Επιστολή στο Δ.Σ του ΕΛΤΑ για τις μετατάξεις

 

                                                                    Αθήνα 29 – 11 - 2010
 
 
 
Προς :
 
Πρόεδρο Δ. Σ. ΕΛΤΑ
κ. Πάνο Βουρνά
 
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
.κ Χρήστο Βαρσάμη
 
 
Κύριοι,
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την προσπάθεια της Διοίκησης του ΕΛΤΑ να ανοίξει την πόρτα των μετατάξεων στον Οργανισμό με την αποδοχή των αιτήσεων υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής, συνεδρίασε στις 26/11/10 και αποφάσισε τα εξής:
 
Η ΠΟΣΤ με τη δράση της και τους αγώνες της όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι προσηλωμένη στην ταξική και συναδελφική αλληλεγγύη.
Συνεπώς και σ αυτή την περίπτωση, από θέση αρχής, κανείς δεν θα ήταν αντίθετος να μεταταγούν υπάλληλοι άλλων ΔΕΚΟ στον ΕΛΤΑ.
 
Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτή η ενέργεια να δημιουργεί προβλήματα στα συμφέροντα και την υπόσταση του ίδιου του Οργανισμού. Και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά κύριοι. Ο ΕΛΤΑ δεν αντέχει οικονομικά να καλύψει τους μισθούς ακόμη και των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων του και η διαφαινόμενη οριακή κερδοφορία του για φέτος, μετά τα ελλείμματα των 37 εκατ. ευρώ το 2009, θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις κρατήσεις μισθοδοσίας που υπολογίζονται στα 65 εκατ. ευρώ.
 
Πριν λοιπόν ξεκαθαρίσει η μελέτη του Οργανογράμματος του αναγκαιούντος προσωπικού στον ΕΛΤΑ, που είναι σε εξέλιξη και δεν γίνουν οι απαραίτητες οικονομικές μελέτες βιωσιμότητας του Οργανισμού, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να λειτουργήσει βλαπτικά εναντίον των συμφερόντων της επιχείρησης
 
Όλα τα παραπάνω ζητήματα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί μαζί σας και παράλληλα είναι προϊόντα αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΤΑ. Η αιφνιδιαστική αλλαγή πλεύσης όχι απλά μας βάζει σε ανησυχίες για το μέλλον του ΕΛΤΑ, αλλά δείχνει και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεστε σημαντικά ζητήματα του Οργανισμού.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους και μέχρι να κατανοήσετε ως Διοίκηση ότι ο ρόλος σας είναι να προασπίζεστε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και να χειρίζεστε όλα τα θέματα με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία και φερεγγυότητα, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ κάθε μορφής επικοινωνία μαζί σας.
 
Στο εξής οι όποιοι αιφνιδιασμοί επιχειρηθούν να γίνουν, θα αντιμετωπιστούν εκ μέρους μας με την ανάλογη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μαχητικότητα.
 
 
Για την Εκτελεστική Επιτροπή
 
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
        ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                            ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ
 
 
 
 
Κοινοποίηση :
 
1. Μέλη Δ. Σ. ΕΛΤΑ
 
2. Σωματεία – Μέλη μας