ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 31/12/2015 ΓΙΑ 35ΕΤΙΑ ΤΟ 2015 - ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ Ο << ΜΠΟΝΑΜΑΣ>>  ΤΟΥΣ

ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΧΡΙ  19/8/2015  ΔΙΚΑΙΩΜΑ Χ.Ο.Η., ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 58 +6 ΕΩΣ ΤΑ 62  ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ 6ΜΗΝΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

Ωραία δώρα και διευκόλυνση μας έκαναν μέρες που είναι.. 

Δυστυχώς με μία ρύθμιση της τελευταίας στιγμής που αφορά τους πριν το 1983 ασφαλισμένους, αναστάτωσαν όλους τους εργαζόμενους και τους έστειλαν στα ταμεία να πληρώσουν ακριβά το στρατό για να γλυτώσουν κάποιο χρόνο επί πλέον στην ηλικία.

Αφενός όσοι δεν πρόλαβαν να το κάνουν μέχρι 31/12/2015 εάν ήθελαν να συμπληρώσουν τα 35 με χρόνο στρατού και να αποχωρήσουν με προϋποθέσεις του 2015 στα 58+6, τελείωσε.
Μπορούν να το κάνουν όλοι της κατηγορία αυτής όμως εξαγοράζοντας λιγότερο χρόνο το 2016, με ένα 6 μηνο επί πλέον και αντί για τα 58+6 πάνε στα 59 κ.ο.κ.,  ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης της 35ετίας κ.λ.π. είτε με πραγματική ασφάλιση είτε με χρόνο στρατού.
Μη σας απασχολεί πλέον εάν το κάνατε ή δεν το κάνατε για το 2015.
Λίγο το κακό.
Αυτό δεν αλλάζει.
Η ουσία και η αλήθεια είναι αλλού.
Έκαναν κάτι δήθεν για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, όπως θέλουν να το περάσουν κάποιοι αλλά είναι επιφανειακή μάλλον η προσέγγιση.
Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό.
Η εξαγορά χρόνου στρατού είναι πανάκριβη για το ταμείο μας όταν ο κάθε μήνας κοστίζει πάνω από 400€ και έως 484€ /μήνα και μη μας παραμυθιάζουν.

Εάν ήθελαν να <<βοηθήσουν>>  τους ασφαλισμένους, δεν θα άλλαζαν τα όρια ηλικίας, θα έκαναν και την έκπτωση του 50% για το στρατό για την κατηγορία αυτή όπως ισχύει για τους λοιπούς ασφαλισμένους σε άλλα ταμεία.
Αφού τα παίρνουν όλα σχεδόν, μετά δίνουν τάχα κάτι και με κόστος βαρύ άν ανοίξεις το περιτύλιγμα.
Μπορεί να φαίνεται ότι γλυτώνουν κάποιοι λίγα 6μηνα σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια αλλά το πιό σημαντικό είναι τι σύνταξη θα πάρουν.
Ενώ με τον ίδιο νόμο αύξησαν τα όρια ηλικίας στα 62 και 67, κατήργησαν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα και ενώ δεν άφησαν τίποτα όρθιο, τώρα ζητάνε να πληρώσουν και υπέρογκα ποσά οι ασφαλισμένοι για <<μερεμέτια>> της τελευταίας στιγμής.
Παραλίγο δε οι συνταξιούχοι να πάρουν το δώρο Χριστουγγένων... και να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά ήρθε και η ρήτρα στις κύριες, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, η δυσμενής αλλαγή τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όλους από 1/9/2015 κ.λ.π.

Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται οι εργαζόμενοι λοιπόν γιατί: 
Αυτό που έρχεται σύντομα με το νέο Ασφαλιστικό είναι ο νέος Αρμαγεώνας, μετά την προηγούμενη μνημονιακή εποχή, που συνεχίζεται πλέον με αριστερό πρόσημο, με την πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων, με τσεκούρωμα των συντάξεων άσχετα εάν είναι στις επικουρικές ή τις κύριες, το νέο τρόπο υπολογισμού που σημαίνει νέες μειώσεις, τους νέους μειωμένους συντελεστές, το καπέλο στις μειωμένες με μείωση μέχρι 40%, την αύξηση της φορολογίας εισοδημάτων, αυξημένες εισφορές για τη σύνταξη και την υγεία κ.λ.π...
Μη σας πανικοβάλλει το θέμα του στρατού λοιπόν αν δεν προλάβατε κάποιοι, για να αποχωρήσετε ένα 6μηνο νωρίτερα ή αργότερα αλλά τι σύνταξη - εισόδημα - θα έχετε σε λίγο.
Δίνουν καθρεφτάκια και παίρνουν ολόκληρες ζωές ασφάλισης με μεγάλες εισφορές και θυσίες.
Θέλει πολύ περίσκεψη λοιπόν η απόφαση για τέτοια ποσά πληρωμών άμεσα την εποχή αυτή για κάτι που θα γίνει μάλιστα πολύ αργότερα.
Όλα αλλάζουν ραγδαία και βίαια όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι.
Δεν παραβλέπουμε τα προσωπικά κριτήρια του καθένα και σεβόμαστε τις επιλογές του.
Μη βλέπουμε όμως μόνο το τυρί....
Συνιστούμε ψυχραμία και σύνεση σε όλους, χωρίς να τους υποδεικνύουμε τι θα κάνουν.
Απλά αναδεικνύουμε την πραγματικότητα και βλέπουμε το μέλλον του Ασφαλιστικού και την Κοινωνικής Ασφάλισης γενικά.

Αυτά για να τελειώνουμε με το θέμα αυτό των ημερών που κόντεψε να γίνει μείζον και να αποκατασταθεί η τάξη γιατί τα μεγαλύτερα και πιό σημαντικά συμβαίνουν γύρω μας και έπονται χειρότερα.
Για να μη ξεχνιόμαστε ζώντας στο μικρόκοσμό μας ο καθένας.
Στην εποχή της φτώχειας, της ανεργίας, των αστέγων, των συσσιτίων, της προσφυγιάς, της μαζικής μετανάστευσης και των συγκρούσεων για την αναδιανομή του πλούτου, άλλες πρέπει είναι οι προτεραιότητες και οι ανησυχίες μας.
Εφόσον υπάρχει εργασία και μισθός, για όλους βέβαια, περισσεύει η αγωνία για κανένα 6μηνο διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης, όταν τα παιδιά μας είναι άνεργα, μεταναστεύουν ή στη καλλίτερη απασχολούνται οπουδήποτε με μισό μισθό ή και ανασφάλιστα.
Έτσι δεν είναι αγαπητοί συνάδελφοι;
Κάπως έτσι δεν πρέπει όλοι να βλέπουμε τα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν γύρω μας εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο αφού αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι;

Κατά τα άλλα,
ειλικρινείς ευχές για ειρήνη παντού, ατομική και οικογενειακή υγεία και ευημερία και ότι καλλίτερο για τη χώρα και το λαό της.
Το 2016 και τα επόμενα χρόνια να είναι καλλίτερα για όλους.