Ανακοίνωση - καταγγελία για συμβασιούχους έργου

01 Απριλίου 2022


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Συνάδελφοι,

Τις διοικητικές αστοχίες, παραλήψεις και λάθη κάθε Διοίκησης των ΕΛΤΑ τα πλήρωναν ανέκαθεν οι εργαζόμενοι. Ειδικά σήμερα, με συσσωρευμένες τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, της ακρίβειας, της ανεργίας και της πανδημίας, ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος για όλους.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι την τελευταία δωδεκαετία τα ΕΛΤΑ και ο κύκλος εργασιών τους πάνε από το κακό στο χειρότερο, ενώ, ακόμα και σήμερα, παρά τα σημαντικά ποσά που δόθηκαν από τον έλληνα φορολογούμενο για την εξυγίανση της Εταιρείας τα πράγματα δε βελτιώνονται, κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής:

·         Μειώνεται ξαφνικά κατά εκατοντάδες ο αριθμός των απασχολούμενων στον Όμιλο ΕΛΤΑ συμβασιούχων έργου και οι προϊστάμενοι τους δεν ερωτήθηκαν για το ποιοι είναι απαραίτητοι και ποιοι όχι. Πληρώνει δηλαδή ο Όμιλος 500 προϊσταμένους υπηρεσιακών λειτουργιών με επιδόματα θέσεων ευθύνης, τους ζητά αποτελέσματα, αλλά την ίδια στιγμή τους υπονομεύει και τους γράφει στα «παλαιότερα των υποδημάτων του». Το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα απολυθούν αποφασίζεται πίσω από κλειστές πόρτες εκτός Εταιρείας με κριτήρια που ντρεπόμαστε και να αναφέρουμε.

·         Απολύονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα υπηρεσιακό κριτήριο απόδοσης, ή κάποιο κοινωνικό κριτήριο. Λειτουργούν σα να θέλουν να πλήξουν θανάσιμα την ταχυδρομική κοινωνία, γιατί στοχεύουν απροκάλυπτα την αξιοκρατία, τη θεσμική λειτουργία, τη χρηστή διοίκηση και την επαγγελματική δεοντολογία. Τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την ταχυδρομική κοινωνία και εξασφαλίζουν μέχρι και τώρα την βιωσιμότητά της με κανόνες και ήθη, μακριά από συνθήκες ζούγκλας και κανιβαλισμών. Ίσως αυτό θέλουν. Να χτυπήσουν αυτά που μας χαρακτηρίσουν και μας ξεχωρίζουν και να μας εξαφανίσουν. Ενδεχομένως δε θέλουν στο προσεχές μέλλον να υπάρχουν ούτε ΕΛΤΑ, ούτε εργαζόμενοι.

Κάνουμε έκκληση, έστω και την τελευταία στιγμή, να επανέλθουν στην τάξη, να λειτουργήσουν με διαφάνεια και νομιμότητα και να αποκαταστήσουν τις μεγάλες αδικίες που προκάλεσαν.

Εάν συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια θα επιβεβαιωθεί ότι κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης, τον γενικό εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.

Τότε, εμείς δε θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους προϊσταμένους να «παραδώσουν τα κλειδιά» και να απέχουν των καθηκόντων τους και να τους καταλογίσουμε ευθύνη και σκοπιμότητα για κάθε πρόβλημα και αρνητική εξέλιξη στην επιχείρηση.


Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Σ.Τ.


                                                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


                                                                                      ΒΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ                                  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ