ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα φαινόμενα των μαζικών απολύσεων από μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις συνεχίζονται σε επικίνδυνο βαθμό τελευταία.

Τα παιχνίδια των εκβιασμών και των ειδικών ρυθμίσεων που απολαμβάνουν χρόνια τώρα  <<μεγάλοι παίχτες>> της αγοράς αλλά και προνομιακοί συνομιλητές της εκάστοτε εξουσίας, πρέπει να σταματήσουν.

Οι προκλητικές πρακτικές στο καζίνο Ρίο και τον ΑΝΤ, είναι η κορυφή του παγόβουνου για τις προθέσεις των εργοδοτών εάν αφεθούν οι εργαζόμενοι στις ορέξεις τους για μεγαλύτερα κέρδη και ειδικό προστατευτικό καθεστώς σε βάρος της εργασίας και των μισθών.

H Π.Ο.Σ.Τ. καταγγέλλει τις διοικήσεις των εργοδοτών αυτών, που σε μια επίδειξη ισχύος, επιχειρώντας  μάλιστα τον εκφοβισμό του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού,  προχωρά σε μαζικές απολύσεις και απειλές απόλυσης δεκάδων εργαζομένων.

Τέτοιου είδους προκλητικές πρακτικές δεν μπορούν, δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες από τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, παρά τα προκλητικά προνόμια που απέκτησαν διαχρονικά, συνεχίζουν την εκβιαστική τους συμπεριφορά, τιμωρώντας τους εργαζόμενους κάθε φορά που ανοίγονται μέτωπα αντιπαράθεσης με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα αρμόδια υπουργεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζόμενων, των θέσεων εργασίας, τη ισχυρή θωράκιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών δικαιωμάτων και να μη υποκύψουν περαιτέρω στις απαιτήσεις της Τρόϊκας ή του κουαρτέτου για παραπέρα επιδείνωση.

Δυστυχώς όμως οι πρωτοφανείς και βάρβαρες ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που είναι σε εξέλιξη, δεν θυμίζουν απλά την συνέχεια της μνημονιακής εποχής που άρχισε από το 2010 αλλά σημαίνουν την πλήρη κατεδάφιση και ξεθεμελίωση σε ότι είχε απομείνει.  

Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι απλός θεατής των γεγονότων και κυρίως η κυβέρνηση που πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει και όχι να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της.

Τα λόγια δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν συνοδεύονται από πράξεις που θα δίνουν το στίγμα της βούλησης αλλά και της σαφούς δημιουργικής πορείας και πρακτικής για μία άλλη πολιτική που θα είναι σε όφελος της Κοινωνίας και της οικονομίας.

Μιας πορείας ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, απεγκλωβισμού της χώρας και του λαού από τα δεσμά των μνημονίων, των αβάσταχτων και αδιέξοδων πολιτικών των χρεών.

Μιας πορείας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας και του λαούς της για ένα καλύτερο μέλλον των επόμενων γενιών.

                                      Για την Εκτελεστική

                Ο                                                           Ο
         Πρόεδρος                                             Γραμματέας

   Γιώργος Βασιλόπουλος                            Ηλίας Μπακέλας