ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ- ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ...ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ

Διάβασα σήμερα το πρωί ένα άρθρο που αναφερόταν στα στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και διαπίστωσα για ακόμη μια φορά, ότι η κατάσταση και οι προοπτικές της οικονομίας μας και κατ’επέκταση της κοινωνίας είναι εφιαλτικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ για την Ελληνική Οικονομία, που θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή κ. Χρήστο Ρομπόλη στην ΔΕΘ, θα χρειαστούν, ακόμη και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια, ήτοι ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5-4%, τουλάχιστον 20 χρόνια !!! για να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι απαιτείται μια 20ετία για να ξεκινήσει ο διάλογος για αύξηση μισθών και για να δημιουργηθούν 1.000.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα πάντα με αυτό το άκρως αισιόδοξο σενάριο.

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, αν και κομμάτι δύσκολο και αυτό, γιατί έτσι που πάμε θα στερέψουμε και από τριφύλλια.

Μέχρι τότε θα αυξάνεται, η ανεργία, η φτώχεια,  η κατάλυση θεσμών, η εργασία θα εξαθλιώνεται, τριτοκοσμικές εικόνες πεινασμένων ανθρώπων θα εμφανίζονται στις οθόνες μας, οι απολύσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη, το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων θα συρρικνώνεται διαρκώς από μειώσεις, φόρους και χαράτσια και ώ του θαύματος θα συνεχίζεται το success story του Πρωθυπουργού.

Φαίνεται πως αυτός και οι συν αυτώ είναι οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι η Ελληνική οικονομία είναι εγκλωβισμένη σε μια ανατροφοδοτούμενη διαδικασία ύφεσης και ότι η συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων, λόγω της ακαμψίας της Γερμανικής ελίτ, είναι καταστροφική για την χώρα και τον λαό μας .

Το μήνυμα της Ελληνικής κοινωνίας προς την Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους επιτελάρχες πρέπει να είναι ότι η Ελληνική οικονομία και κοινωνία χρειάζονται επανίδρυση.

Οι περιοριστικές πολιτικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες από οικονομική και κοινωνική άποψη.

Δεν μπορεί ο λαός να μείνει θεατής στα σκλαβοπάζαρα που στήνονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Δεν μπορεί να μείνει θεατής στη βία των Μνημονίων.

Πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

Καλό Φθινόπωρο.