ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 33ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 33ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΤ που έγινε στη Ρόδο στις 29-31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2014.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων μας εκπροσωπώντας και εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το Συνέδριο τίμησαν με την πρωτοφανή συμμετοχή τους 20 ξένες αντιπροσωπείες, οι Πρόεδροι της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Οργάνωσης και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης και οι επικεφαλείς των Συνδικάτων των Ταχυδρομείων των μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο, που κάνανε πληρέστατες τοποθετήσεις  για τα προβλήματα του Ταχυδρομικού κλάδου, τις προοπτικές και για τα εργασιακά ζητήματα.

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, πολυμελείς αντιπροσωπεία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ρόδου και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, που χαιρέτησαν το Συνέδριο με τοποθετήσεις και παρεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλόπουλος στην ομιλία του έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι:

 

«το Ταχυδρομείο δεν πωλείται»

 

186 χρόνια προσφοράς προς τη χώρα και τον Έλληνα πολίτη δεν χαρίζονται σε κανέναν.

Τα Συνδικάτα δεν τρομοκρατούνται.

Στις δύο μέρες του Συνεδρίου μας, μέσα από ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, τοποθετήθηκαν το σύνολο των Συνέδρων για όλα τα θέματα που απασχολούν το Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους του και έγινε ο απολογισμός της προηγούμενης τριετίας.

Από το site της Ομοσπονδίας μας, για την πληρέστερη ενημέρωση σας θα δώσουμε στη δημοσιότητα αναλυτικά όλο το υλικό του Συνεδρίου,  το ψήφισμα, τις θέσεις μας και τις τοποθετήσεις.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης.

Ψήφισαν 177.

Οι 176 σύνεδροι ήταν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των 49 Σωματείων-μελών της ΠΟΣΤ.

Ο ένας σύνεδρος επιβλήθηκε με αντικαταστατικές διαδικασίες και  δικονομικά τερτίπια από τις παρατάξεις ΔΑΚ και ΔΑΚΕ, από Σωματείο ΣΦΡΑΓΙΔΑ που ιδρύθηκε παραμονές του Συνεδρίου, με έδρα καφενείο της Αττικής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΕΔΡΕΣ

ΠΑΣΚΕ

106

60,2%

21

ΔΑΚΕ-ΔΑΚ

 52

29,3%

11

ΠΑΚ

 15

 8,3%

 3

ΔΗΜ.ΣΥΝ.

  4

 2,2%

 -