ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ - 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα: 

Ενημέρωση

Τρέχοντα θέματα ΕΛΤΑ

Κοινές Συμφωνίες

Άλλα θέματα  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για τη χώρα μας, τα θέματα που άπτονται του Ταχυδρομείου είναι κρίσιμα και πολλά.

Για εμάς βασικός στόχος είναι να κρατήσουμε ψηλά τη «σημαία» της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ και ως εκ τούτου είναι αναγκαιότητα να παρέμβουμε και να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες, ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον του Ταχυδρομείου και να μπει ο Οργανισμός σε τροχιά ανάπτυξης, για να συνεχίσει να απασχολεί εργαζόμενους, για να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά στους Έλληνες πολίτες.

Ξέρουμε το ρόλο μας, ξέρουμε τις δυνατότητες του Οργανισμού, ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε,  ξέρουμε τι χρειάζεται και η κοινωνία. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Περάσαμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, έξι και πλέον χρόνων, με πολλούς κινδύνους, με πολιτικές που έφεραν τον Οργανισμό σε δυσχερή θέση, με πολιτικές που απεργάζονταν την αποδιοργάνωση και τη διάλυση του Ταχυδρομείου (ένταξη του ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α του Νόμου 3429 , ενιαίο μισθολόγιο, απολύσεις, κινητικότητα κ.λ.π.). 

Καταφέραμε με την οργανωτική μας δομή, την αγωνιστική μας ετοιμότητα να θωρακίσουμε τον Οργανισμό και να διασφαλίσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο και το μισθολόγιο μας. 

Είμαστε πλέον από μια θέση, όπου μπορούμε να οργανώσουμε το αύριο με καθαρό μυαλό, να προκρίνουμε λύσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ, να υπερασπιστούμε το χώρο μας και τη θέση των εργαζομένων, τους οποίους εκπροσωπούμε και απέναντι στους οποίους είμαστε υπεύθυνοι.

Ωστόσο υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και όλοι οι κίνδυνοι είναι παρόντες. 

Δεν εφησυχάζουμε. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε εκκρεμότητα σε διοικητικό επίπεδο που φρενάρει τη λειτουργία του Οργανισμού. Περιμένουμε να κλείσει αυτό το θέμα και η νέα Διοίκηση να αναλάβει τα καθήκοντα της, γιατί στο παρελθόν είχαμε τραυματικές εμπειρίες από καθυστερήσεις ανάληψης καθηκόντων των νέων Διοικήσεων. 

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τη ρευστότητα του Οργανισμού εξαιτίας της αδυναμίας των οφειλετών  - και κυρίως του Δημοσίου – να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Οργανισμό. Η μη καταβολή των οφειλών είναι «βραχνάς» για μας, καθώς οι υποχρεώσεις τρέχουν και κύρια οι μισθολογικές. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι γνωστές οι προτεραιότητες μας για την επόμενη περίοδο. Τις συγκεκριμενοποιήσαμε και τις επικαιροποιήσαμε στην πρόσφατη Συνέλευση των Προέδρων που έγινε στην Αθήνα το διήμερο 26 και 27 Φλεβάρη. 

Περιμένουμε την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης για να καταλήξουμε σε ένα νέο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης και βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ και ταυτόχρονα στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ξέρουμε, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως εμείς είμαστε εδώ όρθιοι, ενωμένοι και δυνατοί και συνεχίζουμε να προχωράμε, να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, να υπερασπιζόμαστε και να περιφρουρούμε τον κοινωνικό ρόλο του Ταχυδρομείου, την προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του, τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.