Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, στο θέατρο-αμαξοστοιχία «το τρένο στο Ρουφ» η εκδήλωση για την παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας».

 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναγνωρίζοντας και τιμώντας τη διαχρονική παρουσία του σιδηροδρόμου στα 150 χρόνια της λειτουργίας του, την προσφορά του στα δρώμενα της ιστορίας του τόπου και την ανεκτίμητη συμβολή του στην κοινωνικοοικνομική ανάπτυξη της χώρας μας, προχώρησε στην έκδοση αυτής της σειράς γραμματοσήμων.

 

Η σειρά αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζονται τέσσερεις από τις πιο χαρακτηριστικές ατμάμαξες που λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τρένων για περίπου 100 χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του 1970.

 

Η σχεδίαση της σειράς των γραμματοσήμων πραγματοποιήθηκε από τη χαράκτρια του ΕΛΤΑ Μυρσίνη Βαρδοπούλου, με τη συμβολή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κ. Μελαχροινός, τα μέλη της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γ. Βασιλόπουλος, ο Γεν. Γραμ. Η. Μπακέλλας, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο ειδικός Σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Μ. Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος και το Προεδρείο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου και πλήθος κόσμου.

 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στη διαχρονική και ιστορική παρουσία του σιδηροδρόμου καθώς και στην τεράστια συμβολή του τόσο στην ανάπτυξη της χώρας όσο και ως μέσον επικοινωνίας των πολιτών της.

 

«τα χρόνια πέρασαν –τόνισε χαρακτηριστικά – οι ατμάμαξες πέρασαν στην ιστορία, εκσυγχρονίστηκαν, ωστόσο ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί και σήμερα, παρόλο την ανάπτυξη άλλων μεταφορικών μέσων, να έχει πρωτεύοντα ρόλο και να κατέχει σημαντική θέση στην οικονομική ζωή του τόπου».

 

 

Φωτογραφικό Υλικό