ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

01/04/2015
ΟΙ  ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  - ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
Οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα πάνε μάλλον μετά το καλοκαίρι σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εργασίας οι οποίες δημοσιεύονται στον τύπο ελπίζοντας να αποσαφηνιστούν έγκαιρα οι όποιες ασάφειες...
 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

10/03/2015
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ
Μετά και το νέο ορυμαγδό ενημέρωσης για τις αναμενόμενες αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα σας παρουσιάζουμε ολόκληρο το χάρτη για τους ασφαλισμένους εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ.
 

ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

05/02/2015
ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
Υπουργική απόφαση υπογράφηκε με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε ασφαλισμένους να επιλέξουν ασφαλιστικό φορέα συνυπολογίζοντας και τις ημέρες απεργίας ανάλογα με τις προϋποθέσεις που βάζει ο ασφαλιστικός φορέας.
Η απόφαση αυτή δεν αναφέρεται στο συνυπολογισμό των ημερών απεργίας για συμπλήρωση προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που μπορεί να γίνει όπως προβλέπεται ήδη με τη εξαγορά του συγκεκριμένου χρόνου από τους ασφαλισμένους όπως περιγράφουμε παρακάτω.
 

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ - ΠΑΘΑΜΕ

29/01/2015
ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ  ΜΕ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ - ΠΑΘΑΜΕ
Μάλλον σε ήρεμα νερά θα κινηθούμε το 2015 στα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και το συνταξιοδοτικό μετά την αλλαγή σελίδας και το νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας αλλά και τις εξαγγελίες της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.
Το τι και πότε θα αλλάξει θα το δούμε στην πορεία και αναμένουμε.
Μέχρι τότε, καιρός είναι να πάρουν μία ανάσα οι ασφαλισμένοι που τόσα έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν με επώδυνο τρόπο.
Δεν φτάνει όμως να μη πάμε ακόμα χειρότερα αλλά να γίνει και αποκατάσταση των αδικιών και να επανέλθουμε στην κανονικότητα...
 

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

20/01/2015
ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
Ενημερωθείτε ξανά για σημαντικές διατάξεις που ισχύουν και ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας ασφαλισμένους και εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
 

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2015

12/01/2015
ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2015
Δεν υπάρχουν δραματικές νέες αλλαγές εκτός αυτών που ισχύουν ήδη από παλαιότερους νόμους από 1/1/2015.
Ενημερωθείτε για όλα αυτά που ισχύουν στο ταμείο μας.
Από την ενότητα συνταξιοδοτικό μπορείτε να πληροφορείστε για τα πάντα στο ασφαλιστικό.
 

ΜΑΘΕ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙΣ

06/01/2015
ΜΑΘΕ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙΣ
Μάθε πόσα ένσημα έχεις μέσω του συστήματος <<ΑΤΛΑΣ>> στον ασφαλιστικό σου φορέα αυτόματα και ηλεκτρονικά για το διάστημα από το 1994 και μετά.
Εντός του 2015, το αρμόδιο Υπουργείο μέσω των υπηρεσιών του και των ταμείων προσδοκά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία για όλες τις περιόδους.
Έτσι μπαίνοντας με τους κωδικούς σας που μπαίνετε και στο taxis και την ανάλογη εφαρμογή που ισχύει από 29/12/2014, θα πληροφορείστε πόσα ένσημα έχετε και ότι σας αφορά για το συνταξιοδοτικό σας βίο.
Ελπίζουμε πως θα λειτουργεί ικανοποιητικά ειδικά τώρα στην αρχή αλλά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΕΛ-ΤΑ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από την Γραμματεία Ασφαλιστικού της Π.Ο.Σ.Τ. για ότι τους αφορά για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.
 

ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

03/01/2015
ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ  ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Μία νέα <<υπηρεσία>> πιλοτικά, θέτει σε χρήση για τους συναδέλφους εργαζόμενους στα Ταχυδρομεία η Ομοσπονδία μας και ανάλογα με την ομαλή και εύχρηστη λειτουργία της - λόγω πολλών παραμέτρων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη - ίσως γίνει αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή αργότερα.
Ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να παίρνει απάντηση ηλεκτρονικά για το καθαρό ποσό της σύνταξης (κύριας και επικουρικής) αφού κάνει αποστολή όλων των απαραίτητων στοιχείων σύμφωνα με την φόρμα που τους δίνεται στα παρακάτω e mail:
1. post.xkolias@gmail.com
2. post@postnet.gr
 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ - ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

20/12/2014
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ - ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Με την παρατήρηση πως σε κάθε περίπτωση η απονομή της σύνταξης γίνεται από τον ασφαλιστικό μας φορέα με τις διατάξεις που ισχύουν την περίοδο αίτησης συνταξιοδότησης (μήνας, έτος), σας ενημερώνουμε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις διατάξεις που ισχύουν για τις αναπηρικές συντάξεις στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Για όλα αυτά οι ασφαλισμένοι αποφασίζουν μετά την υπεύθυνη απάντηση από την ασφαλιστικό φορέα.
 

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ

02/12/2014
ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ
Με την επιφύλαξη πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση θα γίνουν δεκτές από την ΤΡΟΊΚΑ και με την ημερομηνία εφαρμογής από 1/1/2019, σας ενημερώνουμε για τις ανατροπές που επέρχονται για τους εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ στον ασφαλιστικό μας φορέα.
Εάν αλλάξουν τα σενάρια και τα δεδομένα τότε γίνεται κατανοητό πως ότι αναφέρουμε εδώ διαφοροποιείται και οι συνάδελφοι πρέπει να το λάβουν υπόψη τους για το τι πότε και πως αλλάζει γιαυτό δεν χρειάζεται πανικός.
Επειδή όμως υπάρχει πίεση και αγωνία από τους συναδέλφους για τις αλλαγές, σας παρουσιάζουμε όλο το τοπίο των προτάσεων και νέων ρυθμίσεων.
 

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΠΟΙΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ

01/12/2014
ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΠΟΙΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ
Νέες αλλαγές και ανατροπές ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό.
Επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και κάθε μέρα είναι διαφορετική όσο έχει να κάνει με τις προτάσεις, η ανησυχία των συναδέλφων και όλων των ασφαλισμένων είναι δικαιολογημένη και διάχυτη.
Δεν μπορούμε όμως ακόμα να σας απαντήσουμε στην έκδηλη αγωνία και στο ερώτημά σας τι πρέπει να κάνω πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις αλλά θεωρώντας πως και αυτή τη φορά θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο εφαρμογής των νέων μέτρων, σας λέμε μη παίρνετε αποφάσεις πρόωρα εάν δεν γνωρίζετε όλες τις παραμέτρους από τη στήλη μας και κυρίως από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς.
ΕΜΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ Ν.2084 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31/12/2013

12/11/2012
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ Ν.2084 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31/12/2013
Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας σχετικά με την ημερομηνία αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για τους πριν το 1983 ασφαλισμένους σύμφωνα με το ν.3996/2011 που προέβλεπε ως καταληκτική την 31/12/2013.
Σύμφωνα με γνωμάτευση του ν.σ.κ. που έγινε αποδεκτή από το Υπ. Εργασίας, η αναγνώριση των χρόνων του στρατού και παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000 μπορεί να γίνει και μετά την παραπάνω ημερομηνία όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα για τα παιδιά το έχει η μητέρα και εφόσον το δικαιούται και δεν είναι συνταξιούχος, τότε μόνο μπορεί να παραχωρηθεί στον πατέρα για θεμελίωση με υπεύθυνη δήλωσή της.
 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -

08/10/2014
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -
Πολλοί συνάδελφοι συνταξιούχοι τους τελευταίους μήνες έχουν δεί η σύνταξή τους να μειώνεται.
Αυτό οφείλεται στο νέο τρόπο φορολογίας των συντάξεων αφού ενοποιείται η κύρια και η επικουρική σύνταξη που μέχρι 31/12/2013 φορολογούνταν αυτοτελώς και ισχύει από το Αύγουστο του 2014.
Διαβάστε παρακάτω τι και πως άλλαξε.
 

ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ - ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

14/09/2014
ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ - ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ασφαλιστικό μετά την συνάντηση της κυβέρνησης στο Παρίσι με την Τρόϊκα που θα ξανάρθει.
Παράλληλα αναμένονται οι αναλογιστικές μελέτες και η έκθεση του ΚΕΠΕ για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2015.
Να σημειώσουμε πάντως πως παρά τις φήμες και διαρροές ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξουν εκ νέου τα όρια ηλικίας που ισχύουν τώρα.
 

ΝΕΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

24/07/2014
ΝΕΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Νέα αναστάτωση και δικαιολογημένα προκαλούν στους ασφαλισμένους οι συνεχείς αναδημοσιεύσεις και διαρροές για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό το φθινόπωρα που θα ισχύουν βέβαια από 1/1/2015.
Από τη στήλη μας αυτή ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ασφαλισμένους για το τι σημαίνουν οι φημολογούμενες αλλαγές, ποιους αφορούν και ότι δεν πρέπει να βιάζονται και να πανικοβάλλονται πρωτού ενημερωθούν επίσημα για τα δικαιώματά τους και σύμφωνα με τις τελικές ρυθμίσεις.
 

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

02/06/2014
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Νέα αναστάτωση δημιούργησαν στους ασφαλισμένους τα δημοσιεύματα αλλά και οι τοποθετήσεις διαφόρων αρμοδίων περί ανατροπών στο ασφαλιστικό το προσεχές διάστημα και με έναρξη εφαρμογής το 2015.
Οριστικοποιούνται σιγά - σιγά οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση μετά από εντολές της τροίκα και του Δ.Ν.Τ.
Δείτε τα σενάρια των ανατροπών και τι θέλουν να κάνουν αλλά μη αποφασίσετε πρωτού τα δούμε να έρχονται επίσημα και τελικά τους επόμενους μήνες.
 

AΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

30/05/2014
AΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ
Με αφορμή τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρονται σε νέο τρόπο αναγνώρισης του στρατού μετά το 2011, σας ενημερώνουμε για τις διατάξεις που ισχύουν και εφαρμόζονται στο ταμείο μας, πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, για τους ασφαλισμένους εκεί συναδέλφους μας.
Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά πως στα ειδικά ταμεία έχουμε διαφορετικές ρυθμίσεις από το δημόσιο και το ΙΚΑ γιαυτό να ενημερώνεστε από τον φορέα μας ή από τη στήλη της ΠΟΣΤ για τις διατάξεις που ισχύουν στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.
 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ

15/04/2014
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ
Νέα διεύθυνση για το επικουρικό ταμείο του ΕΛ-ΤΑ
 

ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

5/1/2014
ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
Διαβάστε τον νέο κανονισμό παροχών που ετοιμάζεται για το ΕΤΕΑ όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία που θα εφαρμοστεί εντός του έτους.
 

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ -ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ - ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

20/11/2013
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ -ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ - ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Ενημερωθείτε πώς και πότε θεμελιώνετε/κατοχυρώνετε προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και πότε μπορείτε να πάρετε σύνταξη με τα σημερινά δεδομένα, αναγνώριση πλασματικών χρόνων και κόστος, πώς υπολογίζεται η σύνταξη.
Οι αναλυτικοί πίνακες θα σας οδηγήσουν να κατανοήσετε ακριβώς την κάθε περίπτωση και σε ποια διάταξη υπάγεστε.
Αφού οι απειλούμενες ανατροπές αυτή τη φορά <<πάγωσαν>>, το τοπίο παραμένει όπως το περιγράφουμε αναλυτικά και όσο πιο απλά γίνεται για να το διαβάζουν και να το κατανοούν όλοι οι συνάδελφοι.