ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 31-12-2008

Κύριοι
Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνετε την ίδια τακτική και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους, με εισηγήσεις και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου επιχειρείτε να αιφνιδιάσετε σε κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα.
Οι εισηγήσεις και οι διαφαινόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τα ζητήματα τόσο της συμμετοχής του ΕΛΤΑ στην Εταιρία Ασφαλιστικών προϊόντων, όσο και της τροποποίησης του Υπηρεσιακού Οργανισμού δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.

Η συμμετοχή σε μια εταιρία με λεόντειους και αποικιοκρατικούς όρους, με συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν αλλά υποθηκεύουν την αναπτυξιακή προοπτική του Ταχυδρομείου, που διαμορφώνονται με καθεστώς αδιαφάνειας και ουσιαστικά επιβάλλονται και δεν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιχειρηματικής συμφωνίας, ζημιώνει σημαντικά τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.
Συμφωνία με τέτοιους επαχθείς όρους οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν αποδέχονται αλλά θα κινήσουν όλες τις διαδικασίες για την κατάργηση της.
Παράλληλα η εκτός ημερήσιας διάταξης αιφνιδιαστική τροποποίηση του Υπηρεσιακού Οργανισμού με την κατάργηση και συγχώνευση Περιφερειακών Διευθύνσεων και  υπηρεσιακών λειτουργιών σε όλη τη χώρα, μόνο αναστάτωση και τεράστιες δυσλειτουργίες θα επιφέρει με τον τρόπο και τις διαδικασίες που ακολουθεί η Διοίκηση του ΕΛΤΑ.

Κύριοι
Οι αποφάσεις σας για έναν εικονικό προϋπολογισμό ενταγμένο σε ένα αντιαναπτυξιακό Επιχειρησιακό Σχέδιο που οδηγούν τον ΕΛΤΑ σε συρρίκνωση και ελλειματικότητα δείχνουν ότι η Διοίκηση του ΕΛΤΑ έχει επιλέξει την σύγκρουση με το Συνδικαλιστικό Κίνημα, επιδιώκει να σηματοδοτήσει τη νέα χρονιά με  αποφάσεις που ζημιώνουν τον ΕΛΤΑ και προκαλούν τεράστια αναστάτωση, δεν έχει επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται το Ταχυδρομείο και υπονομεύει την προσπάθεια των εργαζομένων για αντιμετώπιση της κρίσης και ανάπτυξης του ΕΛΤΑ.

Οι δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας, θα αποτρέψουν τις πολιτικές και τις αποφάσεις που είναι ενάντια στα συμφέροντα, το μέλλον και την προοπτική του ΕΛΤΑ και των Εργαζομένων.

Έπειτα από τα παραπάνω, σας καλούμε να μην αποφασίσετε τη συμμετοχή του ΕΛΤΑ στην Εταιρία Ασφαλιστικών προϊόντων με τους όρους που η εισήγηση προβλέπει και να αποσύρετε την εισήγηση για την τροποποίηση του Υπηρεσιακού Οργανισμού.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ             ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ