ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκαν επιτέλους προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου στον ΕΛΤΑ και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94, για να σταματήσουν οι δραματικές επιπτώσεις που  προκλήθηκαν στον Οργανισμό από την έλλειψη του προσωπικού, τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στα έσοδα του ΕΛΤΑ.

Επιτέλους οι αρμόδιοι, μετά από τις επίπονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας, κατάλαβαν ότι ο ΕΛΤΑ πρέπει να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό.

Ικανοποιήθηκε έτσι ένα πάγιο αίτημα μας για την κάλυψη των οργανικών κενών που υπήρχαν στα Ταχυδρομικά γραφεία και στις μονάδες διανομής όλης της χώρας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το κεφάλαιο του προσωπικού για το Ταχυδρομείο ήταν και είναι κρίσιμο για το ρόλο και το μέλλον του Οργανισμού.

Πάγια απαίτηση του Συνδικάτου μας, ήταν και είναι ότι, για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, βιώσιμο Ταχυδρομείο, που θα δίνει προοπτική μέσα από ποιοτικές και προσιτές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και  που θα μπορεί να εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας, πρέπει να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.

Η αποστελέχωση των Ταχυδρομείων, λόγω συμβάσεων που έχουν λήξει ή λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς αυτό μεταφράζεται στο να υπάρχουν περιοχές που να βλέπουν τον Ταχυδρόμο με το….κιάλι.

Ο Ταχυδρόμος έχει «εξαφανιστεί» από πολλές γειτονιές, με συνέπεια η επίδοση της αλληλογραφίας και των επιταγών να γίνεται με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, που σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει την μια βδομάδα με 10 μέρες, στα δε Ταχυδρομικά καταστήματα η αναμονή των πελατών, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνά και τη 1μιση ώρα.

Δεν μπορεί να μείνει το Ταχυδρομείο χωρίς το αναγκαίο προσωπικό.

Είναι θέμα κοινωνικού προσανατολισμού, είναι θέμα αξιοπιστίας του Οργανισμού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πάγιο αίτημα μας παραμένει η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αποφασίζει το Δ.Σ του ΕΛΤΑ, στα πλαίσια του προϋπολογισμού του, για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/94, με δεδομένο ότι η ροή των εργασιών των Υπηρεσιακών μας λειτουργιών παρουσιάζει μεγάλες εποχικές μεταβολές στη διάρκεια του χρόνου. Και να μην ξεχνάμε ότι τα ΕΛΤΑ συνάδελφοι έχουν εξαιρεθεί με το Ν. 3185/2003 από την έγκριση των τριών συναρμόδιων Υπουργών για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Το κεφάλαιο του προσωπικού είναι για το Ταχυδρομείο ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με το μέλλον και την βιωσιμότητα του Οργανισμού, καθώς και με το ρόλο που πρέπει να έχει στην Ελληνική κοινωνία.

Εμείς οι εργαζόμενοι Ταχυδρομικοί αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προοπτικές που θα διασφαλίζουν το μέλλον, την ανάπτυξη του Οργανισμού και των εργαζομένων του.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό του ρόλο και την πανελλαδική του παρουσία.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη προοπτική, ένα καλύτερο αύριο.