ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξελίσσεται, εδώ και καιρό, μια οργανωμένη και μεθοδευμένη υπονόμευση  των Ελληνικών Ταχυδρομείων με σκοπό να τα διαλύσουν.

Βρισκόμαστε, εδώ και χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές, με τους ίδιους πρωταγωνιστές με τις ίδιες λογικές και μεθοδεύσεις, να απεργάζονται την αποδιοργάνωση και τη διάλυση ενός Οργανισμού με τεράστια κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη. 

Ο ΕΛΤΑ, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Υπηρεσιών και στα 187 χρόνια της ιστορικής του διαδρομής, είναι καθημερινά ΠΑΡΩΝ σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό ορεινό απομακρυσμένο ή νησιωτικό, μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο γραφείων, καταστημάτων, πρακτορείων και ανθρώπινου δυναμικού.   

Σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς από την 1/1/2013  και στο διάστημα αυτό οι όγκοι της διακινούμενης αλληλογραφίας έχουν μειωθεί, τόσο λόγω της ηλεκτρονικής υποκατάστασης όσο και της οικονομικής κρίσης. 

Παρά όμως τις αντιξοότητες, καλύπτουμε πλήρως τις υποχρεώσεις μας και μάλιστα σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, χωρίς να απολαμβάνουμε τα αντίστοιχα δικαιώματα και χωρίς να έχουμε λάβει ποτέ ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη του κόστους της Καθολικής Υπηρεσίας, παρά τα όσα σαφώς ορίζει ο Νόμος 4053/2012 περί απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς. 

Ο ΕΛΤΑ πρέπει και μπορεί να παραμείνει όρθιος, με κοινωνικό προσανατολισμό, να προσφέρει, να εξυπηρετεί και να δίνει διέξοδο στον πολίτη. 

Οι εργαζόμενοι Ταχυδρομικοί προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους και αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη τραπεζική κρίση με την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων και την αποστολή μετρητών μέσω ταχυδρομικών επιταγών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.  

Όσοι πιστεύουν, ότι με διάφορες μεθόδους και με κάθε πλάγιο τρόπο μπορούν να υπονομεύουν και να σπιλώνουν το έργο και την προσφορά του ΕΛΤΑ. 

Θα καταδειχτούν, θα καταρρεύσουν και θα ακυρωθούν στην πράξη. 

Όποιοι συμπορεύονται με τη διάλυση και τη χρεοκοπία του ΕΛΤΑ για να ικανοποιήσουν τα οικονομικά κερδοσκοπικά τους παιχνίδια και τα μικροπολιτικά τους κοντόφθαλμα σχέδια θα μας βρουν απέναντι τους. 

Τώρα βλέπουμε το έργο με την ΕΥΔΑΠ, παλαιότερα με τα διαβατήρια και ποιος ξέρει με τι άλλο στο μέλλον.

Δεν θα ανεχθούμε πλέον μεθοδευμένες υπονομεύσεις, και προειδοποιούμε ότι, επιφυλασσόμαστε, πέραν των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσον σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. 

Θα δώσουν λόγο όλοι τους και ο καθένας ξεχωριστά γιατί γνωριζόμαστε. 

Εμείς δεν έχουμε «κόντρα» με κανέναν. Τουναντίον, οι ιδιώτες πάροχοι ταχυδρομικών υπηρεσιών, χρησιμοποιούν διαχρονικά το δίκτυο του ΕΛΤΑ για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. 

Αφήστε επιτέλους το Ταχυδρομείο ήσυχο να συνεχίσει να ασκεί το κοινωνικό του έργο, αυτό για το οποίο ο πολίτης το εμπιστεύεται και το προτιμάει.