Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Παράσταση – ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ηλιούπολης, μετά από πρόσκληση του Δήμου, έκανε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει στο Ταχυδρομείο η πρωτοφανής απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για αναστολή της λειτουργίας δεκάδων Ταχυδρομικών καταστημάτων (μεταξύ αυτών και του Δήμου Ηλιούπολης), τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα.

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και επικίνδυνη, για το μέλλον του Ταχυδρομείου,  την συγκεκριμένη απόφαση, εξήγησε τους λόγους που η απόφαση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον Οργανισμό στο περιθώριο της αγοράς, κατέρριψε τα επιχειρήματα- δικαιολογίες της Διοίκησης  και τόνισε ότι «το διευρυμένο ωράριο αποτελεί βασικό στρατηγικό σχεδιασμό των ΕΛΤΑ, που υπαγορεύεται από τις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της τουριστικής κίνησης».

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα της παρέμβασης του Προέδρου της ΠΟΣΤ:

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο αρχαιότερος Οργανισμός στην Ελλάδα, με τεράστια διαχρονική προσφορά στην οικονομική -  πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Είναι δε ο Πάροχος Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και καλύπτει με το Δίκτυο του τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών όπου και αν κατοικούν.

Σε μία χώρα με ένα τεράστιο ορεινό όγκο και εκατοντάδες κατοικημένα νησιά, τα ΕΛΤΑ βρίσκονται παντού.

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η απόφαση της Διοίκησης για διακοπή της λειτουργίας τα απογεύματα και τα Σάββατα.

Ήταν και είναι Κεντρικός Στρατηγικός Σχεδιασμός των ΕΛΤΑ η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας και το άνοιγμα των καταστημάτων τα Σαββατοκύριακα, με επόμενο βήμα την απογευματινή διανομή.

Τούτο υπαγορεύεται από τις ανάγκες της αγοράς, των Ελλήνων πολιτών-πολιτών, των επιχειρήσεων και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Τα ΕΛΤΑ έχουν υποχρέωση να καλύπτουν ως Πάροχος Καθολικών Υπηρεσιών αυτές τις ανάγκες, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ του Δικτύου μας και ΟΧΙ σε ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ που έχει ως αποτέλεσμα:

-         Την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και του τουρισμού.

-        Τη μείωση των θέσεων εργασίας σε μια περίοδο που στη χώρα  η ανεργία καλπάζει.

-      Δραματική μείωση εσόδων και τζίρου, τη στιγμή που η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε αυξήσει πάνω από 20% τα έσοδα του Οργανισμού

-          Συρρίκνωση του Ταχυδρομικού Δικτύου.

-        Συνολική απαξίωση με στόχο να οδηγήσουν τα ΕΛΤΑ πιθανόν σε χρεοκοπία, που προφανώς θα διευκολύνει διαδικασίες ξεπουλήματος.»

Στο τέλος της συνεδρίασης,  ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και ζήτησε άμεσα την επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού καταστήματος του Δήμου τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες του Δήμου σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ταχυδρομικό κατάστημα  της Ηλιούπολης, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 9 π.μ.

Φωτογραφικό Υλικό