ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, με θέμα «Συν-Επιχειρούμε Κοινωνικά για Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της συνέργειάς τους για μια σειρά δράσεις κοινωνικού-αναπτυξιακού χαρακτήρα. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των κοινωνικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

Από την ΠΟΣΤ στην ημερίδα παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος. ο Γεν. Γραμματέας Ηλίας Μπακέλλας και μέλη της Ε.Ε και του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσει και να κινητοποιήσει κάθε εμπλεκόμενο φορέα  και δημότη/πολίτη για το σύνολο των επίκαιρων οικονομικών, επιχειρηματικών, παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας και των πλεονεκτημάτων τους για το σύνολο της κοινωνίας καθώς και για τις δυνατότητες που προσφέρει για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.  

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) Γιώργος Βασιλόπουλος, υπογράμμισε ότι «σε συνθήκες κρίσης η επένδυση στην Κοινωνική Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη αποτελούν στρατηγική επιλογή όλων μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει καίρια προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

 

Φωτογραφικό Υλικό