300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο Δήμο Θέρμου Αιτ/νίας, εκδήλωση-παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου, που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις 17 Φεβρουαρίου 2014, με αφορμή τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου το 1714.

Το γραμματόσημο που απεικονίζει τον Άγιο Κοσμά είναι το «κλειδί» της σειράς (επέτειοι-γεγονότα), τυπώθηκε μόνο σε 100.000 αντίτυπα και τιμολογήθηκε στα 1,95 ευρώ.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Δήμος Θέρμου και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς και βουλευτές του νομού.

Παραβρέθηκαν επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και των σωμάτων ασφαλείας.

Εκ μέρους της ΠΟΣΤ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Γιώργος Βασιλόπουλος και τα μέλη της Εκτελεστικής, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχεσεων Γιώργος Παπανικολάου, ο Γραμματέας Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης Γιάννης Αντωνόπουλος, ο Γραμματέας Πολιτισμού και Παραθεριστικών Κέντρων Στέλιος Κουμακάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρομικών Αιτωλοκαρνανίας και μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΤ Γιάννης Σιακαβέλλας και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ταχυδρόμων Πάτρας Σπύρος Σπυρόπουλος.

Από τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κωστής Μελαχροινός, ο ειδικός Σύμβουλος Φιλοτελισμού Μωυσής Κωνσταντίνης, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Γιάννης Λεπενιώτης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας Γιώργος Βλασσόπουλος, καθώς και διευθυντές και στελέχη της Διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος τόνισε: «….η συμπλήρωση των 300 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ.

Η προσφορά του Αγίου Κοσμά, με την ίδρυση εκατοντάδων σχολείων είναι ένα κομμάτι της παρακαταθήκης που άφησε κληρονομιά στο γένος.

Η μεταφορά του μηνύματος της αφύπνισης και της λευτεριάς του σκλαβωμένου γένους, ως σπόρος θα φυτρώσει στη ψυχή και την καρδιά των υπόδουλων Ελλήνων κρατώντας τη σπίθα και την ελπίδα της λευτεριάς αναμμένη….»

Η ΠΟΣΤ πρωτοστάτησε στη δημιουργία της εκδήλωσης συμβάλλοντας σημαντικά και ενεργά στην επιτυχία της.

Παράλληλα προσέφερε συμβολικά στους μαθητές των σχολείων του Δήμου Θέρμου, το αναμνηστικό τετράδιο που εξέδωσε ο ΕΛΤΑ με την μορφή του Αγίου Κοσμά, για να τιμήσει τη  μεγάλη προσφορά Του στην Παιδεία και τα Ελληνικά γράμματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συνάδελφοι Ταχυδρομικοί και πλήθος κόσμου του Δήμου Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι προσφορά του:

«Φώτο  Στεργίου»>

 

Φωτογραφικό Υλικό