποφάσεων. Σήμερα, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, πιστεύουν ότι θα «κλέψουν» το έργο από τα ΕΛΤΑ και θα οδηγήσουν την, αρχαιότερη δημόσια επιχείρηση, σε απαξίωση.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξελίσσεται, εδώ και καιρό, μια οργανωμένη και μεθοδευμένη υπονόμευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων με σκοπό να τα διαλύσουν.

Βρισκόμαστε, εδώ και χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές, με τους ίδιους πρωταγωνιστές με τις ίδιες λογικές και μεθοδεύσεις, να απεργάζονται την αποδιοργάνωση και τη διάλυση ενός Οργανισμού με τεράστια κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη.

Ο ΕΛΤΑ, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Υπηρεσιών και στα 187 χρόνια της ιστορικής του διαδρομής, είναι καθημερινά ΠΑΡΩΝ σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό ορεινό απομακρυσμένο ή νησιωτικό, μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο γραφείων, καταστημάτων, πρακτορείων και ανθρώπινου δυναμικού.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

02/08/2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

13/5/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Διαλύουν το ταχυδρομείο! Ό,τι δεν κατάφεραν, μέχρι σήμερα, τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα για διάλυση του ΕΛΤΑ, αναλαμβάνει να το υλοποιήσει η νέα Κυβέρνηση.
Η αιφνίδια απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για ένταξη του ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Αʼ του νόμου 3429/2005 τον οδηγεί σε:
-οικονομική ασφυξία,
-του στερεί τα βασικά εργαλεία για να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις ενός πλήρους απελευθερωμένου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος,
-δημιουργεί τεράστια προβλήματα, με κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών, προς όφελος ανταγωνιστριών εταιρειών,
-δυσχεραίνει την προσπάθεια για ενίσχυση μεριδίου στην αναδυόμενη αγορά των ταχυμεταφορών και δεμάτων, με συνέπεια την απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με κερδισμένες ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών,
τον μετατρέπουν σε μια γραφειοκρατική δημόσια υπηρεσία και τον γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του ʼ60.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7/8/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των στελεχών του με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα για «πάρτυ διαφθοράς» από συνδικαλιστές του ΕΛΤΑ, που τροφοδοτήθηκαν από δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ.
Το πόρισμα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που αφορά έρευνα για τα έτη 2007-2010. Δε μας έχει δοθεί και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς διαπιστώνει και σε τι συγκεκριμένα αναφέρεται το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και συνεπώς δε μπορούμε προς το παρόν να απαντήσουμε. Σε κάθε περίπτωση παραβιάζει τη μυστικότητα της ανάκρισης και παραδίδει πρόσωπα και συλλογικά όργανα βορά στα ΜΜΕ
Σε κανένα δε σημείο του δελτίου τύπου δεν αναφέρεται ότι το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στα βιβλία της ΠΟΣΤ και ότι το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης από τον οποίο επίσης δε γίνεται καμία αναφορά.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

06/08/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο ίδιο έργο θεατές. Όπως και πριν τρία χρόνια έτσι και τώρα κατακαλόκαιρο ανακάλυψαν το «μεγάλο σκάνδαλο».
Τα οικονομικά του Συνδικάτου που για άλλη μία φορά χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακό αντίβαρο στους αγριεμένους από την φορολογική επιδρομή συμπολίτες μας.

Οι έωλες κατηγορίες θα καταπέσουν όπως κατέπεσαν και πριν τρία χρόνια όταν επιχείρησαν να μας κλείσουν και πάλι το στόμα λίγο πριν την εξαγγελία της πώλησης του ΕΛΤΑ σε ποσοστό 90% στέλνοντας το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία για φορολογικό έλεγχο.
 

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

4/11/2013
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών και οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2013 και στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Πεδίον Άρεως.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Ενώνουμε τις φωνές μας και Αγωνιζόμαστε – Αντιστεκόμαστε – Συσπειρωνόμαστε – υψώνοντας τις γροθιές μας ενάντια:
στις καταστροφικές πολιτικές, στη φτώχεια, τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, τις «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης, τη μαύρη εργασία, τη μετενέργεια, την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ

25/4/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ
Η διοίκηση του ΕΛΤΑ, εξακολουθεί να παραμένει απαθής μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.
Προς το παρόν, τα έργα και οι ημέρες της εξαντλούνται στη «μελέτη», «σχεδίαση», πρόσληψη συμβούλων και στην ανάθεση έργων και μελετών που ουδόλως αφορούν τα προβλήματα του Ταχυδρομείου.
Διαφαίνεται ότι ο κύριος στόχος τους δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις να εντείνουν την κρίση, να διογκώσουν ελλείμματα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν τα διάφορα συμφέροντα.
 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

24/1/2013
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών στηρίζει τον αγώνα και στέκεται αλληλέγγυη στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, εδώ και πολύ καιρό, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, συνεχίζεται αυτή τη φορά με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.
Πριν από λίγη ώρα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την επίταξη της απεργίας και την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

30/8/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
H αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να επισπεύσει την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Τ.Τ. για το 2011, προκειμένου αυτό να εμφανίσει ζημιές (λόγω P.S.I) και η σκόπιμη, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, μη πρόνοια ανακεφαλαιοποίησης , γίνεται για να διευκολυνθούν επικοινωνιακά στο κλείσιμο της πιο υγιούς τράπεζας της χώρας.
 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛ.ΤΑ

12/08/2012
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛ.ΤΑ
Η Κυβέρνηση αγνοώντας τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου εξήγγειλε, την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (τηρώντας έτσι πιστά τα πολιτικά ήθη και τις πρακτικές της τελευταίας οκταετίας) την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων...
 

Η ΠΟΣΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ A.C.S

8/6/2012
Η ΠΟΣΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ A.C.S
Καταδικάζουμε την αντεργατική πολιτική της εταιρείας ταχυμεταφορών A.C.S Α.Ε.Ε. που με πρόσχημα την οικονομική ύφεση, εφαρμόζει πολιτικές εκφοβισμού, τρομοκράτησης των εργαζομένων και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της A.C.S.
Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά και στην κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Θα αναλάβουμε από κοινού οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του σωματείου των εργαζομένων A.C.S. Α.Ε.Ε.
 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

28/3/2012
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο πάροχος των καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας και επιπλέον προσφέρουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος. Με τον πρόσφατο νόμο για την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς, έχουν την υποχρέωση αυτή τουλάχιστον μέχρι το 2028.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα ένα τεράστιο δίκτυο που υποστηρίζεται κύρια από ανθρώπους και λιγότερο από τεχνολογία και αποτελείται από 800 καταστήματα, 800 ταχυδρομικά πρακτορεία, 800 αγροτικούς ταχυδρόμους, 3.500 αστικούς ταχυδρόμους, 10 κομβικά κέντρα και μεγάλο στόλο οχημάτων για τις διαβιβάσεις του.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

6/2/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζούμε σε μια άλλη εποχή.
Την εποχή του αποφασίζομεν και Διατάσσομεν.
Η Τρόικα διατάζει και η Ελληνική Κυβέρνηση υλοποιεί τη σφαγή των εργαζομένων.
Οι λέξεις «Συλλογική Διαπραγμάτευση , Διαβούλευση και Συλλογική Σύμβαση», προκαλούν αλλεργία στην κυβέρνηση και στην Τρόικα.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18/08/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των στελεχών του, με στόχο την απαξίωση τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς αντιδράσεις το πρόγραμμα ξεπουλήματος του ΕΛ.ΤΑ και του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/6/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Ιούνη η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Η συμμετοχή των εργαζομένων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Ήταν η μεγαλύτερη, η μαζικότερη και η πιο δυναμική συγκέντρωση -συλλαλητήριο των Ταχυδρομικών, στην πλατεία Κοτζιά, (ορόσημο των αγώνων των Ταχυδρομικών).
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/6/2011

6/6/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    6/6/2011
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει την Πέμπτη 9 Ιούνη 2011.
Όλοι στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ.